reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Wisienko-dokładnie 16 lat temu była inna medycyna, nawet 9 tal temu jak byłam w ciąży z synem wybór preperatów z żelazem był żaden. Teraz brałam sorbifer i Ferrum lek do ssania przy Hb 10,1. W poprzedniej ciązy przy takiej Hb dostałam żelazo domięśniowo razem z wit B12 9oj bolało)

reklama
Felidae najwazniejsze , ze jest poprawa:tak:
Vetka oj własnie. Wtedy wszystko było inne. 1 usg na całą gminę gdzie mieszkałam:-DŻadnego badania glukozy:-)W ogóle to miałam badana tylko morfologie ogólnie, mocz i cukier na czczo:-)Nie było netu, czasopism a ksiązki o ciązy przekład z niemieckiego gdzie nic to się miało do polskich standardów:-DW moim szpitali nie było można wejśc na oddział odwiedzającym a co dopiero poród rodzinny. Leżałam tam przez ostatni miesiąc odcięta od świata.:wściekła/y:Na szczęście to juz nie wróci

Wisienko-były inne standardy, inne metody, brak informacji. Bardzo wiele się zmieniło na lepsze, choć pewnie jeszcze wiele jest do zrobienia. Ja 9 lat temu miała cc, teraz też mam planowe cc to będę mieć porównanie co do porodu zabiegowego. Ale róznice w prowadzeniu ciąży są bardzo duże. W interpretacji wyników badań też:)
Felidae-morfologia nadal bez rewelacji ale też bez tragedii:) Spokojnie organizm poradzi sobie sam przy doustnej suplementacji żelaza
Netefe-myslę, że Wisienka leżała na patologii ciąży przez miesiąc, albo miała komplikacje po porodzie ze soba lub dzieckiem a kiedys ani na patologii ciąży ani na położnictwie odwiedzin nie było

Netefe przed porodem, ostatni 10 miesiąc ciązy.:szok: Termin miałam na 24 grudnia ja wiedziałam kiedy zaszłam w ciąże i byłam pewna co do terminu 2 styczeń a cc zrobili mi 18 stycznia. Od 2 stycznia lezałam w szpitalu i trzymali mnie tam bo twierdzili, ze ciąża młodsza co było nie mozliwe bo wczesniej nie było przytulanek. Nikt nie słuchał 18 latki. Doszło to tego, ze łozysko się zaczeło mocno starzeć i podłaczono mnie do oxy. Akcja staneła na 4,5 cm i zatrzymywaniu się akcji serca Macka w czasie skurczu. Plus zielone wody. dziekuję Bogu, ze mam zdrowe dziecko.. Po cc leżałam tydzień.
Vetka ja na razie w planach poród naturalny. Boje się okrutnie bo to dla mnie 1 raz....

Wisienko-oby plany się udały, a porodu każda z nas się boi czy to sn czy cc. To moje drugie cc, ale dzis mam mega stresa-jutro idę do szpitala i jeśli nic się nie wydarzy to jutro też cc.

Ja mam dzisiaj 4d. Jak zwykle zaczynam schizować. Robię w Poliklinice na Grobli. Dam znac wieczorkiem co i jak.
Słoneczko dzis przecudne, sprzatają nasze podwórko i skwerek z fontanną i placem zabaw, przycinaja drzewka. Rano był kominiarz z zyczeniami wielkanocnymi, nie chciał kasy. Miło. Jakoś się rozrzewniłam

reklama
Do góry