Wisienko-dokładnie 16 lat temu była inna medycyna, nawet 9 tal temu jak byłam w ciąży z synem wybór preperatów z żelazem był żaden. Teraz brałam sorbifer i Ferrum lek do ssania przy Hb 10,1. W poprzedniej ciązy przy takiej Hb dostałam żelazo domięśniowo razem z wit B12 9oj bolało)
reklama
Wisieńka
Fanka BB :)
Felidae najwazniejsze , ze jest poprawa
Vetka oj własnie. Wtedy wszystko było inne. 1 usg na całą gminę gdzie mieszkałam
Żadnego badania glukozy:-)W ogóle to miałam badana tylko morfologie ogólnie, mocz i cukier na czczo:-)Nie było netu, czasopism a ksiązki o ciązy przekład z niemieckiego gdzie nic to się miało do polskich standardów
W moim szpitali nie było można wejśc na oddział odwiedzającym a co dopiero poród rodzinny. Leżałam tam przez ostatni miesiąc odcięta od świata.
Na szczęście to juz nie wróci

Vetka oj własnie. Wtedy wszystko było inne. 1 usg na całą gminę gdzie mieszkałam

Wisienko-były inne standardy, inne metody, brak informacji. Bardzo wiele się zmieniło na lepsze, choć pewnie jeszcze wiele jest do zrobienia. Ja 9 lat temu miała cc, teraz też mam planowe cc to będę mieć porównanie co do porodu zabiegowego. Ale róznice w prowadzeniu ciąży są bardzo duże. W interpretacji wyników badań też
Felidae-morfologia nadal bez rewelacji ale też bez tragedii
Spokojnie organizm poradzi sobie sam przy doustnej suplementacji żelaza
Netefe-myslę, że Wisienka leżała na patologii ciąży przez miesiąc, albo miała komplikacje po porodzie ze soba lub dzieckiem a kiedys ani na patologii ciąży ani na położnictwie odwiedzin nie było
Felidae-morfologia nadal bez rewelacji ale też bez tragedii
Netefe-myslę, że Wisienka leżała na patologii ciąży przez miesiąc, albo miała komplikacje po porodzie ze soba lub dzieckiem a kiedys ani na patologii ciąży ani na położnictwie odwiedzin nie było
Wisieńka
Netefe przed porodem, ostatni 10 miesiąc ciązy.
Termin miałam na 24 grudnia ja wiedziałam kiedy zaszłam w ciąże i byłam pewna co do terminu 2 styczeń a cc zrobili mi 18 stycznia. Od 2 stycznia lezałam w szpitalu i trzymali mnie tam bo twierdzili, ze ciąża młodsza co było nie mozliwe bo wczesniej nie było przytulanek. Nikt nie słuchał 18 latki. Doszło to tego, ze łozysko się zaczeło mocno starzeć i podłaczono mnie do oxy. Akcja staneła na 4,5 cm i zatrzymywaniu się akcji serca Macka w czasie skurczu. Plus zielone wody. dziekuję Bogu, ze mam zdrowe dziecko.. Po cc leżałam tydzień.
Vetka ja na razie w planach poród naturalny. Boje się okrutnie bo to dla mnie 1 raz....

Vetka ja na razie w planach poród naturalny. Boje się okrutnie bo to dla mnie 1 raz....
Wisieńka
Vetka to trzymam kciuki i odezwij się koniecznie po powrocie:-)
Wisieńka
Ja mam dzisiaj 4d. Jak zwykle zaczynam schizować. Robię w Poliklinice na Grobli. Dam znac wieczorkiem co i jak.
Słoneczko dzis przecudne, sprzatają nasze podwórko i skwerek z fontanną i placem zabaw, przycinaja drzewka. Rano był kominiarz z zyczeniami wielkanocnymi, nie chciał kasy. Miło. Jakoś się rozrzewniłam
Słoneczko dzis przecudne, sprzatają nasze podwórko i skwerek z fontanną i placem zabaw, przycinaja drzewka. Rano był kominiarz z zyczeniami wielkanocnymi, nie chciał kasy. Miło. Jakoś się rozrzewniłam
reklama
Gosia i Bartek
Vetka trzymam kciuki.
Wisieńka będzie oki na 4D. Dr Trzeciak jest fajny
. Dokładny, pokaże wszystko co będzie widać, a do tego z poczuciem humoru
. Ale daj znać jak Twoje odczucia 
Wisieńka będzie oki na 4D. Dr Trzeciak jest fajny