reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Wisieńka myślę że pogoda daje się we znaki , mnie nagle zaczęła boleć głowa , senna jak szlak , dwie uczennice dzisiaj mi zasłabły , więc myślę że to pogoda :-):tak:, a Ty się trzymaj

życzę Wszystkim lepszej pogody

reklama
Felidae akurat tego Boboticu nie używaliśmy...nie wiem...może chodzi o dozwoloną dawkę, która w przypadku sab simplexu jest dość duża w porównaniu z tymi dozwolonymi w naszych zamiennikach, np. Esputicon a SS.

W lekach oprócz substancji czynnej i jej ilości ważny jest też nośnik i zdaje sie że w Sab Simplex ten nośnik ma przewage nad innymi preparatami. A stężenie leku jest takie same w SS i bobotic a mniejsze o 1/3 w espumisanie i infacolu

Co do dyskusji nad tymi lekami widzę ze zdania podzielone ponoc ColoniX najmocniejszy a sab simplex słaby jak nie wiem co a ludzie zeruja na czyims nieszczesciu!!!

Ja przy Kacperku stosowałam Bobotik i na niego nie działał i jedynie co pomagało to termometr w tyłek i właśnie sabsimplex nie wiem dlaczego

hej dziewczyny, co używacie do pielęgnacji pupy maluszka? Podobno bardzo dobra jest zwykła maść z witaminą A, bez żadnych posypek i innych kremów. Co do Sudokremu, to słyszałam, że jest dobry, ale powinno się go raczej używać jeśli dziecko ma podrażnioną lub odparzoną skórkę, a nie do codziennej pielęgnacji.

hej dziewczyny, co używacie do pielęgnacji pupy maluszka? Podobno bardzo dobra jest zwykła maść z witaminą A, bez żadnych posypek i innych kremów. Co do Sudokremu, to słyszałam, że jest dobry, ale powinno się go raczej używać jeśli dziecko ma podrażnioną lub odparzoną skórkę, a nie do codziennej pielęgnacji.
U nas sie sprawdził Nivea....sudocrem strasznie wys\uszał i nawet położne nie polecały!!!A w sytuacjach ciężkich tormentiol!!!JA teraz póki nic się nie dzieje nic nie stosuje!!No i położna mi mówiłą, że jak najmniej używac chusteczek nawilżajacych lepiej cipła woda i gazik i tak obmywac:)

reklama
Do góry