reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no prosze...nastepna moze dolaczy do naszej chicagowskieh wstepnie pazdziernikowej kawy ;-) witaj, widac przybywa nam wiecej forumek z tego regionu, do tej pory kazda z nas porozrzucana po roznych stanach moglysmy sobie tylko pogadac przez klawiature jaka mamy pogode :) Jasne ze zagladaj do nas jak najczesciej!

reklama
Aga no nie wiem jak u Was bo u nas juz od kilku lat studenci nie dostaja SSN.Poniewaz bardzo duzo ludzi zaczynalo studia tylko po to zeby go dostac.
Teraz bedziemy sie starac o IRS ale slyszalam ze teraz tez z tym trudno,podobno odsylaja z kwitkiem.Wlasnie w piatek ide do mojego adwokata w tej sprawie. Jak go nie dostaniemy to nie widze sensu byc dalej tu,a na zielona karte moge i w Polsce poczekac.
Mozecie mi wierzyc ze interesuje sie tym.A z nauki musimy chyba zrezygnowac bo miesiecznie prawie 600$ to w obecnej sytuacji dla mnie za duzo. W tej sprawie tez musze z adwokatem porozmawiac.

Dziwne... :baffled: pierwsze slysze zeby studenci nie mogli dostac SSN... :confused::baffled: ale nie bede sie klocila... :rofl2:

numeru IRS nie maja prawa ci odmowic bo to jest numer czysto podatkowy a nawet jak twoj pobyt jest nielegalny zobowiazana jestes do rozliczania podatkow.

Zgadzam sie... :tak::-)

Dusia08
i antenka1 witajcie!! :-)

Ostatnia edycja:
witaj Dusia witaj.. buuu a z CO nikogo nie ma :(
Jak znacie jakies mamusie z CO prosze zaproscie je tutaj ;)

my mamy juz psinke z nami, boziu.. plakal cala noc ;( juz nie wiedzialam co robic.. biedny za rodzinka chyba tesknil odkad ja wstalam szczesliwy jak nie wiem i teraz on spi a ja na polprzytomna :(

Wama czy Twoja mala plakala na poczatku??

piszcie co tam u was kobietki??

Domiska przez prawie tydzien wyla, ale to dlatego ze byla zamknieta a nie ze tesknila. W sumie powiem Ci prawde ze pierwsze dwie noce spala z nami w lozku, ale juz od trzeciej nocy zaczely sie zasady i nie mozna bylo ich zlamac chocby nie wiem jak wyla. Okolo tygodnia i mlody powinien przestac. Tylko nie idz do niego jak wyje, bo tylko wszystko wydluzysz, bo on bedzie wiedzial ze jak dlugo sobie powyje to w koncu ktos przyjdzie. Moja jak teraz wyje to tylko dlatego ze chce isc "do lazienki"

Wama a gdzie ja zamykaliscie na noc przez pierwszy tydzien czy cos??
no wlasnie ja tak sie zlamalam 2 razy dzis wnocy i poszlam do niego ale pozniej pomyslalam ze nie bo sie nauczy ze przychodze.. az sie boje kolejnej nocy ://

reklama
Domiska ja mam taka wneke przy zejsciu do piwnicy ona jest jakas 3 feet na 3 feet i tam akurat pasuje mi safety gate i tam mloda spi, dopoki nie nauczy sie calkowicie zalatwiac na dworze.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry