reklama

Mamusie ze Stanów

• Starter tematu Starter tematu KingaB
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
no nasz malec byl u specjalisty od large i giant breed tez wlasnie jeden z nadluzej praktykujacych i cieszacych sie super opinia vet wiec mam nadzeje ze jednak sie zna:)
musze zadzwonic kiedy mamy kolejna wizyte bo znajac mnie jeszcze przegapie :D

reklama
Kurde napisalam takiego wielkiego posta i przez przypadek mi sie wymazal :wściekła/y: ale jestem zla. Ok zaczne od poczatku.....

Jesli chodzi o kryzys w usa to u nas jest widoczny. I to nie tylko dla tych co sa nielegalnie. Moj maz pracuje w bardzo duzej firmie, ktura ma swoje fabryki i officy na calym swiecie. I wlasnie pare tygodni temu zamkneli jedna fabryke u nas a tam gdzie maz pracuje naszczescie zamkneli tylko jakis jeden oddzial no i 1,000 osob zostalo bez pracy. A wszystkim innym pracownikom od poczatku roku jak jest jakies swieto to maja dodatkowy dzien wolny bez platny. No i kiedys chodzil sobie w piatki na pare godzin (normalnie pracuje tylko od pon-czw) robil overtime a teraz bida :-) nie ma overtimeu bo w normalnych godzinach pracy nie ma co robic.

Widze ze temat o psiakach, super bo bardzo uwielbiam te zwierzeta. Juz predzej wspominalam ze mam dwa pieski, wiec teraz ich przedstawie :-)
Brutus (cocker spaniel) i Laki (yorki)
dsc0923y.jpg

A tutaj moj synek jak byl malutki i grzeczniutki spia sobie z Lakim
dsc00240na.jpg

Tylko nie pomyslcie ze ten maly to grzeczny i lagodny, on to jest zadziorny i wszystkich obcych za nogawki lapie :-)

Pawimi- Super ze bendziecie mieli pieska! Chociaz to grozna rasa to ja bym tez na twoim miejscu wziela go i nie bala sie. Jak wiesz skad pochodzi i ze byl wychowywany z dziecmi. Kazdy pies moze zaatakowac bez roznicy czy jest jednym z grozniejszych czy nie. To jest tylko moje zdanie.

Nam sie bardzo podoba owczarek niemiecki i z tego co wiem to jest na 3 miejscu najgrozniejszych psow. Ale jakos mnie to nie odstrasza od tej rasy. Jak doprowadzimy nasze podworko do porzadku to sobie kupimy :-) Tez mi sie bardzo podoba rasa Bernese Mountain dog. Ale mojemu mezowi mniej ze wzgledu na ich siersc, muwi ze wszedzie benda klaki, i jakos go nie moge przekonac do tego ze czasem psy co maja bardzo krutka siersc bardziej sie lenia niz jak taki pies o dlugiej siersci.

Witam kobietki. Widze, ze rozmowy o pieskachw toku, ja moze kiedys tez sobie wezme do domu tylko, ze jakiego pudelka , takie fajne sa teraz te pieski. Na razie zakaz:no::no:, nie pozwalaja.
Anetas ja mam sie dobrze, fakt, ze szybko sie mecze, ale mozna wytrzymac:-D:-D. Co do kryzysu to ja juz sie wczesniej wypowiadalam, nie jest najlepiej:-(:-(.
Co do sprzedazy domow ludzie u ktorych pracuje 3 lata sprzedawali swoj dom, az zeszli 600 tys. $ w dol i jakos im poszedl ten dom. Moj brat w tej chwili sprzedaje i jest w szoku, moze dla kupujacych jest i dobry czas, ale dla sprzedajacych nie najlepszy:-(:-(:-(
Dusia super sa Twoje pieski.
Jak sie macie ciezarne kobietki?:-D:-D:-D

kasiek - jesli o domy chodzi to byl taki czas kiedy one ponad naturalnie mialy zawyzona cene i teraz tego konsekwencje ponosimy. Kryzys najwyrazniej nasilal sie mniej lub bardziej w roznych rejonach. Akurat nas personalnie nie dotknal, pewnie od branzy zalezy.
dusia - super pieski, ja wiem ze te male czasem bardziej zadziorne niz te wielkie. Jak mielismy tego jack russel terrier to ona dopiero zwariowana byla, szczekala na wszystko co sie ruszalo i dzwiek wydawalo :)
No i dzieki za poparcie, bo juz sie martwilam ze ja moze jakas szalona jestem !

Ostatnia edycja:
Tak to juz jest z tymi malymi psami, szczekaja bo ledwo ich widac wiec jakos musza pokazac swoja obecnosc :-) Nasz jest bardzo malutki bo wazy nie cale 4 pounds, ale drze sie ze uszy bola.

reklama
I juz na 100% podjeliscie decyzje ze go biezecie?

A mi jak zwykle dzien mina bardzo szybko. Rano zawiozlam malego do mamy, pojechalam do szkoly na 2 godzinki, spowrotem do mamy, troche posiedzialam, puzniej z malym do parku na chwile i do domu i tak dzien mina nawet nie wiadomo kiedy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry