reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamusiowe dolegliwości różnorakie

Dziewczyny, czy macie coraz twardsze brzuchy?? Bo ja kurna, od 2 dni mam prawie wciąż jak kamień. Wcześniej tak było jak się Maja wypychała, a teraz to nie wiem, czy ona po prostu urosla, a w brzuchu mało miejsca, czy coś jest (tfu, tfu), nie tak. Co mówią Wasi lekarze, na temat twardości brzucha? Nadmieniam, że innych, niepokojących objawów brak.
A, mam propozycję. Korzystacie może ze skypa? Taki komunikator (dla tych co nie znają). Może byśmy kiedyś się na jakąś babską konferencję zwołały i poplotkowały??
POzdro

reklama
Pola p[rosty sposob na sprawdzenie czy to miesnie czy dzidzia wez nospe i zobacz czy po poltorej godzinie cos sie zmieni ale w tym czasie polez i popatrz w sufit... jezeli sie zmieni napiecie to miesnie i macica ci sie"stawia" nie lubie tego okreslenia le najczescierj jest uzywane wtedy jakies leki rozkurczowe zeby nie doszlo do rozwarcia szyjki.. zezeli nic sie nie zmieni to oznaka ze to chyab tak ma byc jak masz gdzie to pojdz na ktg... jezel nie masz to musisz obserwowac kazda z nas jest inna i ciezko cos powiedziec a brzuchy chyba kazdej z ans twardnieja
::) ;D

mi tez czasem twardnieje ale to chyba nic zlego po prostu macica przygotowuje sie ;D
niestety nie posiadam skypa szkoda bo faktycznie niezly pomysl ;D

ah zapomnialam troszke pomarudzic strasznie po nocy wysiada mi miednica kosci tak bola ze od razu sie budze no i moj biedny krzyz czuje sie jak starsza pani nie moge dlugo stac ani pochylac sie bo pozniej mam problemy z wyprostowaniem sie :p a do tego jeszcze doszla zgaga ::) a co u was dziewczyny jak samopoczucie

Witam po małej przerwie!
Jak tak sobie poczytałam, to strasznie Wam współczuję!
To nie tak, że nie mam żadnych dolegliwości, ale jakoś się żyje :laugh:
Na tą chwilę najbardziej dokucza mi zgaga i ból krzyża (oj ta rwa kulszowa :(). Na zgagę doktorek kazał mi brać Alugastrin (trochę pomogło), a rozwiązaniem problemu z rwą będzie rozwiązanie.
Niestety, za 11 dni mam mieć powtórzone USG, bo lekarz podejrzewa hypotrofię. Mam jednak nadzieję,że się myli. Przez najbliższe 10 dni będę leżała i objadała się i tyła, tyła, tyła... razem z moim maluszkiem.
Jeszcze miesiąc temu słyszałam, że moja dzidzia jest duża i najprawdopodobniej czeka mnie cesarka, a wczoraj... hypotrofia.

Czy ja juz narzekalam na dolegliowsci ;-) Jak nie to zaczne ;-)

Rwa kulszowa to juz norma, zgaga (teraz to juz nawet nie moge rennie zazyc bo na diecie bezcukrowej jestem) no i tak mi brak slodkosci :) w niedziele bylam u rodzicow i moja siora placek pyszny upiekla, ten jeden gryz tak po tygodniu bez slodkosci smakowal niesamowicie...echhhhhhhhhh
W ta sobote idziemy robic trojstopniowa krzywa cukrowa.
Pozatym oczywiscie biegac po sklepach nie dam rady, wlasnie wrocilam wykonczona z tesco. Puchna mi czasem stopy, ale nie bardzo. Lydki i uda czasem tez sa z lekka obrzmiale.
Mysle ze zle nie jest ;-)

ja mam sype i chętnie pogadam, ustawcie jakiś termin, ja na zwolnieniu więc postaram się dostosowac, aha, byle do godz. 14-stej, pozdro

Ktoras pisala cos o hemoroidach... ja mialam juz jednorazowy taki "wyskok", niech to cholera wezmie jak to boli i nie ma jak usiasc na tylku. W moim przypadku to bylo z przemeczenia, a wiec babeczki odpoczywajcie. Ja sie zabralam za koszenie, prace porzadkowe w ogrodku i takie tam, a dzidzior cisnie na flaczki i wieczorem taki efekt. Dobrze, ze juz przeszlo...

nio widzę, że nie ja jedna mądra, co pralkę przestawia, żeby podłogę umyć, bo przecież to nie mogło poczekać na mężulka, ale kara jest błyskawiczna i nie zna litości ..........

reklama
Do góry