M
MariaOla
Gość
niestety nic nie mamy
kopałam już w necie i figa z makiem 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Karlam te cyfry oznaczaja, ze mozna po tym miesiacu np. jak jest (3) to w 3 albo po 3. Przynajmniej ja tak to rozumiem.
Ale ta lista jest troche dziwna bo np. pisze że z zup można krupnik - a niżej pisze, że nie mozna kaszy aż do 3 m-ca. Troche to niekonsekwentne. No, ale wytyczne są.
Ja wychodze z założenia, że trzeba jeść z glową. poprostu. Nie ma co poszukiwac specjalnych diet. Poprostu większosc gotowane (dla urozmaicenia tez na parze) a nie smażone. Przede wsyztskim robione, a nie gotowe (nieprzetworzone), no i z miesa przede wszystkim białe mięso.
W tej diecie Kamilali zdziwiło mnie tez, ze nie mozna jesc cieleciny. A przecież maluszkom przy rozszerzaniu diety zupki gotuje się przede wszystkim na cielęcinie!!
Karlam - obserwuj co jesz - i jeśli maly ma kolki to wycofuj.
Uszy do góry!
Ściskam