reklama

Mamuski grudniowe

Hej dziewczyny, ja już w domku z Zuzią. ;)

Zuzanna Julia
ur. 3.01.2013 r, 10:50
waga 3120, długa 55.

Niestety była cesarka, 11 dni po terminie. Przez wymiary + zielone i gęste wody. Ale 3 dni leżałam ze skurczami krzyżowymi na porodówce, ciągle tylko 3 cm rozwarcia miałam. I nagle w 3 dzień męczarni mnie zmierzyli, przebili pęcherz płodowy i zium na cesarke. Było koszmarnie. :(

Kurcze, ja to już styczniowa jestem.
:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Joanna nie mam pojęcia jak to jest, gdybyś przyjechała z Sofie tu na szczepienie, ale skoro to doustna to może jakiś pediatra (prywatny?) wypisze receptę? W każdym razie musisz wziąć pod uwagę to że szczepi się najpóźniej do 6 m.ż., dawki są dwie lub trzy a odstęp między nimi musi wynosić 4 tygodnie.

Aurelka witaj :)

Witaj Aurelka ....Dobrze że już jesteś spowrotem. Życzę szybkiego powrotu do formy i żeby Mała się zaklimatyzowała :happy2:
P.S. Kochana wykasuj te gołe zdjęcia Małej i wstaw w ubranku ( różne świry buszują po necie ). A tu wątek dostępny dla wszystkich..

My będziemy szczepić na wszystko. Wiem, że różne są opinie na temat szczepienia dziecka, ilu lekarzy tyle opinii, my jednak po rozmowie z lekarzem postanowiliśmy zaszczepić. 29 stycznia wybieramy się na szczepionkę skojarzoną 6w1, pneumokoki i rotawirus, która jest właśnie doustną szczepionką. Mam całą rozpiskę bo na pierwszej wizycie u pediatry wszystko dokładnie nam rozpisała i wyjaśniła.

Dziewczyny a jak wyglądają pępuszki waszych pociech bo u nas jest podejrzenie przepukliny pępkowej ponieważ pępek troszkę wystaje, kazano nam iść do chirurga żeby rzucił na to okiem i ponoć na początku przykleja się jakieś plastry mające na celu ten pępek wcisnąć na miejsce, jednak ja czytałam, że tego się nie rusza przynajmniej do ukończenia pierwszego roku życia bo to samoistnie że tak powiem się naprawi i teraz sama już nie wiem.

Aurelko śliczny bobas :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczornie :-D
Aurelka sliczna corunia, ale Liwus ma racje, lepsze beda w ubranku. Nie daj bog napatoczy sie jakis zbok:dry:
Uspalismy juz corcie, bo przetrzymalismy ja caly dzien. Zobaczymy jak bedzie w nocy. Mam nadzieje, ze dobrze.

aurelka witaj ,mala przecudna :))
ty styczniowka a ja listopadowka :-D
tez uwazam,ze powinnas te zdjecia wykasowac ...w ogole dziwie sie wam,ze wrzucacie na ogolny zdjecia swoich dzieci :no:,ja to sie boje..wkoncu dostep tutaj ma kazdy,nawet niezalogowana osoba a takich ''dziwnych ludzi'' nie brakuje.zreszta niedawno same moglyscie sie przekonac...mummy3 czy jak jej tam bylo...:tak::wściekła/y:
asia jak tutaj panuje jakis wirus to na pewno beda szczepic ;-)
misia moje obie dziewczyny maja pepuszek troche na zewnatrz,ale o przepuklinie nie ma mowy,czasami tak jest.nie kazdy musi miec pepek do srodka ;)

My mamy lezaczek z Fisher Price i Julka bardzo go lubi, jedynym minusem jest ze nie ma funkcji bujania tylko wibracji, ale jak go kupowalismy to nie pomysleleismy ze to moze byc przydatna funkcja.
Dziewczyny czy waszym maluszkom tez smierdzi z buzi kwasnym mlekiem czy powinno cos sie z tym robic czy to jest normalne?

aurelka witaj ,mala przecudna :))
ty styczniowka a ja listopadowka :-D
tez uwazam,ze powinnas te zdjecia wykasowac ...w ogole dziwie sie wam,ze wrzucacie na ogolny zdjecia swoich dzieci :no:,ja to sie boje..wkoncu dostep tutaj ma kazdy,nawet niezalogowana osoba a takich ''dziwnych ludzi'' nie brakuje.zreszta niedawno same moglyscie sie przekonac...mummy3 czy jak jej tam bylo...:tak::wściekła/y:
asia jak tutaj panuje jakis wirus to na pewno beda szczepic ;-)
misia moje obie dziewczyny maja pepuszek troche na zewnatrz,ale o przepuklinie nie ma mowy,czasami tak jest.nie kazdy musi miec pepek do srodka ;)

Madlen raczej nie wrzucamy zdjec na ogolny, jak cos chce sie pokazac to wrzucamy i za chwile je kasujemy bynajmniej ja tak robie;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry