reklama

Mamuski grudniowe

Hej,
my dziś mieliśmy naprawdę spokojną noc, maleństwo przebudziło się o 2 na karmienie i spała do 6.30 :szok: Ja rano wybrałam się na morfologię, żeby sprawdzić czy poprawiła mi się hemoglobina bo miałam ją tragiczną po porodzie z Oliwką został tatuś i w sumie to nieźle sobie poradził, chyba ja byłam bardziej poddenerwowana, że muszę ich zostawić samych :-)
Dziś mam wizytę poporodową u swojego lekarza, ciekawa jestem jak będzie wyglądać.
Clodi zdrówka życzę dla Kasjanka :-)
Basiu GRATULACJE!!
Miłego dnia mamuśki.
Basiu gratulacje.

reklama
ankka dziwne bo mnie sie lekarka pytała czy ma gorączke, a jak powiedziałam że nie to kazała mi zmierzyć. Więc pewnie maluszki taż gorączkują bo by się nie pytała o to :confused: , no sama nie wiem

misia to zdaj relacje po wizycie , sama jestem ciekawa, ja ide dopiero 18 stycznia

Ostatnia edycja:
hej jestem z młodą na rekach hiih spróbuje popisac;-)
misia moja oddaje różne odgłosy :tak:, nam wedzidełko podcieli w szpitalu. na rota nie szczepie
4madlen ja też chce 6 w 1 ile płaciłaś?
goko witaj :-)
aurelka witaj , ja tez styczniowa ale grudniowa hihih;-)
basia gratulacjeeeeeeeeeee:-)
clodi zdrówka dla małego

dziewczyny podajecie wit.k d3 i cebion multi???podczas karmien? czy przed? wit d z k mam w jednym preparacie któraś tez ma takie połączenie.
dzis wpada położna na wizyte :tak:
juz mam alarm na jedzenie hihi

Basia gratuluje:-)
clodi mój synek też nie robił kupki 2 dni a jaj już poszło to szalałam z radości. Nie dziwie sie Twojej reakcji bo miałam to samo:tak:Zdrówka dla Kasjanka:-)
misia &&&&&&&& za wizyte.
nathani ja podaje D3 przed jedzeniem, mam buteleczke z dozownikiem a wit k nie daje bo dostał po urodzeniu zastrzyk z nią.
Mam pytanko: ile waszw dzieci jedzą? ?Bo mój co 2h tak koło 50-60ml czy to wystarcza i jak często robią kupki?

Nathani czytałam, że położne i inne mamusie odradzają łączyć witamine K i D. Często po witaminie K dzieciaczki są niespokojne i dużo płaczą.

Basiu GRATULACJE :-D Nareszcie się doczekałaś :-)

bulkasia u nas trzeba podawać mimo ze po urodzeniu zastrzyk poszedł. młoda moja je co godzinę dwie oczywiście przysypia i muszę ja budzić, kupa po każdym karmieniu prawie albo co po drugim:-D ma laska przemianę:tak:
ania no widzisz a mężowi to sprzedali w aptece miał receptę osobno na d i k a ta mu dała to. dziś spytam położnej jak będzie. poprzednio młodym dawałam osobno k w kapsułce do wyciskania i d miałam w buteleczce

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ale naskrobałyscie:szok: Aurelka witaj w domku z mała:-) Basiu gratulacje:tak: Misia powodzenia na wizycie:tak:u nas pani dr tez stwierdzila u Julitki przepukline pępkowa mówi ze mozemy to skonsultowac ale wiele dzieci tak ma i sama sie wchłania,kolezanka mi doradziła kłasc mała jak najczesciej na brzuszku jej synkowi to pomogłop i sie wchłoneła przepuklina;-) Nathani jak fajnie ze jestes:-)ja mam witamine K i D i taka nam doradzili ze jest dobra podaje po karminiu mała sie troszke krzywi ale nie płacze:sorry2:Mała zaczyna gaworzyc i przesmieszne dzwięki z siebie wydaje Nstka ma z niej ubaw a jak ja cieszy ze silstra zaczyna gaworzyć cieszy sie z kazdego "ga" albo "ałaa" tej wychodzi:-D miołego dnia:happy2:

Nathani ja mam KiD w jednej kapsułce a dokładnie K i D - vitum ( czy jakoś tak ) i nam z kolei lekarka polecała preparat 2w1. I dlatego taki kupiłam. My wit.K mamy przyjmować do 3 m-ca.

Młoda właśnie śpi u mnie zachustowana.
Nockę miałyśmy średnią ale do najgorszych też nie należała :happy2: Ja trochę tylko niewyspana.
Ale za to kikut odpadł Małej w nocy. Przez parę dni przemywać będę gazikami...

reklama
Nathani mi pediatra kazała kupić wit. D+K w jednej kapsułce :baffled: i taką mam, daję przed którymś przewijaniem, bo Mała wtedy gadatliwa i łatwo trafić ;-)
4madlen za swoją szczepionkę chyba płaciła 200 zł, u mnie 6w1 220 zł :dry:

U nas nocka jak bez dziecka! Co prawda Mała w łóżku usnęła przed północą, ale karmiłam ją na śpiucha o 4, potem o 7, o 8ej pociumkała jeszcze chwilę i spała u mnie na brzuchu do 9 :cool2: Wszystkie karmienia raczej krótkie, pieluchę zmieniałam dopiero o 9, niewiele w niej było, ale za to w świeżą narobiła od razu po założeniu takie kupsko że mało bokiem nie wyszło :-D ale tu pochwała dla pieluch (babydream Fun&fit 2) wszystko zatrzymały, nic nie wyleciało, w Pampersach new baby 2 już bym miała część na plecach :baffled:

Clodi zdrówka dla synka, to prawda że my matki cieszymy się z takich głupot :-D

Misia powodzenia na wizycie, nie jest taka zła ;-)choć dziwnie jak Ci jeździ usg a nie ma tam Bąbelka ;-)

Miłego dnia, biorę się za śniadanie póki Maria śpi :tak:

Zapomniałam zapytać, Betiks jak Ci chustowanie wychodzi? Próbowałaś już obu wiązań, co lepiej?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry