reklama

Mamuski grudniowe

Dobry wieczór ja dzis teraz dopiero mielismy dzis ksiedza po koledzie potem zakupy potem cos i tak zleciał dzień jutro sie przymierzamy jechac zaproszenia na chrzest rozwiesc,jesli chodzi o mleka to mi w szpitalu doradzano ze jesli przestane karmic piersia lub bede musiała dokarmiac mała ti tylko takim mlekiem jakie oni w szpitalu podawali czyli bebilon i mamy w domu bebilon kiedys jak myslalam ze nie dojadla dalam jej w butli i nic jej nie było:sorry2:Na temata piersi też słyszałam o kapuście Sarka mam nadzieje że ulge odczujesz:tak:mi położna kazała często małą przystwiać jak czuje ze piersi robią sie twarde zeby nie zrobil mi sie stan zpalny,Naty mam nadzieje ze traficie na dobre mleko;-)Kasia_s mam pytanie mojej Julicie tez oczy ropieją ale sie nie martwilam bo jak byłam tydzień temu z nią u pediatry to dała nam kropelki do oczów i była lekka poprawa ale teraz jest gorzej bo ropieją jej oba oczka:szok:zal mi jej bidulki myje jej oczka po kilkanaście razy dziennie bo tak ropka sie zbiera często woda przegotowaną i solą fizjologiczną i nic te kropelki do oczów co jej nimi kropilam to biodacyna,w poniedziałek jedziemy do przychodni więc spytam lekarki ale powiedz mi ty masz te krople z antybiotykiem od okulisty? iść z mała do okulisty?:sorry2: dobranoc mała teraz zasnęła a zaniedługo karmienie:baffled: zajrze jutro jak czas mi pozwoli

reklama
Sarka tak jak dziewczyny piszą kapusta kapusta kapusta i jeszcze raz kapusta na cycki :happy2:
Wiolka ja ze starszakiem przerobiłam chyba z 5 różnych maści na oczka( w tym także biodacyna ) na bazie antybiotyku i o kant d...to wszystko. Tylko dziecko się męczyło , ja też itd. Bujałam się tak aż mały skończył ok.4,5 m-ca potem okulista i udrażnianie jak miał 7 m-cy. Ja na Twoim miejscu poczekałabym aż Mała skończy 2 m-ce i wybrała się do okulisty. Poczytaj sobie o udrażnianiu kanalika.

witajcie niedzielnie;-)
moi pojechali do zboru, Lenka zasnęła mam chwilę więc korzystam:-) dziś nawet się wyspałam wstawała w nocy co 3 h. Dziś wpada prababcia Lenki z moimi rodzicami.
coś jest na rzeczy z ta inką wczoraj wieczorem wypiłam inkę waniliowa z delecty i młoda b. potem płakała i się prężyła
Basia dajcie czas małej, dużo miłości, zainteresowania( wiem że to jej dajecie) , ona się musi oswoić z tym że już nie jest sama;-) na to potrzeba czasu
Wiola jak małej nie przejdzie to jedz do okulisty, myśmy tak z Julią krążyli suma sumarum musieli jej udrażniać kanaliki o czym przypomniał mi wczoraj mąż;-)
Sarka ściągnąć mleko do uczucia ulgi, ja ok. 10 ml ściągałam laktatorem, nie więcej bo produkcja napędzana
jest:tak:

dzień dobry :)
wiolka to kiedy planujecie chrziciny? bo chyba przegapiłam... ja chciałam w wielkanoc ale rodzina mojego m jest za granicą i marudzili że bilety za drogie przed świętami więc przełożyłam na 7 kwietnia to im nie pasuje bo teściowa chciala 7 kwietnia przylecieć (a na chrzest musi przyleciec tez siostra m bo ma być chrzestną, a teściowa jest u niej włąsnie) więc ja mówię to przylećcie w sobotę a w sobotę to słabo bo ewelina (siostra m) ma największy ruch w salonie (jest fryzjerką) i chcą żebyśmy zrobili 14 kwietnia... :wściekła/y: wkurzam się jak ktoś tak ingeruje w moje decyzje i narzuca mi rozwiązania które mi się nie podobają, nie wiem muszę pogadać z m na ten temat... przecież którąś sobotę ewelina bedzie musiałą i tak odpuścić, żeby na niedzielę przylecieć:baffled:

wczoraj Antoś zrobił 3 kupki po 6 dniach nierobienia i ta ostatnia to normalnie kisiel był tyle śluzu... zestresowałam się i próbuję dodzwonić się do lekarza ale nie odbiera :-( w ogóle to już drugą noc mieliśmy taką że Antoś spał od 21 do 4 a jadł o 20 i miałam wrażenie że spałaby jeszcze ale stwierdziłąm ze go obudze na jedzenie bo mi cycki wybuchną i nie wiem czy to normalne że dziecko 2 miesięczne prześpi całą noc? budzić go czy czekać aż sam się obudzi? :confused:

wiolka spróbuj przemywać rumiankiem mojemu małemu to pomogło
4madlem ja jak robiłam chrzciny nikogo o zdanie nie pytałam, wybrałam termin i konie, no i wszyscy sie dostosowali

A mój synek w nocy wymiotował, aż sie rozpłakałam tak mi go żal było, wydaje mi sie że to przez gardło może coś mu sie odrywać zaczyna i go łaskocze, niby dzisiaj piąty dzień antybiotyku ale on dalej ciężko oddycha bo nos cały zatkany :-(

Hej dziewczyny. Najpierw spróbuję wam poodpisywać, a potem napiszę, co się dziś wydarzyło u nas i może ochłonę :cool:
Co do ropiejących oczek jeszcze wrócę. Piotrusiowi ropiało tylko jedno oczko przez okres 2 tygodni, ale z przerwami. Jednego dnia nie raz po kilka x przemywałam wodą, bo tyle ropy wychodziło, a innego czyściutko. Nie przejmowałam się więc tym, bo czasem krem na twarzy czy jakiś paproszek, który dziecko sobie samo wprowadzi rączkami podrażnia, a oczy jak wszystkie narządy "uczą" się reagować. I faktycznie samo przeszło. Więc jeśli to nie trwa długo i nie przenosi się na drugie oczko, to nie zamartwiałabym się nadmiernie. Oczywiście zawsze warto to skonsultować to z pediatrą. Gdyby u nas to dalej trwało, to na pewno bym tak zrobiła.
sarka współczuję ci zapalenia piersi :no: Przechodziłam to z Idką i wiem jaki to ból. Jeden kanalik miałam zatkany "kamyczkiem" z mleka i wydrapywałam go sama wysterylizowaną igłą :szok: Brałam paracetamol. Do tego rozgrzewanie przed karmieniem (np ciepłym prysznicem albo termoforem). Po karmieniu liście kapusty wyjęte z lodówki i zbite tłuczkiem przed włożeniem w stanik. Jak wysychały i robiły się jak serwetki ciepłe, to zmieniałam na świeży liść. Nie pamiętam ile, ale trochę to trwało.
nathani kupowałam w spożywczym, jest u nas taka sieć Topaz, może i u ciebie? Ale ostatnio nie było, bo mi się właśnie skończyła i piję normalną. I w sumie nie widzę różnicy. Dziś nawet pięknie mi spał mały i wieczorem też. A jak dobra była :-p
Basia moja starsza, ale ojca męczy równo :baffled: Jak tylko wejdzie do domu z pracy i nawet nie zdąży dobrze butów zdjąć, ona już zaczyna: poukładasz ze mną, poczytasz, porysujesz itp.
Resztę muszę później, bo się mały obudził....

4madlen moje starsze dziewczynki przesypiały pięknie nocki ok. 3 miesiąca życia. Nie budziłam ich choć piersi cierpiały więc odciąganko ( do uczucia ulgi :tak:)Nie martwiłabym się jak zjadł ładnie to widać mu starczyło do 4 ;-)
clodi biedny może rzeczywiście coś mu się odrywa
betiks w kauflandzie mój mężuś szukał nie znalazł dziś pojedzie do Tesco może tam dopadnie :tak: Wnioskuje po wpisie że coś się stało u Ciebie ? Właśnie mi mąż dzwonił, że w tesco tej kawy brak w ogóle żadnej bezkofeinowej mielonej nie ma, wziął mi jakąś rozpuszczalną :sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Ależ mi brakowało... głośnej muzyki :-D A Niuńka śpi :-p Ale nie przeszkadza jej :-D
4mdlen a dlaczego to Wy macie się dostosowywać? To rodzina M. powinna :nerd:... Powiem Ci, że my chrzciliśmy Laure 11 grudnia. Nikt nie protestował, mimo, iż była CAŁA rodzina zaproszona i Święta za pasem.

To póki mogę odpisuję dalej... ;-)
Aurelka na drogi moczowe kup sobie kapsułki w aptece Żurawit C. Ja brałam jeszcze w ciąży, bo czułam czasem dyskomfort i pomogło :tak:
nathani ta kawa ma ciemnogranatowe opakowanie (są małe i większe po 250g paczki),nazwę ma Mildano, firmy MKCafe :tak: Wklejam fotkę:
mildano.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry