reklama

Mamuski grudniowe

WItam grudniowe mamuśki,
Chciałabym się przyłączyc, Mój maluszek urodził się 19 grudnia :)
Po wczorajszej nocy stwierrdziłam, że potrzbuje wsparcia i rad innych mam
mieliśmy pierwsze kolki wiec przeplakaliśmy całą wczorajszą noc :(
dzisiaj przespalismy cały dzien wiec czekam na nocny koncert

reklama
cześć mamuśki. mała dziś spała bez przerw 6 godzin :-) za to moje piersi :szok: samo z nich kapało :-D
bulkasia dużo siły dla Ciebie
cinamona zapytaj pediatrę , nasza robi co jedzenie pampersy idą jak woda....
majja zdrówka
neska i eni koleżanka pisała mi, że rewelacyjny na kolki jest BOBOTIC
betiks dzięki Bogu, że nic się Wam nie stało. napisz wrażenia z motania chusty ja dalej w lesie z tym tematem
:dry:
ela witaj

zaopatrzyłam się w inFavit bo te kapsułki to nieporozumienie mała się rusza i polowa ląduje na policzku:no:

Ostatnia edycja:
Hej. U nas noc w miare w miare ale zanim mala zasnela minelo duuuzo czasu. Zjadla ok 22 i pozniej strasznie marudzila, polegla dopiero o 24 na mnie. Chyba ja szbciej zasnelam niz ona.

Dzisiaj wybieram sie do centrum handlowego, bo przeceny sie u nas zaczely i chcialabym kupic sobie jakies koszule rozpinane aby wygodnie mozna bylo cyca wyciagnac. Nie wim tylko jak mala bedzie mi sie sprawowac. Ona ogolnie w wozku na spacerach jest grzeczna ale wczoraj na spacerze dala nam koncert. Jednak wczoraj byla jakas taka nerwowa i bardzo marudna wiec licze ze to przeszlo i dzisiaj pozwoli mi troche pobuszowac po sklepach.

Betiks nie dziwie cisie ze musialas ochlonac po tym co sie tam u was wydarzylo. Przykra historia ale najwazniejsze ze wam nic nie jest.

Nathani ja tez nie wiedzialam kiedy po raz pierwszy do pediatry. Poszlam jak mala miala 2 tygodnie. No i ide jutro jak mala skonczyla miesiac.

Witajcie mamusie... czytam na bieżąco ale z odpisaniem kiepsko... przy trójce dzieci i w tym niemowlaku jest co robić... i zawsze kiedy brałam się za odpisywanie coś mi przerywało... mam nadzieję, że tym razem się uda :tak:
Czytam o kolkach Waszych pociech i strasznie mi przykro... my jak na razie nie mamy takich problemów i oby się nie pojawiły...
Agatka ładnie je z piersi... dzisiaj pierwszy raz zdarzyło się jej ulać ale to pewnie dlatego, że spała od 23 do 6 :szok: i jak się dossała to piła jak szalona :baffled: co do spania nocnego to jest jeszcze strasznie różnie ale nie narzekam ;-) chodzę wyspana :tak: dzisiaj pewnie tak spała bo wczoraj w dzień spała kiepsko....
U nas także pojawił się problem z oczkiem... w sobotę jak się obudziła miała całe zaropiałe i spuchnięte tak, że nie mogła go w ogóle otworzyć... pojechaliśmy z nią do okulisty... pokazał jak masować aby ten "syf" z tego kanalika wyszedł i zapisał antybiotyk w kroplach. Wczoraj już była znaczna poprawa a dzisiaj rano jest już OK... nawet po masażu z kanalika wyszły tylko łezki :tak::tak::tak:. Za tydzień mamy przyjechać do kontroli.
Tak więc jakoś sobie radzimy... :-)
nathani my u pediatry byliśmy w minioną środę (Agatka miała 9 dni) na wizycie patronażowej i teraz idziemy jak będzie miała 6 tygodni na szczepienia
betiks straszne to co się u Was wydarzyło ale podziękować Bogu, że wam się nic nie stało... jak to czytałam miałam ciarki na plecach...
4madlen jeśli chodzi o chrzciny to łatwo mówić, że nie patrzeć na innych tylko zrobić tak jak Wam pasuje... ja też jestem taka, że zależy mi na tym by wszyscy w koło byli zadowoleni...
majja ZDRÓWKA :-)

przepraszam, że nie odpisałam wszystkim ale moja pamięć nie jest najlepsza :sorry2:

BUZIOLE DLA NASZYCH GRUDNIOWYCH MALUSZKÓW (grudniowych = listopadowych, grudniowych i styczniowych) :-D

Witam się i ja mega padnieta. Dorianek całą noc sie prężył i drzemał, pobudki co 1,5-2h i to z takim krzykiem, że w żaden sposób nie dawało sie go uspokoić. Masowałam brzuszek, ciepłe okłady, koperek i teraz nad ranem wypróżnił sie dość konkretnie, zjadł i usnął. Zobaczymy na jak długo;-)
Tutaj wizyta u pediatry dopiero jak dziecko ma 8 tyg, więć jeszcze nam zostało trochę.
betiks dobrze, że wam sie nic nie stało. Musiałaś przezyć naprawdę ciężkie chwile, dużo siły dla Ciebie i wietrz mieszkanko bo jak to mówią "licho nie śpi":tak:
cinamona owocnych zakupów:-)
nathani ubierz córcie cieplutko i na kilka minutek mozna ją wystawić;-)
goko trzymam &&&&& Aby Agatka dalej tak pieknie i bezproblemowo sie rozwijała.
majja zdrówka życzę!!!
elak witaj i rozgość się:-)
Ide coś zjeść pókiMały śpi, jest okazja:-D

reklama
Witam ;-) Ja właśnie wstałam... Noc do d**
Mała wyła wręcz od 22 do 2 w nocy. Ale ani się nie prężyła, ani ją brzuszek nie bolał, ani kolki nie miała... Nie wiem co jej było do tej pory... Zasneła na tacie. Później o 2:30 cyc. Potem 3:30 cyc.... Rano od 6 do 7:30 też walczyłam z nią... Teraz oczywiście śpi... Po 6 co ją odłożyłam do łóżeczka to oczy jak 5zł i ryk... W końcu wziełam ją do nas i zasneła i śpi tak do tej pory... Starsza zamiast mnie obudzić jak wstała, to prawie calą próbką sudokremu się wysmarowała :baffled:. Obudziłam się, bo spadła z fotela :-D Nie wiem jak ona to zrobiła... Ale wiem, że nie da się funkcjonować normalnie z dwójką maluchów po prawie całej nocy nie przespanej...
Nathani my jeszcze nie byliśmy. Czekamy na PESEL.
Betiks dobrze, że Wam się nic nie stało.
Ciekawe jak Marysia po podróży :-)
U nas dziś -6*... A chciałam w końcu lekarzy na becikowe pozałatwiać... Zaraz starsza tylko wezme i pójdziemy papiery wydrukować, mój lekarz co prawda pod domem prawie urzęduje, ale przed 10tc byłam u innego :-D I tam też będę musiała podejść:dry:... Chyba, że któraś się orientuje, czy położna może mi podbić na podstawie karty ciąży??? Bo jutro akurat ma być.
Ide sie ubrać akurat Mała wstanie nakarmie ja, starsza zdąży zjeść i pójdziemy :-)
Miłego dnia :-)

Asiu jak nam się Mała prężyła wypiłam bawarke z anyżem :-p Wypiłam u teściowej wczoraj po południu a jak przyszliśmy do domu to Mała się "odblokowała" i to tak konkretnie, że nawet plecy miała całe "zarobione: :-p. I nawet "fajnei purkała:-D. Od teściowej dostałam pare "gwiazdek" anyżku :-) A wczoraj jak dawała taki koncert, zaparzyłam jedną gwiazdke, rozrobiłam troche z wodą i jej daliśmy do wypicia :-). I w sumie nie wiem, czy to pomogło, czy padła ze zmęczenia... Ale po południu na pewno pomogło :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry