reklama

Mamuski grudniowe

Witajcie!
Liwus najwazniejsze, ze znalazlas przyczyne niespokojnosci i ja wyeliminowalas.
Bulkaasia powodzenia na kontroli i niech dzialaja, zebys wrocila do kondycji.
hmmm dokoncze jak corcia pojdzie spac :-D
Corcia spi.

Aurelka wspolczuje :-(

U nas nocka znosna, po polnocy synek zjadl, ale cos spac nie chcial, mielismy zapalona lampke w pokoju, no i troszke go meczyly baczki. Zgasilismy lampke i szybciutko usnal. Corcia przespala nam calutka noc do 8. Tylko 2 razy sie przebudzila bo byla straszna burza i walilo doslownie nad nami, az bialo siena zewnatrz robilo. Niby synek budzi sie co 3 godziny, ale dla mnie to jest katorga to wstawanie...maz tez narzeka i dzis stwierdzil, ze on sie nie nadaje na matke karmiaca :-p
Czasami jestem tak wymeczona, ze chcialabym przeskoczyc ten etap nocnych karmien do momentu spania synka cala noc, mimo ze on jest taki slodziutki i kocham go nad zycie.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie laseczki :)

U nas jakoś leci, jutro się szczepimy ju juz się denerwuję...Ja poza wit. D+K nic nie podaję, nie widze po tym jakiś wkscesów i na pewno wit. D będe podawać minimum do 2,3 r.ż (potem w tranie) ponieważ aż 85% dzieci mimi PODAWANIA tej wit., ma jej niedobory, w naszym klimacie raczej nie zdarzają się przedawkowania bo słońca jest bardzo mało w roku a jak jest latem to dziecka sie na słońce raczej nie wystawia a jeśli już (na plaży itp) to się smaruje kremami przecwsłonecznymi a one hamują asymilacje wit. D przez skórę także ostrożnie z tym odstawianiem.

Betiks dobrze że juz Ci przeszło - tu chyba to zapalenie piersi miałaś co? ale ibufen, czy Ibum spokojnie mogłaś łykać nawet jest na ulotcce napisane ze karmiąc można to brać, nawet to wskazane bo działa przeciwzapalnie:tak: no ale juz przeszło i to najważniejsze!!!

viv spóznione ale szczere NAJLEPSZEGO!!!! ;-) no i dobrze że szczęśliwie w domku jesteście!!! A tak tak teraz już Marysia wkracza w taki fajny okres niemowlęcy bobaskowy typowo, kupa radości :))) pierwsze niepokoje i lody przełamane dziecko już kumate, sztywniejsze i dobrze poznane takze jak to mówia - "z górki" :-p

cinamona szerokiej i szczęśliwej podróży!!!

bulkasia biedna jesteś z tą raną, strasznie ci współczuję:-( życzę aby szybko Ci pomogli nie ważne jak bylebyś już była w pełni zdrowa!!!

Aurelka współczuję!!!:-(

A ja zaszalałam i kupiłam wczoraj sobie laktator medela swoig (podobno dobry) uzywanyu co prawda ale ponoć w idealnym stanie za 280zł w celu pobudzenia troche laktacji i poodciagania pokarmu na jakieś wyjścia bo teraz to tak w stresie gdzies wychodzę byle by szybko od karmienia do karmienia zdazyć;) a ten mój Avent to nic mi nie ściaga może elektryczny da radę:/

hej u nas nocka była super mały wykąpany o 18.00 zjadł i o 19 padł całkowicie, obudził się o 22.30 na karmienie bekną położyłam do łóżeczka i zasnął sam do 3.00 a później o 5 wstał i już tak co 2 godziny jedzonko teraz sobie śpi smacznie w wózku,
jakich rozmiarów pampersów używacie ? u nas 2 już małe zlatują z pupy ostatnią pakę kończę i na 3 przechodzę

Aurelka wspólczuję:-(
Paulina my nadal w 1 bo mój synek jest długi ale szczuplutki:-)
Dorianek cos dzisiaj jakis bez apetytu, je co 4h i to po 60-80ml tylko. Za to my na obiadek mam bigos, w końcu sobie zjem bo na świeta to mogłam tylko na niego popatrzec i powąchać;-)

My juz prawie spakowani. Jutro rano wrzuci sie jeszcze ostatnie drobiazgi i w droge.

Sarka ja mam pozyczony laktator Medela mini electiic i super sciaga pokarm, wiec z tego co kupilas napewno bedziesz zadowolona.

Tu gdzie mieszkam, ze wzgledu na duza ilosc slonca przez caly rok, to lekarze dzieciom ktore urodzily sie w terminie i sa zdrowe nie przpisuja wit. D.

Paulina my jeszcze 2 nosimy i jeszcze pewnie jakis czas je ponosimy ale moja Maja do wielkich nie nalezy.

Ja już po egzaminach, matma i informatyka zaliczona na 3. :-D

Jutro tylko fizyka i geografia. A nauki tyle, że ja nie wiem jak to ogarnę do 15. Masakra.

Lecę karmić małą, potem skocze do kauflandu z M na zakupy i do nauki zasiadam.

A w kauflandzie są 3 paczki chusteczek po 64 szt. za 12,99. :) Huggies - używa ktoś i może wyrazić opinię?

Hej mamuśki
Ja tylko na chwile z ważnym pytaniem, bo nie wiem czy już mam wpadać w panikę czy nie. Wyczułam u mojego małego dwa guzki na głowie za uszami. Wyczytałam w necie ze to mogą być powiększone węzły chłonne i że o normalne .. hmm czy powinnam już lecieć z tym do lekarza czy zaczekać na szczepienia (mamy 7 - w sumie 7 dni)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry