reklama

Mamuski grudniowe

Basia u nas to samo mały nad ranem stęka i wije się a w końcu jest płacz i trzeba wstać a zazwyczaj jest tak od 5 a o 6 to już na nogach
ile wam dzieciaczki śpią w dzień ?bo mój mało śpi, ciężko go uśpić a jak zaśnie to zaraz się budzi
na 3 przechodzimy jak skończę ostatnią paczkę 2

reklama
Moja mała przesypia cały dzień, potrafi przespać 6 godzin bez budzenia. A w nocy to budzi się co 2 godziny na jedzonko. :baffled:

Próbowałam się uczyć, ale przy małej się nie dało. Tak więc na egzamin idę z pustką w głowie. Trzymajcie &&,

aisha mój Antoś jak się zezłościł na przykład przy przewijaniu przeginał się najpierw na bok a później główką mocno do tyłu tak jakby do pięt chciał dostać. Powiedziałam o tym pediatrze i pokierowała nas do neurologa. Fakt że od 2 tygodni Antoś nie zrobił tak ani razu i wczorajsza wizyta u neurologa w efekcie zakończyła się pozytywnie, tzn. że generalnie wszystko jest ok tylko do kontroli mamy przyjsc za 3 miesiace z tą niby sztywną rączką, ale ta baba już nas więcej nie zobaczy... a to że mały Ci tak dużo śpi to może być skok rozwojowy bo różnie dzieci na te skoki reagują. Antoś na skoku bywa marudny i bardzo śpiący a np. spać nie może i wisi na cycu a innym razem śpi jak suseł ;)

Moj maly nawet ladnie w dzien spi. Pod wieczor tak od 21 do 23 sobie czuwa, dokladnie tak jak w brzuchu. Potem udaje sie go uspac i spi tak do 3. Potem przebieranko i jedzonko i jesli kupa ne idzie to spi ladnie, a jak jest kupka w drodze to roznie.

Aurelka kciuki.

Paulina Marysia jeszcze niedawno przesypiała większość dnia, teraz śpi raczej krótko i bardziej czujnie, chyba że śpi w chuście. Choć ostatnio się nie chustowałyśmy bo cała rodzina na miejscu, nie dawali jej spać albo oni się zajmowali usypianiem, teraz śpi w chuście pół godzinki, zobaczymy kiedy wstanie.

Maria też miała dziś pobudkę w nocy, o 3.20 się obudziła z uśmiechem na twarzy i powerem do gadania, godzinę nam zajęło karmienie i zmiana dwóch pieluch, ale jak usnęła to jeszcze się koło 7 obudziła na karmienie i pospałysmy do 9.40:-) Nie słyszałam smsa od kumpeli że przyjdzie ok. 12 i całe szczęście zadzwoniła jeszcze o 11.40 to się ogarnęłam, ale Maria miała drzemkę i powitała ciocię w piżamie :-D

Hej.
My po szczepieniu więc taki ciężkawy dzionek mamy, malutek spi duzo ale tez sporo popłakuje, bralismy infanrix hexa i rotawirusy wiec brzus moze go bolec. Nienajlepiej u nas z waga bo w 4 tyg przybrałó tylko 650g (wazy 4370) wiec wychodzi na tydz. cos ok. 160g takze takie minimum:/ fakt jest drobniutki czasem mam wrazenie ze nie najada sie ale czasem kiedy wydaje mi sie ze powinien byc głodny czy zjesc wiecej to on za nic do piersi nie chce sie przystawic:no: juz sama nie wiem co o tym mam myslec. Najprosciej byłoby dac butle ale przyjdzie ten laktator medeli to jeszcze powalczymy i za 2 tyg. idziemy szczepic na pneumokoki to zobaczymy jaki bedzie przyrost jak nadal kieopski to wezme sie za dokarmianie Okruszka, bo jak tak czytam ze Wasze skarby juz po 6 kg waza to mój Oli sporo od nich odstaje. Pieluszki nosimy 2-ki dopiero co i sa ok, do trójek nam raczej daleko:baffled: szkoda ze nie moge zobaczyc Waszych maluszków na zdjeciach....
eeech jakis dołek mam i ryczec mi sie chce.
Wiecie co jeszcze - jakis czas temu zaczełam brac cerazette tabl. anty i po ok 9 zaczelam plamic, coraz mocniej wiec je odstawiłam ale tez dlatego ze bylam po nich strasznie nerwowa ale to potwornie. Krwawie i to mocno do dzisiaj juz 7 dzien leci złosc mi przeszla ale nie wiem co myslec o tym krwawieniu czy to okres sobie tym napedziłam czy to co to??? jak bylam u gina przeszlo 2,5 tyg. temu to na usg jajniki siedzialy cicho gin mowil okresu nie mam sie co na razie spodziewac...o co kaman w takim razie:baffled::baffled:

Mój Oli w nocy sie duzo budzi, raczej nie czuwa, spi ale na ciumkanie wstaje nawet nie wiem ile razy bo sama ryje nosem i zasypiam karmiac zasze sobie obiecuje ze zapamietam ale nigdy nie wiem rano hehe

A my zaliczylismy dzis dluzszy spacer. Babcia poszla z corcia wczesniej, ja skoczylam z malym do osiedlowego sklepiku, ktory oddalony jest od nas ok 1km w jedna strone, potem jeszcze przed domem pochasalam z corka w sloneczku, zadowolona i wymeczona poszla na drzemke. A teraz zjedlismy obiadek, dzis byla rybka w pomidorach, a wlasciwie swieza makrela. Musze powiedziec, ze ja nie przepadam za swieza makrela, ale w sosie pomidorowym mi jakos smakuje :tak: Objadlam sie jak mops i jak tu kg zbedne zrzucac? Nie mam pojecia.

Sarka Marysia waży już ok. 6 kilo, tak myślę, bo 2,5 tyg. temu ważyła 5,5 ale ma prawie 3 miesiące, myślę że wagą Oliego nie masz się co martwić.

Ja znowuż mam krwawienie już trzeci dzień, znowu wygląda jak okres, poprzednie było prawie 3 tyg. temu, chyba znowu muszę odwiedzić gina, a miałam nadzieję o spokój do maja :wściekła/y:

Hej.
My po szczepieniu więc taki ciężkawy dzionek mamy, malutek spi duzo ale tez sporo popłakuje, bralismy infanrix hexa i rotawirusy wiec brzus moze go bolec. Nienajlepiej u nas z waga bo w 4 tyg przybrałó tylko 650g (wazy 4370) wiec wychodzi na tydz. cos ok. 160g takze takie minimum:/ fakt jest drobniutki czasem mam wrazenie ze nie najada sie ale czasem kiedy wydaje mi sie ze powinien byc głodny czy zjesc wiecej to on za nic do piersi nie chce sie przystawic:no: juz sama nie wiem co o tym mam myslec. Najprosciej byłoby dac butle ale przyjdzie ten laktator medeli to jeszcze powalczymy i za 2 tyg. idziemy szczepic na pneumokoki to zobaczymy jaki bedzie przyrost jak nadal kieopski to wezme sie za dokarmianie Okruszka, bo jak tak czytam ze Wasze skarby juz po 6 kg waza to mój Oli sporo od nich odstaje. Pieluszki nosimy 2-ki dopiero co i sa ok, do trójek nam raczej daleko:baffled: szkoda ze nie moge zobaczyc Waszych maluszków na zdjeciach....
eeech jakis dołek mam i ryczec mi sie chce.
Wiecie co jeszcze - jakis czas temu zaczełam brac cerazette tabl. anty i po ok 9 zaczelam plamic, coraz mocniej wiec je odstawiłam ale tez dlatego ze bylam po nich strasznie nerwowa ale to potwornie. Krwawie i to mocno do dzisiaj juz 7 dzien leci złosc mi przeszla ale nie wiem co myslec o tym krwawieniu czy to okres sobie tym napedziłam czy to co to??? jak bylam u gina przeszlo 2,5 tyg. temu to na usg jajniki siedzialy cicho gin mowil okresu nie mam sie co na razie spodziewac...o co kaman w takim razie:baffled::baffled:

Mój Oli w nocy sie duzo budzi, raczej nie czuwa, spi ale na ciumkanie wstaje nawet nie wiem ile razy bo sama ryje nosem i zasypiam karmiac zasze sobie obiecuje ze zapamietam ale nigdy nie wiem rano hehe

Wpisz sobie w siatkę centylową i będziesz wszystko wiedziała Siatki Centylowe - sprawdź wagę dziecka - prawidłowy rozwój dziecka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry