reklama

Mamuski grudniowe

Witam piątkowo :)

Wczoraj wieczorkiem jak juz sie kładłam spać to malutka niezle bzikowala w brzuszku ...dzisiaj rano też.

Dzisiaj byliśmy nad morskim okiem ... oczywiscie pojechalismy z Alankiem wozem ...a 1,5km na piechotke ... pogoda nad morskim okiem sie zepsuła bo jaj juz zaczelismy wracac to zaczeło padać...a pozniej juz lać ...dobrze ze mielismy palta przeciw deszczoe... Aluś nam usnął w spacerówce wiec deszcz mu nie przeszkadzał.... troszke zmokłam bo palto mi przeciekało ...a kawał drogi szłam bo chyba 9km z buta.

Jutro tylko Krupówki ...bo trzeba pamiątki sobie kupić ...

Zapomniałabym wczoraj przyszli do nas do pokoju gospodarze domu i zrobili nam niespodzianke bo dali nam prezenty na rocznice ślubu...ja dostałam wałek na mężą a Rafał dostał pejcz góralski na żonke :P

reklama
Łał Wiola do zamrażalnika? A wytłumaczyła dlaczego?
Mój tata jak był mały i płakał, to mu brat położył poduszkę na buzię. I wołał do mamy: już nie musisz przychodzić, on już nie płacze

Brzuch i mnie pobolewa ostatnio nawet nie kluje tylko tak jak na @:sorry: ale skoro nas wszystkie pobolewa tzn, ze tak musi byc;-)

Lili ja bym chyba 9 km nie zrobila:eek: rok temu bylismy w Zakopcu oj bardzo lubie te nasze gory:tak:

Nathani moze z zurawina sprobuj;-)

Dziewczyny orientujecie się czy USG 4D w dokładnie 19tygodniu ciązy to nie będzie troszkę za wcześnie??? Bo własnie się zapisałam na 30lipca i teraz się tak zastanawiam czy to aby nie bedzie ciut za wcześnie ?????

Jeju ja juz od 4 dni czuje ruchy dziecka i to po kilka razy dziennie :) ale fajnie :-p

"U jedych pisze Drugie badanie prenatalne powinno być przeprowadzone między 18 i 23 tygodniem i 6 dniem ciąży" a tam gdzie się zapisałam "W drugim badaniu USG po 20 tygodnia ciąży (20 - 24 tydzień)..."

Znalazłam też coś takiego "W Polsce standard ultrasonograficznego badania położniczego opracowany przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne obejmuje trzy badania ultrasonograficzne - przesiewowe w ciąży wykonywane w: 11 - 14 tygodniu ciąży, 20 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie ), 30 tygodniu ciąży (+/- 2 tygodnie)"

Ja tez sie pytalam o te badania i jak bylam w czwartek po odbior wynikow spytalam gina, ktory specjalizuje sie w baniach polowkowych i powiedzial, ze nie robi sie ich przed 20 tyg, ale pewnie co gin to i teoria:sorry:

Fiolka,Ankka-stwierdziła że stamtąd napewno nie będzie dziecka słychać ale skad jej sie zamrażalnik ubzdurał to nie mam pojecia:eek: najlepsza była jak mąż miał imeininy i też miała gdzieś niecałe 3 lata mieliśmy gości,szwagier m sie jej pyta "Nastka jak tata kocha mame" a Nastka "od tyłu" po prostu my to myśleliśmy że padniemy ze śmiechu a swoją drogą że rumieńce nas oblały ale Nastki to lepiej o nic nie pytać bo jej dopowiedzi po prostu z nóg zwalają:-D Lili-skąd ty masz na to siły ja bym tam padła jak kot:sorry:takie podróżwe podziwiam:tak:bardzo miło z ich strony że dostaliście upominki swoją drogą to dużo samych pięknych chwil z okazjii rocznicy i dużo miłości:-) jestem padnięta jutro jade szukać buty do sukienki mam nadzieje ze szybko znajde:-p

reklama
Fiolka dzieci to czasem zdrowiej o nic nie pytać bo pomysły mają różne:-Da ona zaczęła mówić mając 10 miesięcy także odkąd pamiętamy to gadały z każdym miesiącem coraz płynniej szlo sie uśmiać z jej odpowiedzi nieraz przynajmniej będziemy jej mieli kiedyś co opowiadać jak będzie starsza:-) ide spać kobiety bo oczy mi sie kleją a nastka jest u mojej mamy na weekend więc sie wyśpie:tak: jutro jak wróce z zakupów pewnie będzie mi sie za nią nudziło bo będzie za cicho w domu:sorry:wczoraj mi mówi Pamiętaj jak sie zdarzy że urodzisz mi brata zamiast siostr to ja nie wiem co ci zrobie:laugh2:rozmyśla bo jej kolegi mama teraz niedawno urodziła i miala mieć dziewczynke a urodzila chłopca więc Nastka sie zastanawia czy czasem jej w konia nie robimy z płcią:happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry