reklama

Mamuski grudniowe

Nie wiem, czy nie poknocę czegoś, ale zdaje się, że macierzyńskiego jest 20 tygodni + 4 dodatkowego macierzyńskiego, jeśli się złoży odpowiedni wniosek 7 dni przed jego rozpoczęciem.
I nie wiem jak jest teraz, ale dwa lata temu jak moja kumpela miała macierzyński i wtedy był tylko tydzień tacierzyńskiego, to mogli z niego korzystać w tym samym czasie, czyli się nie wykluczały

reklama
To ja jeszcze w kwestii mieszkań ponarzekam. Jak mnie denerwują ludzie, którzy w ogłoszeniach piszą "1200 zł + media". Okazuje się że 1200 najem, 340 czynsz pluz prąd i gaz. I nie ma balkonu :/ Niby najem do negocjacji, to jeszcze nie byłoby całkiem źle, mieszkanie akurat w trakcie remontu, ale kurczę, ten balkon... i trochę gratów za dużo, a teraz każde miejsce się liczy. Sama nie wiem...
Kurna, we wszystkim jest, że albo nie ma balkonu, albo piekarnika, czy to są duże wymagania?? Oczywiście jak jest wszystko to kopara w dół za ceny :/
I chyba z tych złości wszystko mnie dzisiaj boli, wszystko źle odczuwam, i jeszcze mi Małe dziś znać nie dało... gdyby nie to, że jutro w końcu wizyta to chyba zapierniczałabym do szpitala.

Na urlopach się nie znam, ale jakoś wkurza mnie nazwa tacierzyński, co złego jest w ojcowskim... :confused2:

Ja byłam u dendtystki potem u rodziców
Mama mi zafarbowała włoski, pięknie wyszły
Ale mnie cycki bolą na wieczór o matko, wczoraj położyłam się z ręką na brzuchu i tak leżałam
i nie wiem czy mi się to przyśniło czy uroiłam sobie ale miałam bombardowanie brzucha jakby ktoś tam dał tabletkę musującą
ciekawe czy to, TO Dziś chyba też czuję ale słabo

Już lepiej u mnie, miałam niesamowitego doła, Jest lepiej ;)

Asia ja mam teraz potrzebę na coś wesołego aby smutki przeszły ;)

Betiks ja chętna :P

Neska ja już dobre pare tygodni temu miałam coś białego na sutkach ;)
wtedy miałam za ciasny biustonosz, ale mi prolaktyna świruje :-p

Sorki że tylko tyle:sorry: postaram się być na bieżąco
ale mnie pali zgaga muszę sobie coś na to kupić wreszcie.

Witam wieczorową porą dopiero :)

Dzisiaj od rana sprzątam...wysprzątałam całą szafe...a jest duza bo my mamy szafe pod zabudowe czyli od sciany do sciany i do sufitu :-) ... posegregowałam ciuszki malutkie po Alanku od 0-6, od 6-9, i 9-12, 12-24 miesiące ...teraz jak poród bedzie sie zbliżał to wyciągam odpowiedni karton piore i układam w szafie :-D

Do tego poprasowałam, posprzątałam sypialnie, jutro salon i łazienke już zostawiam mężowi. Niech też sie przyłoży.
W sobote mamy gości i bedzie tez kuzynka Alanka fakt starsza od niego ale strasznie go lubi wiec bede odpoczywać od dziecka.

Vivienne mam nadzije ze szybko cos znajdziesz z kuchenka i balkonem jednoczesnie i w normalnej cenie :-)

Dzisiaj zaczynamy 19tc ale to leci szybciutko...jak nigdy nie moge doczekać sie grudnia uśmiech

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczorową porą;-)
lil Ty masz energię . ja tez na grudzień czekam jak nigdy :-)
clodi trzymam za jutro 5 wpada jak nic:tak:
vieviene ty juz jutro się dowiesz ja we wtorek dopiero. Mam takie dziwne rozpychanie nacisk na dół tak jakby ciągnęło coś, masz też tak?
ja żadnej siary i żadnych ruchów :-( a dziś 17 wskoczył tydzień dziwne
u alergologa była leki dostałam, a Sarze zredukowała b. sie z tego cieszę

Nathani, ciężko mi określić, jaki to ból tak do końca, na pewno nowy, wcześniej mnie nic nie bolało, teraz czuję czasem mocniejsze kłucie z lewej strony i po środku, czasem bardziej nacisk z prawej, tak z godzinę temu pobolewał mnie cały brzuch, ale tylko na chwilę. Cały czas mam nadzieję, że to po prostu Maluch tak się ułożył, że na coś ciśnie. Jeśli w nocy obudzi mnie jakiś ból to pojadę na dyżur, ale mam nadzieję, że do jutra dam radę... Najbardziej mnie martwi, że dziś nie czułam jeszcze swojej Dziecinki, czasem dawała znać za dnia, a dziś cisza. Ale wiadomo, najlepiej czuć w nocy, więc chyba spróbuję zasnąć i już o tym nie myśleć, przeczekać do rana. Wizyta o 10 więc już bardzo niedługo, a dłuży się niemiłosiernie, i pierwszy raz czekam na nią z takim strachem...

No nic, zmykam się położyć, dobrej i bezbolesnej nocy Wam życzę, i mam nadzieję wrócić jutro z lepszym humorem i dobrymi wieściami.

Hej brzuchatki mnie znow 2 dni nie bylo i tylko nadrabiam co u Was slychac takze jestem na bierzaco:-)
Wspołczuje takich sasiadow, ja na szczescie mam tylko jednego bo mieszkam w domku laczonym czasem tez tak zapuszcza muze, ze mam go serdecznie dosc ale naszczescie jest to powiedzmy w granicach rozsadku i popoludniowych porach wiec w nocy moge spac spokojnie:-)
Trzymam kciuki za magisterke napewno bedzie 5:-D
Strasznie jestem ciekawa Waszych jutrzejszych wizyt ja musze czekac az do poniedzialku tylko, ze to juz moj ostatni skan a pozniej lipa.. zazdroszcze Wam tych czestych skanow:tak:
U mnie nie ma zadnej siary jak narazie ale nie smuce sie z tego powodu, wazne zeby tylko bylo jak dzidzius sie urodzi:-D
Prawo jazdy napewno nastepnym razem bedzie zaliczone spiewajaco i nie ma sie co zniechecac do odwaznych i cierpliwych swiat nalezy:-D
Co do mojego urlopu to super bylo by pojechac sobie gdzies i wiem , ze w drugim trymestrze jest znacznie bezpieczniej latac ale ja jednak wole teraz sie przemeczyc a potem z duzym brzuchem siedziec w domu i sie relaksowac niz zapierdzielac do pracy a ja tutaj sama jestem wiec na pomoc przy dzidzi tez nie bardzo moge liczyc wiec tak sobie troszke naladuje baterie przed porodem przynajmniej mam taka nadzieje:-D
Sorrki dzieczynki, ze tak bezosobowo ale napewno kazda wie, ze to do niej a po nadrobieniu tylu stron to musicie wybaczyc skleroze co do nickow:zawstydzona/y:
Ja wczoraj umieralam z bolu brzucha najpierw z lewej strony potem prawej wiec postanowilam isc spac jak sie obudzilam to cala gora brzucha mnie bolala masakra jakas a na koniec zwymiotowalam wiec mialam cool dzien i tak w kolo jak nie kregoslup to brzuch, sennosc liczylam ze ten drugi trymestr bedzie bardziej dla mnie pozytywny no ale coz nie trace nadziei

Wybaczcie, ze tyle tu nabazgralam:-DMilego wieczorku i buziaki dla kruszynek :*

Leżałam sobie i nagle mnie zaswędział brzucho , podrapałam delikatnie a tu kop w to miejsce no to zaczęłam w innym miejscu drapanko i znowu kop. Maluszek zareagował to mój dotyk!!! Mało sie nie zesikałam z tej radości,jakie to cudne było...:-)
dOBRANOC kOCHANE...

Mummy2 - na pewno wszystko bedzie jutro dobrze ale oczywiscie sie zamelduj i daj znac :) ja wczoraj mialam usg ktore bylo oczywiscie ekspresowe jak wszystko w tym kraju i wiecej napisze o nim na watku uk.. ogolnie wszystko dobrze i bedzie CHYBA (co za kraj...) dziewczynka czyli dalej nie wiem..

Bulkaasia i reszta dziewczyn ktora pisala o bolach brzucha- mnie tez boli nieraz tak jak na okres i od 3-4 dni mam klucia (ktos pisal tez o kluciach w pochwie zdaje sie muffy- ja tez pare tygodni temu takie mialam.. teraz mam klucia co jakis czas w brzuchu i chyba ciagle po prawej stronie..niezbyt to przyjemne i mam nadzieje ze to normalne..

Sylwkowa- ale mialas dzien, wspolczuje biedaku..

Wyglada na to ze nie jestem sama jesli chodzi o pogorszenie nastroju.. i to konkretne.. na to komedie juz nie pomagaja bo wtedy to nawet takie cos do glowy nie przychodzi..

aha Muffy - skoro mialas sprawdzana niedawno szyjke to przestan panikowac (ja tez panikara jestem i wkrecalam sobie szyjke kilka tyg temu ale gin sprawdzili wybil mi to z glowy..). bo jesli chodzi o te klucia to naprawde nie jestes sama :)

reklama
O matko, ale miałam poschizowaną noc, spać nie mogłam, co zasnęłam to mi się takie głupoty śniły, że hej...
Szykuję się do wizyty, do 10 coraz mniej czasu. Zaczyna boleć mnie kręgosłup, i chyba niestety niżej niż wyżej :/ no zobaczymy co się dowiem.

Za to Maluszek w nocy trochę pobrykał, nawet tatusia kopnął po raz pierwszy :tak:

Odezwę się później, pozostałym wizytującym samych dobrych wieści a broniącym mgr szczęścia życzę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry