reklama

Mamuski grudniowe

Też już dostałam rozkaz wykonania testu z glukozy, i tak samo mam - 75g i 2h. Takie pytanko: tę glukozę należy kupić wcześniej czy to zależy od laboratorium np.?

Cinamona, wszystkiego dobrego dla Maluszka i szczęśliwych lotów dla Ciebie.

reklama
Vivienne kupuje sie w aptece kosztuje niecałe 5 zł
no moja siorka miała 50g/1h, musiała powtórzyć z wiekszą dawką czyli to75g/2h bo wyniki ponad normę i niestety tez jej wyszło niezbyt ok bo max jest 140 a ona ma 150,5 więc nie ma cukrzycy ciążowej ale nietolerancje glukozy, nic strasznego ale uciążliwe i niezbyt przyjemne bo dieta + glukometr kilka razy dziennie od 28 tc teraz jest w 27 tc i czeka na wizytę u diabetologa
Ja ponoć też dostanę 50g/1h mimo iż siorka nie miała dobrych wyników ... aż mnie mdli na sama myśl ... można zabrac ze sobą cytrynę i wcisnąć troszku nawet same laborantki polecaja takie polepszenie smaku

Cinamona-dużo sily wam życze i będę sie modlić za dzieciątko siostry:tak: 4Madlen-ja mam 50mg glukozy ale biore kwasek cytrynoy ze soba pozwolila mi polożna ,dobrze że ktoś zareagował a nie zostawily cie na pastwe losu.Ja jak bylam dziś na zakupach to widzialam sie ze szwagierką która też robila dziś obciążenie glukozą 75 wyszła z gabinetu na świeże powietrze ale też jej sie słabo robilo:dry: Witaj IZW Vivienne ide poczytać jak z malą wtoją kruszynką;-)

Hejka, ja po pracy i teraz z córka pakujemy jej plecak bo jutro jedzie do pl na obóz harcerski. Stois ciuchów, pierdółek i nie wiem od czego zacząć. Chyba zaczniemy po kolei wg listy to robić:-) Będę strasznie za nią tęsknić, to 2 tyg . Dobrze, że moi rodzice do niej podjadą w weekend to chociaz dadzą mi ją do telefonu.
cinamona trzymam &&&&&& i będę sie modliła za Maluszka. Co sie z nim dzieje?
IZW witaj:-)
4madlen najważniejsze, że masz juz to za sobą.
Ja test na glukozę mam dopiero 24 września.

nadrobiłam a teraz wracam do Pakowania bo Wiki mnie woła. Jest podekscytowana na maksa:tak:

Witajcie dziewczyny

4,5 na dyplomie normalnie jaka ulga, dziękuje za pamięć i wsparcie, ale takiego stresa miałam że do tej pory mnie trzyma, chce mi się płakać. Dopiero chyba jak wrócę do domu i się wypłacze to nerwy mnie opuszczą. Ale na razie w pracy jestem bo dużo roboty i musiałam wrócić. Dzięki jeszcze raz i miłego popołudnia życzę ;-)

nathani ja jestem w 20 t.c. i też ruchów nie czuje, podobno jest tak że niektóre dzieciaczki maja grubsze łożyska i to dobrze bo mają większą ochronę i dlatego trudniej na początku wyczuć ruchy. Ja jak się położę to widzę jak mi brzuch się unosi więc wiem że serduszko bije i jestem spokojna, więc Ty też się nie stresuj niepotrzebnie

Ostatnia edycja:
clodi gratulacje;-) co do ruchów myślałam że w 3 ciąży szybciej będę czuła
cinamona - będę się modlić o maluszka
vieviene - cieszę się bardzo że wszystko u Ciebie i maluszka dobrze;-)
co do glukozy ja miałam 75 kupione wcześniej, w laborze rozpuścili. dr. nie pozwolił wkrapiać cytryny więc przemęczyłam nie było tak źle

reklama
Witam popołudniowo :-)
Cinamona trzymam kciuki za Maluszka. Będzie dobrze :-)
Clodi gratuluje :-)
Ja dziś badania byłam zrobić :-) Siuśki i morfologie :-) Jutro już wyniki odbiore i będę wiedzieć co mi w moczu piszczy :-D
Ale dziś mam okropny dzień (jak od tygodnia)... Spać, spać, spać i jeszcze raz spać..... Juz mnie to denerwuje... Bo ani w domu nic nie robione... I Mała zaniebdywana....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry