reklama

Mamuski grudniowe

Witam z rana :-)
Idzie się zdenerwować na sama siebie :-( W dzień bym spała i nic więcej a przychodzi wieczór, oczy jak 5 złotych i poszłam spać koło 4... A nie spałam w dzień wczoraj wogóle...
Liwuś wypoczywaj :-) I wytulaj mocno synka :-p
A ja się jeszcze mieszcze w spodenki (biodrówki), ale A. się śmieje, że mam się nie schylać, bo mi pękną :-D
I w jedne dżinsy też się jeszcze mieszcze (ledwo) też biodrówki, ale siedzieć w nich nie moge, bo musze guzik odpinać :-p
Nażarłam się właśnie i znów nic mi się nie chce... a tu trzeba iść po wyniki i do dziadków....
Luśka się już doczekać nie może....
Znów mi jakoś dziwnie duszno... A termometr niby opokazuje 17 stopni....

reklama
Betiks dzięki za info o tej ofercie z Lidla, aż się chyba przejadę po te pasy, bo zbieram się, żeby zamówić, a tu za dobrą cenę można mieć dwa :) ciekawe tylko, czy zdążę kupić ;) Ciuszków dla Maluszka nie kupuję, tym zajęła się ciocia która ma dojście do hurtowni, gdzie za grosze sprzedają rzeczy "ze skazą" tzn. brak guziczka czy tycia plamka ;) Ma już dla nas odłożone i na chłopca i dziewczynkę i uniwersalne.

Margot mnie łapią takie bolesne skurcze łydek, zwłaszcza lewej. Biorę magnez i asparaginian extra, tam jest oprócz magnezu potas, odkąd go biorę miałam tylko problem ze skurczami w tygodniu nad morzem, wydaje mi się, że pilnowałam tabletek, ale może się mylę.

Został nam tydzień na wyprowadzkę, a tu co znajdziemy ofertę z sensem to nieaktualna albo ciągle odwołują/przekładają spotkania... :angry: Teściowa wczoraj do mnie dzwoniła, że mamy szukać ewentualnie drożej, ale żeby miejsca nam nie zabrakło bo Marysia musi mieć ładne i czyste mieszkanko, przestrzeń, a ona ma tylko nas, więc komu ma pomagać jak nie nam ;) Także obiecała nas wspomagać ile będzie tylko mogła.

Marysia zaczyna mnie zaczepiać nawet za dnia, ale nie reaguje na mój dotyk jeszcze.

A ból podbrzusza i wszelkie kłucie zmalały po pierwszych dawkach żuravitu :D Jak można być tak tępym i nie wpaść na to, że można było tylko zaziębić pęcherz... Skoro działa, to chyba nic innego to nie jest, nie?

Miłego dnia Wam :)

Dzień dobry my musialyśmy wstać rano bo do małej rehabilitantka przyjechala ja poszlam do kosmetyczki u nas zimno pada a ja mam tylko jedne moje rozciągnięte w pasie dzinsy w które sie mieszcze a na zime to chyba od mężą kurtke pożycze bo on jest duży to sie zmieszcze:-D Noukie ma racje magnez jest świetny działa rozkurczowo ja też go codziennie pije:tak: milego dnia:-)

Witam sie i ja. Córka spakowana, zaraz zjemy drugie sniadanko i jedziemy na dworzec. jeszcze nie wyjechała a mi juz smutno i łezki ocieram... Ale 2 tyg szybko miną (oby);-)
nathani moja córka kilka z twoich leków zazywa bo jest alergikiem i ma astmę.
Dzisiaj zażyłam oststnia tabletke kwasu fol. a od jutra witaminki Centrum dla kobiet w ciąży.
Jeszcze 9 dni do usg:-)

Nathani- dziekuje za info i wspolczuje Ci tej alergii, ja od marca do wrzesnia tez sie mecze :-(
Bulkasia- twojej corci tez wspoczuje, bo nie ma nic gorszego, jak dziecko tak choruje i trzeba w nie te swinstwa pakowac :wściekła/y: Juz sama czasem nie rozumiem mojej alergii, byl czas, ze przez 2 lata ic mi nie bylo, a od tamtego roku to cholerstwo wrocilo... moze przez stres?

Dziewczynki a ile tego magnezu bierzecie? Wiem, ze w ciazy mozna wiecej niz normalnie brac ale nie chce przesadzic :baffled:

Vivienne- dobrze, ze piszesz o tej zurawince, ja tez sprobuje, bo mnie przy siusiu czasem brzuch boli. Ja tez chyba jestem matolem, ze wczesniej na to nie wpadlam!!! :blink::-D

Bułkasia-napewno wam szybko zlecą te dwa tyg:tak: Muffy-ja teraz zażywam raz dziennie ale jakiś czas temu kiedy codziennie bolal mnie brzuch od zrostów po cesarce to brałam 3 razy dziennie po 2 tabletki(wtedy zażywałam magneb6 a on jest slabszy i tak mi gin zalecił zażywać ) a później kupilam mocniejszą dawke magnezu żeby aż tyle razy dziennie nie musieć lykać tabletek a teraz mam ten do picia i najbardziej go wole z wszystkich:-)profilaktycznie raz dziennie

reklama
Dziś po raz pierwszy ustąpiono mi miejsca w tramwaju :cool2: a to znaczy, że... obcy ludzie rozpoznają mój ciążowy brzuszek :-D czyli rośnie i nie wygląda już tylko na gruby, ha!

W aptece asparaginianu nie było, a że mam zwiększyć dawkę to dokupiłam sam potas, podobno też można przy skurczach i w ciąży bezpieczny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry