reklama

Mamuski grudniowe

Haha no ja mialam na mysli takie obcisle w ktorych chodzilam to tez juz jakis czas temu musialam z nich zrezynowac ale te moje luzniejsze bluzki staja sie za krotkie i obcisle wiec koniecznie chyba musze przewertowac moja szafe i zaczac kupowac wiekszy rozmiar- pare ciuszkow ciazowych juz zakupilam chodzi mi o bluzki bo ze spodni to juz musialam z 1 -1,5 msc temu zrezygnowac tez kupilam takie fajne w H&M z pasami na brzuszek.
Ja mam nisko brzuch nie taki jak od piersi tylko tak nisko osadzony a pasy fajna sprawa ale z racji tego, ze w Pl nie mieszkam to raczej z oferty Lidla nie skorzystam:-D
Liwus udanego wypoczynku :-)

reklama
Liwuś milego odpoczynku oby pogoda dopisala i zebyś wypoczęla:-) Liligoth-dalaś czadu z tymi pieniędzmi najważniejsze ze wszystko bylo na swoim miejscu,ja nieraz w sklepie cały portfel zostawilam ale na czas sie kapłam i wracałam po chwili :happy2: Jeśli chodzi o ubrania to jeszcze niedawno mieścilam sie w swoje dzinsy ale teraz moge pomarzyć mam 6kg na plusie i wnawet ich teraz na duspsko nie wciągnę:-ppóki jest cieplo to mam materiałowe rybaczki i spodenki i sukienki a na zime to musze sie w coś zaopatrzyć a bluzki to kupuje dluższe wszystkie jak tuniki mam pod ręką hurtownie więc po pare groszy co jakiś czas kupuje:-)

Na teraz to ja tez mam jeszcze ciuszki...ale martwie sie okresem od wrzesnia d grudnia...bo wszystkie tuniki jakie mam to letnie same...czyli trzeba bedzie zainwestowac w nowe ciuszki znowu :P

W ogóle czeka nas wydatek bo przed narodzinami dzidziusia musimy odświeżyć nasza sypialnie i salon bo wszystkie sciany maja picasso Alana, no i tez zrobic pokoik Alanowi bo do tej pory spał z nami w sypialni i trzeba bedzie z pokoju goscinnego zrobic pokoik dziecięcy. Tez trzeba bedzie troche kasy w niego wlozyc.

Sylwkowa- ja juz o wielu ciuchach zapomnialam (zawsze lubilam obcisle rzeczy wiec wyjatkowo teraz malo mam rzeczy do ubrania bo normalnie prawie wszystko juz odpadlo..). Niestety nie moge jak Bulkaasia ubierac rzeczy eksponujacych brzuszek do pracy bo nie chce jeszcze aby sie dowiedzieli (jestem samozatrudniona wiec nie musze nikogo informowac). Ja tez mam brzuch nisko i masakra ze spodniami. ostatnio bylam na zakupach i napisze o tym w watku 'UK'.

Cinamona- trzymaj sie kochana :)

Clodi - ruchy powinno zaczac sie czuc zdaje sie miedzy 18 i 24 tyg wiec masz jeszcze sporo czasu :) mozesz je zaczac czuc doslownie w kazdej chwili wiec nie martw sie na zas bo wszystko moze zmienic sie w ciagu sekundy..

Ostatniej nocy po raz pierwszy w ciazy obudzil mnie masakryczny skurcz lydki.. (juz to kiedys mialam poza ciaza wiec nie nowosc ale i tak jest to straszne tak sie obudzic). Czy ktoras z was to ma i co z tym robicie?

ja poczulam pierwsze ruchy w czwartek nad ranem, dokladnie po 3ciej, jak sie polozylam do lozka po pracy, juz zapomnialam jakie to ekscytujace, pierwsze ruchy z Maja poczulam w 17 tyg., a teraz troszke wczesniej.

Witam sie z rana
Alan dzisiaj mnie obudził o 5:30 rano ... powiedział "mamo tawaj wypalem sie juz" Mimi chce :-p

Skurcze łydek juz raz doświadczyłam...i czasmi nie rozumiem tego że zawsze przytrafiają sie w środku nocy eheheh ...juz wolałabym w dzień...chyba musze zacząć brac magnez, z Alanem czesto tak miałam ale magnezu nie brałam.

Ja ruchy czuje sporadycznie wieczorkiem czasami rano ...w pierwszej ciazy poczułam około 19tc ...wiec teraz tez jakos sie nastawiam ze takie pożądne i regularne ruchy poczuje około 20tc ... teraz startowałam z większą wagą wiec dzidzia musi sie jeszcze przebić przez tłuszczyk heheheh.

Właśnie ugotowałam 2 paróweczki jeną dla siebie a drugą dla synusia :) i bedziemy wcinać z keczupem.

Musze tez wziąść sie za prasowanie, bo nie wiem o której rodzinka przyjedzie, a nie chciałabym żeby natrafili na górę prania :P

Do sklepu też trzeba będzie skoczyć ...na pewno bedą pili wódkę i trzeba zagryske kupic ...ojej co ja sie z nimi mam. Mi pozostało tylko karmi :P

Ostatnia edycja:
Margot1 na skurcze lekarze przepisują magnez. Ja tak też kiedyś w nocy w pierwszej ciąży miałam, taki masakryczny skurcz, że przez 4 dni potem kulałam na tą nogę. Ale po kuracji magnezem wszystko przeszło

dzień dobry:-)
margot łykaj magnez
liwuś udanego wypoczynku
muffy - wypisuje Ci co mi przepisała ( ja mam astmę sezonową, uczulenie na trawy i pleśń z testów skórnych):
- pulmicort 200 mcg
- singulair 1 mg( brałam przed ciążą)
- symbicort 160/4,5 mcg
- Flonidan tabl
- flixonASE aerozl
- opatanol krople
aha co do ciuszków tunik itp.mam dużo kupiłam sobie na allegro, spodnie z przed ciąży już dawno spakowane;-) teraz przyjaciółka mi dała dwie pary ciążowych i w nich łażę. ale co będzie zimą też nie wiem. jak my się w płaszcz czy kórtkę zapniemy hihh

reklama
Hejka..

Kurcze ale mi ostatnio te dni zasuwaja:baffled: na nic czasu;-)

Nathani Fiolka jak tam ruchy???? Nie doczytam w takim nawale postow:sorry2: u mnie sie rozkreca;-)

Co do mg ja tez pije codziennie, wogole mg jest dobry chyba na wszystko w ciazy, przedewszystkim to rozszerza naczynia krwionosne przez co i my i dzidzie mamy wiecej tlenu, a to bardzo wazne;-) ja biore tez bo mi brzuch sie stawial, dziala bardzo rozkurczowo, no i na te nocne skurcze tez zlotym srodkiem jest;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry