reklama

Mamuski grudniowe

Dzień dobry zaglądam na chwile bo jemy śniadanie i ide z nastką do lekarza tam pewnie odsiedzimy swoje,ale jak trzeba to trzeba życze wszystkim milego dnia i Ani wszystkiego najlepszego z okazjii urodzin:-)

reklama
nadrobiłam...
Viv cieszę się, że jesteś zadowolona z nowego mieszkanka...
Fiolka nie przejmuj się, ja w pierwszej ciązy ruchy poczułam w 22 tyg., a rodzinkę to do albumu i już... Ja lepiej się dogaduję i rozumiem z moją psiapsiółką od 15 lat niż z własnymi rodzonymi siostrami...
Bulkaasia gratuluję zdrowego synusia...

Witajcie dziewczyny po ponad tygodniowej nieobecności .
Nadrabiać Was nawet nie będę próbowała bo idziecie jak burza :happy2:
Wiolka za tydzień całe szczęście:-) coś mi tam plumka w brzuchu ale ja nie wiem kompletnie czy to dzidzia

Fiolka ja gdyby nie fakt że to II-ga ciąża to też bym nie wiedziała że to to. Właśnie takie plumkanie,bardzo delikatne i też nie zawsze czuje je codziennie.
Jak mnie ostatnio ginka zapytała czy czuje ruchy to powiedziałam że chyba tak, a ona na to : "pacjentki mówią że to odczucia takiego plumkania " :happy2:
Jak dziecko będzie większe będzie wtedy wyraźniej czuć a nawet będzie bolało :-)

Fiolka nie denerwuj sie poloz sie wieczorem na lozku ( podobno jak my wypoczywamy to wtedy dzidzius szaleje ) sprobuj delikatnie podrapac brzuszek moze wlasnie w to miejsce delikatnie zacznie kopac. Ja na poczatku nie bylam pewna czy to moj synus, ale po przeczytaniu na forum (wlasnie tutaj) ze jedna z naszych mamus tak odkryla kopniaki sprobowalam na sobie. Moje malestwo delikatnie kopalo tam gdzie je zaczepialam :) :tak: teraz czuje coraz mocniejsze kopniaczki, ale sa takie dni kiedy synus odwraca sie (pewnie nozkami do kregoslupa) a ja martwie sie, ze jest za cicho, ze cos nie tak. U mnie polozna powiedziala, zeby na usg przyniesc coca cole gdyby bylo zbyt spokojne to po coca coli troche sie rozbryka - moze sprobuj wypic pol szklanki wieczorem i posluchac co tam ma Ci do powiedzenia. Glowa do gory ;-)

Mam takie pytanie, czy ktoras z was miala intuicje, ze maluszek to dziewczynka a na usg okazalo sie, ze to chlopczyk... :-) lub odwrotnie...hym

Ostatnio edytowane przez moderatora:
karolar - ja tak mialam! znaczy odwortnie, wydawalo mi sie ze to chlopczyk a na usg powiedzieli ze dziewczynka, tylko u mnie powiedzieli ze na 80% wiec wciaz nie jestem pewna, a wiecej badan juz nie bedzie....teraz to juz chyba moja glowa poszla w ruch bo zaczynam wierzyc ze to bedzie dziewczynka hehe

Dziewczyny a czy wy mialyscie uczulenie w ciazy? mnie wyskoczyly czerwone swedzace plamy na brzuchu i piersiach....przeanalizowalam wszystkok - co zjadlam, proszek do prania, plyn pod prysznic itd i w sumie nic mi z tego nie wychodzi. Zaczelo sie w piatek i bylo coraz gorzej z dnia na dzien, az wczorja polozylam na to sudocrem i troche pomaga chyba....

Witajcie. Dziś gorsze samopoczucie ciągnie w krzyżu i podbrzusze boli. za 14 dni wizyta u gina. obym dotrwała.
Ania wszystkiego najlepszego :-)
Dziewczyny, które brały luteinę czy piekło was po niej????:confused:

Aniu wszystkieg najlepszego z okazji urodzinek.

Dzisiaj jak malutka kopała to było widać jak brzuch faluje ... mała znalazła sobie miejsce po lewej stronie brzucha bo zawsze ta strona jest twarda a prawa miękka i sflaczała heheheheh.

Co do intuicji to u mnie akurat sie sprawdziła z Alanem byłam pewna ze to chłopak i na usg tez tak wyszło...teraz byłam pewna ze to dziewczynka i jak na razie tak jest okaze ie jezcze na połówkowym :)

Mój pępek jest jak na razie na swoim miejscu...z Alanem już miałam go na zewnątrz. Własnie czasami sie zastanawiam dlaczego jeszcze nie wyskoczył skoro Laura jest już na wysokości pępka. Może to kwestia kilku dni.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry