reklama

Mamuski grudniowe

reklama
lil- moj tez jest na swoim miejscu, czasami widze jak dziewczyny maja juz na wierzchu pepek i zastanawiam sie jak to jest, ze u mnie jeszcze nie, no ale pewnie przyjdzie czas i na niego.

Vivienne super że się już z przeprwadzka uporaliście:-p jeszcze raz gratuluję mieszkanka i życzę żeby się dobrze tam z maluchem mieszkało. A na którym to piętrze?

6 piętro z 15 :-D pozostaje nam przyzwyczaić się, ogarnąć co gdzie jest i wszystko do przodu :) Nie było mnie znów trochę bo jeszcze mama dziś z nami jest, wczoraj pojechałyśmy do ikei i spędziłyśmy tam ponad pół dnia :-D Mama była po raz pierwszy i się zachwyciła, obiecała wpadać częściej ;)

Dziś zamówiliśmy internet, będzie od 2 sierpnia, wtedy wrócę na dobre.

Moje Dziecię mnie coś uciska z lewej, jak mi się powtórzy ból z wczoraj wieczór (zganiam na dłuugie chodzenie, póki co, a że Marysia wieczorem się uaktywniła to pewnie pokopała, co nie trzeba) to lecę do szpitala, choć tak bardzo chcę tego uniknąć. Chciałabym to trójwymiarowe usg w sobotę, a jak będę musiała zrobić na dniach to chyba nic z tego :/)

Clodi, ja pytałam o glukozę u siebie w lab. i babka mi powiedziała, że oni wszystko mają i zrobią, ja mam tylko przyjść i mogę mieć cytrynę. Wydaje mi się że roztwór Ci zrobią, weź proszek.

Nathani, ja Cię rozumiem, też mam uszykowane rzeczy do szpitala na w razie W na teraz, gdybym nagle jechała bo szew czy coś. I o porodzie myślę, a jakże, dlatego już brykam na szkołę rodzenia :D Przez to myślę jeszcze więcej ;)
Brałam luteinę w I trymestrze, nie miałam żadnego pieczenia, swędzenia, nic.

Ankka ja wyczuwam Małą tylko pod pępkiem, głównie z lewej, czasem po środku. Te widzialne kopniaczki też tylko tam.

Betiks z tym pępkiem też tak mam, a o pępowinie nie pomyślałam :-D

Noukie bezpiecznej i spokojnej podróży do kraju :)

Karolar ja też spodziewałam się sisiorka a lekarz już daje 100% na dziewczynkę :) Co mnie cieszy dużo bardziej ;) i mam nadzieję, że Marysia nie zostanie Adasiem :blink:

Neska mój pępek nie jest jeszcze wypukły, ale już się rozpłaszcza :-D Za to w szkole rodzenia jest dziewczyna z mojego tygodnia i pępek ma na wierzchu.

No to z grubsza tyle. Szkoda, że BB nie działa mi z telefonu, albo jeszcze tego nie ogarnęłam. Miałabym lepszy dostęp do Was, a tak to co wpadnę na chwilę to znowu muszę nadganiać ;)

Miłego dnia, lecę na obiadek :)

moj pepek jest jeszcze normalny ale chyba coraz plytszy :-D nie mialam brzuszka ale w ciagu dwoch tygodniu urosl wiecej niz od poczatku ciazy, teraz chociaz widac jak mam cos dopasowanego, ze to stan blogolawiony bez watpliwosci... dumnie pokazuje brzuszko:-)

Vievenne bedzie Marysia, ja bylam pewna do piatku ze to Nadia a tu siusiaczek hym chociaz po tym jak mi powiedziala, ze 100 % ona nie daje tylko to jej opinia to zbaranialam konkretnie :) moj M sie wscieka, ze nie wie czy to corcia czy syn na 100 % ... ja juz chyba nastawiam sie poprostu na zdrowa dzidzie niespodzianke :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mój też już w większości wygląda na ciążowy :-D
Korzystam z przywilejów kasy pierwszeństwa w końcu ;] W ikei nie ma problemu - tam są szerokie przejścia, kasjerka mnie z daleka zawołała i skasowała wszystko w wózku, nie musiałam nawet pchać się do taśmy. W carefourze trochę się trzeba wpychać, ale pytałam się tam - ciężarne obsługiwane poza kolejnością. Czyli nie stoimy w kolejce, podchodzimy do kasjera, o!

Byłyśmy u lekarza i przeszla mała jakieś zatrucie pokarmowe ale lekarz mówi że juz po wszystkim do 2 dni całkowicie dojdzie do siebie mam podawać jej probiotyk żeby uklad pokarmowy troszke do siebie doszedl jak wrócilam do domu to nam zrobilam spagetti a męzowi krolika w sosie i ziemniaczki później sprzatanie mam jeszcze ogorki do zakiszenia po żydowsku zaraz musze sie za nie brac troszke z nastką sie zdrzemnełyśmy i takie nie w sosie wstalyśmy:sorry2: Neska-ja w I ciaży mialam wystający pępek teraz tak samo mam mówią że przy chłopcu wystaje ale nie ma reguly na to pewnie;-) a jeśli chodzi o intuicje to w i ciaży bylam pewna dziewczynki i byla teraz tak samo i też jest :happy2:

Witajcie,

Dzieki za mile slowa.
Staram sie nie myslec za duzo i nie nakrecac.
Dzisiaj jestem spokojniejsza, bo mialam usg polowkowe i wszystko pieknie i cacy :-)

Mummy2 ja mialam alergie niedawno. Mialam zaczerwieniona skore na brzuchu i na nogach, wygladalo to troche jak pokrzywka po opalaniu ale wogole mnie nie swedzialo. Ja akurat odkrylam ze to od takiego jednego balsamu do ciala i do tego dla alergikow :szok: przestalam uzywac i zniklo. Sprobuj moze pic wapno bo pomaga na takie skorne alergie, nie wiem tylko czy mozna w ciazy

Neska210 moj pepek narazie na swoim miejscu

Aniu to Ty dzisiaj świętujesz? Wszystkiego naj najlepszego :-)
Cinamona gratuluję, super, że wszystko pięknie i cacy :tak:
Wiolka dobrze, że już wiecie co było i że już po wszystkim
Ania, Vivienne - dziękuję, uspokoiłyście mnie. Ja czasami coś poczuję nad pępkiem, ale bardzo słabo, a poniżej to dużo kopniaczków i mocniej

reklama
vieviene a dobrze się ogólnie czujesz? fajnie że tak obsługują w ogóle ikea to mój ukochany sklep szkoda że nie ma go blisko mnie :-(

Ogólnie tak, ale czasem czuję taki ciężar głównie z lewej w podbrzuszu, takie uwieranko, pewnie za dużo chodziłam i dziecię teraz mi na czymś wypoczywa ;) Wczoraj na wieczór jedynie był jakiś mocny ból w tym samym miejscu, bliżej pachwiny, że jak się położyłam to miałam chwilę problem żeby wstać.

Ikea jest fajna :tak: też bardzo lubię, na szczęście jest w Poznaniu ale dosyć kawał ode mnie, więc też często nie jeździmy.

Ania wszystkiego najlepszego, zdrowego Maluszka i szczęśliwego doczekania do końca ciąży :tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry