reklama

Mamuski grudniowe

witam was kobietki w tym upalnym dniu - tzn u nas jest upalnie :)
w nocy jakoś spałam... choc mały mnie obudził w nocy nie wiem która była, ciemno jeszcze było... to tylko sie przebudziłam, pomyślałam o nim że super że nie spi i mnie obudził... może to sa takie przygotowania do wstawania w nocy ? po czym obudził sie ok 7.30 :)
własnie wczoraj złożyłam zamówienie dla dzidzi :) wiec paczka powinna być w tym tyg jeszcze :) jeszcze nad kosmetykami nie myślałam, ale będę musiała posiedzieć... co myślicie o Oilatum i Sudocremie? nie mam pojecie ile tego kupić czy odrazy po 500ml czy może lepiej na początek 150ml

reklama
Aga 185, ja poroniłam dokładnie rok temu :-( też jeszcze nie mam nic dla mojej maleńkiej bo się boję czy nie za wcześnie :crazy:

Dziewczyny powiedzcie mi czy mogę brać magnez? dzisiaj od rana czuję jakby drganie prawej powieki i sądzę że powodem może być niedobór magnezu :-(

Hej laseczki. Zaraz robię sobie bułeczki z czymś a la nutella :-)
Mnie dalej ciągnie bardziej na słodkie :-D
W ogóle znalazłam sposób na tego małego akrobatę :-p
Znów fikał że mi brzuch skakał, puściłam mu muzykę z komórki i cisza kompletna :tak:

Anka jak wizyta ?

Aga bez paniki ;) ja też jak czytam co niektóra ma to popadam w panikę :-p
ja teraz tylko kupuję ciuszki jak się okazja trafi bo nowe to ceny mają niezłe poza tym nic

Betiks znów szalejesz ;)

Eta najlepije malutkie opakowania bo może kosmetyk uczulić.
Sudocrem odradzam jest silny sama go teraz stosuje aby mi wysuszył takie krostki :sorry:
mi koleżanka poleciła Jonsons

Kajcia a nie lepiej zjeść cos bogatego w magnez ?

kajcia magnez można brać,czasem jak dziewczyny mają bóle podbrzusza w ciąży to nawet jest wskazany,także bez obaw.
Widzę,że nie tylko ja mam takiego stracha, wiesz, ja wierze w to,że bedzie wszystko dobrze,szczególnie jak Mały serwuje mi całą serie kopniaków,ale jakoś tak...psychika blokuje.

kajcia możesz magnez ja łykam . aga mam do niedzieli śnieżynkę potem jesli u nas nie zostanie weźmiemy ze schroniska psiaka. podbrzusze mnie boli odchorowuje ;-( pada u nas trochę chłodu

Dzień dobry,

czytam Was już z godzinę, ale w końcu przeczytałam, tylko nie wiem czy pamiętam co do kogo miałam... :-p

Betiks, teraz się narobisz ale chociaż na zimę będziesz miała żelazny zapas :) Ja nigdy jeszcze nic nie wekowałam, na razie dostaję słoiki od mamy i teściowej, czasem coś od babci.

Nathani, przykro jak ktoś odchodzi, psina była dla Ciebie jak człowiek, osobiście za zwierzętami nie przepadam, ale jak najbardziej rozumiem właścicieli, dla których pies jest członkiem rodziny. Popłacz sobie, jak najbardziej masz prawo.

Co do wyprawki to mamy na razie trzy torby ciuchów w rozmiarach od 56 do 74, ciocia nam skompletowała, sami nie kupowaliśmy nic. Muszę to przeprać, ale raczej też w okolicy listopada.

Czekam na łóżeczko po córce znajomej, kumpela zaoferowała wanienkę w prezencie dla Małej (ja się na razie skłaniam do kupna wiaderka, no ale jest droższe, więc może sama się ostatecznie zdecyduję z czasem). Kosmetyków jeszcze nie wybrałam.

Póki co przeglądam strony producentów pieluszek, chyba się skłonię do pupus.pl, cenowo są nawet nawet. Koleżanka używa przy synku i bardzo sobie chwali.

Muszę znowu zacząć przeczesywać allegro w poszukiwaniu chusty wiązanej.

Pokoju jako tako nie robimy, bo na wynajętym jesteśmy, także ino mebelki, wiem, że łóżeczko ma być w pakiecie z jakąś komodą więc na razie nie dokupuję szafki, ale zobaczę co to ona przywiezie, trzeba będzie je odświeżyć, dokupić materacyk no i albo dokupić komodę na rzeczy dla Małej albo znaleźć jeszcze miejsce w obecnych meblach. Może się uda to drugie.

Ale póki co jem śniadanko, mąż mi zrobił kanapeczki (kolejny wow w tym tygodniu! Chyba mi ktoś podmienił męża :D ), dużo lepiej smakują niż to samo zrobione samemu, och tak.

Jak wstałam pogoda wyglądała okropnie, nawet nas tu straszą gwałtownymi burzami i wiatrami, ale jak na razie jest 22st. i duszno.
Popuchły mi wczoraj stopy i tak bolą, że nie wiem co z nimi jeszcze robić. Ale na razie siedzę w chałupie i nie mam planów na wyjście. Odpoczywam!

Miłego dnia wszystkim :-)

jestem po przymiarce gorąco jak cholera suknia gotowa piękna pasuje idealnie dogrzało mi jak cholera:wściekła/y: jak o wyprawke chodzi to ja mam już całą szafke rzeczy w rozmiarach od 0 do 12 miesięcy ale sporo ciuszków mam po Nastce troszke dokupilam i jeszcze pare dokupie i wystarczy:happy:lóżeczko będę miala w październiku a we wózek we wrześniu kupujemy pościel do łózeczka i materac we wrześniu kupie fotelik przywiozłam sobie od koleżanki bo mi pożycza i będziemy czeakać na Julite mam nadzieje że urodzi sie na koniec listopada albo 1 grudnia najpóźniej:eek: Eta-jak chodzi o kosmetyki to ja dla Nastki używalam johnsona i bylam bardzo zadowolona i teraz też te same kosmetyki ewentualnie Ziaja bo też jest super dla dzieci Kajcia-spokojnie możesz brać magnez ja codziennie zażywam a jak boli mnie brzuch to dwa albo trzy razy dziennie:tak: Fiolka-mnie nie zawsze ale czasami na słodkie bierze ale też nie mam nic przeciwko ogórkom kiszonym czy pysznej kapustce:-p

hm mówicie johnsona, tylko ja go nie cierpię ale mam w domu próbki dla małego bo mi przysłali :)
chyba rzeczywiście kupie po małym opakowaniu tych rzeczy i zobaczymy jak będzie reagować mały :)
kiedy planujecie mieć w ostatnim terminie kupione? ja w sumie raz w mies coś nie coś kupie, ubranek juz trochę mam na 56-62 większych mniej... aha.. kiedy je prac? i jakim proszkiem coś polecacie?
mnie tylko słodkie podchodzi :) kiedys słodycze to dla mnie samo zło... teraz sie odmieniło i na 90% będzie chłopczyk, kwaskowych rzeczy nie zjem... że tak powiem staje mi w gardle ;/

reklama
Też mam próbki johnsona, ale lubię Ziaję czy choćby kosmetyki babydream z Rossmana, johnson mnie jakoś nie przekonuje, ale zobaczymy po próbkach.

Co do detergentów do prania to jestem zielona w tej kwestii. Mogę tylko powiedzieć że do prania pieluch zalecają Nappy fresh jako dodatek do proszku, tyle wiem :-p Ciuszki prać będę jak już będę mieć gdzie je trzymać, ale nie wcześniej niż w październiku raczej.

Wiolka super, że przymiarka się udała, wiem, że w taki gorąc to nie jest przyjemne. Pamiętam, że ja do swojej przymiarki jeździłam rowerem 20 kmów :-D w torbie miałam świeżą bieliznę, ręcznik i mydło, po ogołoceniu się z tego spoconego szybki prysznic, przebrać się i mierzyć, całe szczęście, że kieckę szyła mi teściowa, bo takiej wygody bym może nie miała :cool2: Koniecznie musisz po ślubie pokazać jak wyglądałaś :)
Z przesądów ślubnych to tylko żona kuzyna dała mi niebieską podwiązkę - była stara, pożyczona i przede wszystkim niebieska. Ja tam w to nie wierzę ale mężowi się po weselu podobała, to najważniejsze :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry