reklama

Mamuski grudniowe

Hejka wczoraj troche na zakupach bylismy i juz poziej nie mialam na nic sily, efekt taki, ze poszlam wczesnie spac, a od czwartej juz mi sie spac nie chcialo, maly zaczal dokazywac i koniec spania:sorry2:, troche pospalam rano, ale jakas znowu do d.... jestem:sorry2:

Nie no u mnie tetry nie zdadza egzaminu po macierzynskim zaraz do pracy malenstwo pewnie do zlobka, a tam nikt sie w pieluchy bawic nie bedzie:sorry2:

Aniu trzymam kciuki, napewno wszystko bedzie dobrze, a w szpitalu beda mieli reke na pulsie;-) ja w pierwszej ciazy wyladowalam z twardnieniami, ktore wywolywaly skurcze w 28 tyg w szpitalu i nic nie pomagalo, lezeni plackiem, leki, kroplowki:sorry2: twardnienia nadal byly na szczescie nie spowodowaly rozwarcia i tak dotoczylam sie do 36 tyg;-) teraz mam twardnienia juz od 15 tyg:sorry2: lekarz sam rece rozklada podobno niektore macice tak maja:sorry2:

reklama
dzień dobry, ja dopiero wstałam : SZOK:: SZOK: i jem sobie śniadanie :) Vivienne jak masz możliwość idz na l4, ja juz jestem i siedzę sobie w domku grzecznie :) może gdyby u mnie w pracy były urlopy to bym pochodziła ale teraz jest sezon i nie ma mowy o urlopie ;/ taki zawód..
ja mam wizytę 3 września już sie doczekać nie mogę, a w poniedziałek ide na badania krew, mocz, cytologia, krzywa cukrowa :)
tak czytam was dzisiaj... i macie dość dużo objawów ;/ ja w sumie teraz nie mam nic tylko czasami łapie mnie skurcz z prawej stronie w nodze zaczynając od krzyża... sikać już tak często nie chodzę do wc max 2 razy w nocy. Czasami mam twardszy brzuszek z lewej bądź z prawej strony ale może mały sie tak ułoży :)

Hej dziewczynki :) Ale mi się dobrze spało
:-)
Tylko mały coś nie chciał fikać rano ale nie dziwie mu się bo ja mu robię karuzelę obracam się raz z jednego na drugi bok i tak ciągle :sorry2:
Dziś na śniadanko znów bułeczki z kremem a la nutella :-p plus kawka słaba.
Zaraz zabieram się za przepatrzenie ciuszków od koleżanki, przyniosła całe pudło 1szt.=1zł :-D
Jak ja lubię takie tranzakcie:tak:

Wiolka najważniejsze że się Tobie podoba ;-)

Eta ja w sumie kupiłam 2 pary spodni i 1 rybaczek ciążowych bo moje też mnie uciskały, ale na razie chodzę w swoich letnich bo zapobiegawczo kupiłam takie bez zamków ;)
najlepsze że w starych rybaczkach chodzę zapinam zamek kawałek a guzik spinam gumką recepturką :-D Polecam koleżanka mi sprzedała ten pomysł ;)
Też mam wizytę 3 września ale bez podglądania małego ;)

Clodi ja też zwłaszcza pod koniec dnia mam napięty brzuch :tak:

Nathani leci ;)

Buziaki :D

Hej ho :)

Ja mam do końca sierpnia urlop wypoczynkowy i to zwolnienie na teraz jeszcze i tak mi nie "zwróci" urlopu, więc teraz nie korzystam, chcę iść na radę ped. na koniec sierpnia i chociaż na wrzesień pójść do pracy, moja grupa wychowawcza jest mała, nie wiem czy nie przyjdą jacyś nowi. Nie będzie im miło jeśli nie będzie miał ich kto wdrożyć. Poza tym stęskniłam się za starymi ;) A tak naprawdę nie wiem, czy dojadę w tej pracy do macierzyńskiego, choć raczej tak, a potem mogę być już bezrobotna, więc jeśli zdrowie pozwoli to chętnie wrócę na chwilę. Urlop od początku lipca już dostatecznie mnie rozleniwił :-D

Zmienia się pogoda, ciśnienie spada, mam dziś 96/58 :-) dobrze, że nie w drugą stronę, bo dołożyć do tego obrzęki nóg i bym się martwiła że może gestoza, tfu tfu.

Mój Maluszek w nocy był aktywny, co wracałam z WC to się wiercił, nad ranem jeszcze bardziej i chyba w końcu odpoczywa ;) Ale nie dokazuje mi aż tak żebym spać nie mogła.

cinamona ja uwazam ze po 5 sztuk bodziaków itp to jednak mało...wiem z doświadczenia:happy: Dziecku moze sie ulać tak ze trzeba go od razu przebierać całego albo osra sie po same pachy hehehhe czasami to nawet z 5 razy dziennie bedziesz przebierać dziecko i siebie też :P:rofl2:

Cze dziewczyny,
ostatnio tylko podczytuje Was, bo nie mialam sily pisac, przez te bole i twardnienia brzucha. W tamtym tygodniu bylam u polskiego gina i na angielskiej izbie przyjec. Polak kazal odpoczywac, a angole pozwolili nawet na jazde na rowerze. Bez komentarza. Ogolnie to stwierdzili, ze bole brzucha i stawiania to cwiczenia macicy i dopuki szyjka zamknieta i dluga to OK. Ja i tak panikuje kazdego dnia i licze czas przynajmiej do 30 tygodnia. Wtedy malenstwo w miare bezpieczne bedzie.

Noukie- mi brzuch sie stawia od 18 tygodnia, a boli od poczatku ciazy, tylko teraz czasem przy stawianiach (skurczach)czuje bol. Mowia, ze mam nadwrazliwa macice... poprostu super :baffled:

Anka- mam nadzieje, ze wszystko OK i szybko wyjdziesz na wolnosc :-) modle sie za Ciebie i malenstwo:tak:

Wiolka- udanej imprezy Wam zycze. I niech kazdy dzien Waszego zycia bedzie szczesliwy i piekny, jak dzien Waszego slubu.:-)

Ja jeszcze do wizyty 6 dni musze wytrzymac, beda mi badac lozysko, przeplywy no i szyjke. Juz swiruje jak o tym wszystkim mysle :no:

reklama
Hej Laski, musiałlam nadrobić 3 dni i zajęło mi p1,5h. Piszecie jak szalone:rofl2:
U mnie nadal goście, jestem już wykończona totalnie bo rano do pracy, potem w domu sprzątam i robie obiad na 7 osób i chodze spać po północy. Nie mam już sił. Powiem szczerze, że czekam na ich wyjazd niedzielny:sorry2:
Brzuch mnie boli, łydki i stopy puchną i ledwo trzymają moje duże ciało, ehhh... ale syneczek fika koziołki i to mi rekompensuje wszystko:-)
ankka trzymam &&&&&&
Nathani współczuje z powodu psinki:-(
wiolka pewnie juz godziny odliczasz:-D
Lilith zaufanie to podstawa ale na pewno odbudujecie je na nowo.
Po zakupy dla Maluszka wybiorę się we wrzesniu a wóżek i łóżeczko pod koniec października.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry