reklama

Mamuski grudniowe

Cinamona ja zaczynam od 9 października :tak: a do dentystki uwielbiam chodzić :sorry2:

Nathanii ostro, ja mam lenia :|

Wiolka czyżby jakis wypad się szykował ? :tak:

Ania ja dziś spróbowałam i łatwiej było bo wtedy mały szalał
może mi trudno okazać uczucia po prostu :-(

Kurcze zaczęli wiercić u góry i mały szaleje chyba się przeraził

Moi rodzice mnie wczoraj dobili:szok:
pokazałam im 2 reklamówki ubranek a oni z tekstem żebym już nic nie kupowała bo po co bo dostanę jak będą przychodzić dziecko oglądać itp
Wątpię aby ktoś wiedział jakie dokłądnie kupić ubranka i chyba bym była głupia jakbym z wyprawką tak czekała.
Powiem im że mogą przekazać rodzinie że pampersy mile widziane
No chyba oszaleli, pokazałam im jeszcze mój jeden karton i jak jeszcze D. powiedział że czekam na ciuszki zamówione myślałam że padną

Mnie dziś jak wstałam bolało/kuło na dole, jakby w macicy sama nie wiem
Jak myślicie może to dlatego że mały mnie na wieczór i w nocy skopał ?
Czułam go od boku aż po pachwiny, on chyba jest ogromny:confused:

reklama
Właśnie pożarłam się z teściową ... no ciśnienie to mi podniosła masakrycznie, czepiła sie kuźwa firanek , niech patrzy na swoje, stwierdziła ze powinnam kupic sobie nowe a nie zajmować sie kupowaniem ciuszków dla Alana bo on przecież ma w czym chodzi nosz kuźwa chyba ja lepiej wiem czy moje dziecko ma bluzki na okres jesienno-zimowy czy nie ... wkurza mnie takie gderanie ... bo ludzie gadaja ze ja nie mam firanki w oknie w kuchni ...a co kogo to kuźwa obchodzi czy ja mam firanke czy nie, tym bardziej ze kuchnie mam od strony podwórka a nie ulicy. Kurde jak mnie wkurza takie gadanie i plotkowanie, tylko patrzy jak ktoś inny ma i ciągle mi gada ze tak miec nie moge bo jakaś tam np Aśka ma to i tamto inaczej, a co mnie to, ja komuś do chałupy nosa nie wścibiam i mnie nie interesuje jak kto ma w domu. Jak jej tłumacze ze kazdy ma inny gust i ze mnie nie interesuje kto z kim i dla czego to od razu sie kłuci ze " Pewnie nie interesuj się siedz sobie w domu, a zostaniesz sama i bedą o Tobie gadali ze nie wychodzisz z domu" hahahah śmiać i sie chce jak tak gada bo przeciesz kogo to interesuje czy ja wychodze z domu czy nie, ja codziennie ide na spacer z Alanem a jak jest zimno to siedze w domu proste!!! A jak pracowałam i nie byłam w ciąży i jak mnie nie było w domu bo byłam w pracy a po pracy szłam z Alanem na plac zabaw to były pretensje ze wiecznie mnie w domu nie ma ze tylko chodze i sie szwędam ...śmiechu warte ta kobieta sama nie wie czego chce. Patrzy tylko na to co inni gadają ... wielka Pani porządnicka się znalazła...niech sie lepiej zainteresuje sobą a nie nami.

Z innej beczki to jade dzisiaj z mężem do castoramy wybrać farby i jakiś szablon do salonu ... znowu bedzie sie czepiała ze jakies malowidła na scianie robimy ...a h.. jej w d....

witajcie,

pomozcie kochane, to moja pierwsza dzidzia -Kubus ma sie urodzić 9/12/2012 . nie wiem czy lista rzeczy niezbędnych dla malucha jest kompletna:
[TABLE="width: 179"]
[TR]
[TD]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]łóżeczko + koldra/spiworek
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]wózek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nosidło do samochodu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]przewijak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]butelka na mleko i mała na wode
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]smoczek
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]odsysacz do noska[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bujaczek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kocyk na zime[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pieluchy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tetrowe pieluszki[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kosmetyki dla malucha
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rożek do zawijania[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]chustka do noszenia[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]reczniki 2 szt dla malucha[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]laktator[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]termometr paskowy na czoło
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nawilzacz powietrza
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

ubranka kompletuję , kupuję rozmiary 56/62 w sumie najwiecej pajacyków i body - bo sa wygodne.

Oj Lilith wspolczuje ci, my wynajmujemy chate tu w Irlandii i mi sie nie usmiecha jej upiekszac za wlasne pieniadze. Fakt w zeszlym roku tesciowa namowila mnie na firanke w salonie, bo faktycznie w Irlandii to nie praktykuja tego za czesto i mi zagladali do pokoju. W tym roku przyslala mi dosc ladna do pokoiku dla Majci. Ale teraz przed samym powrotem z urlopu, tez chciala mnie namowic na firany do kuchni, gdzie ja mam rolete i okno jest od ogrodu....powiedzialam jej ze nie chce bo trzeba je prac :cool2: Prawda to ze ona z ladnymi firanami ladnie wygladaja, ale u nas to po pierwsze nie oplaca sie myc okien...bo zaraz sa brudne od deszczu, a po drugie okna otwieraja sie na zewnatrz, na pietrze to ja nie mylam okna ani razu a mieszkamy juz ponad rok...:confused2: No chyba ze bym sobie zalatwila taka wysoka drabine i od zewnatrz myla ehhh. Prawdopodobnie w przyszlym roku bedziemy sie przeprowadzac bo tu bedzie nam ciasno, to poszukam parterowej chaty.

No a tak z innej beczki to wlasnie wciagnelam pol melona na sniadanie, strasznie slodki byl. Teraz popijam kawke i juz mowilam mojemu mezusowi ze zjadlabym salatke warzywna i galarete z kurczaka :szok: Ehh te zachcianki. Jutro ide na nadgodziny, trzeba troche zarobic na fotelik nowy dla Majki. Synus mnie tak w nocy skopal, ze ciezko mi bylo zasnac. Bardzo bola mnie plecy i wczoraj klulo mnie podbrzusze. Musze wytrzymac do konca pazdziernika.

To troche nie prawda, bo moja corka tez zaczynala buszowac pod wieczor i w nocy, a jak sie urodzila to wcale tak nie bylo, no poza tymi kolkami. Podejrzewam ze gdyby kolek nie miala to o 20 juz bysmy mieli spokoj. A z synkiem jest inaczej bo ja wracam z pracy o 3 rano i dopiero klade sie spac. On buszuje cala dobe z przerwami, jest wiekszy niz cora, bo ja taki brzuch jak ma teraz mialam z cora dopiero w 30 tyg.

reklama
Ania_789-mamy w środe wyjeżdżać Fiolka szykuje nam sie wyjazd w środe do zakopanego z małą na operacje Cholerna biegunka dziś wróciła mala od rana nie jadla wypila pół kubka naparu z borówek i łyk herbaty brzusio ją boli niedobrze jej było myślalam ze już jej spokój dało i wrócilo:wściekła/y:dzwoniłam do lekarza m ma po pracy podjechać do niego po recepte dla niej nie obejdzie sie bez leków silniejszych bo nic nie dziala teraz usnęła mam nadzieje ze wstanie w lepszym humorze i bez bólu:dry: Lili-najczęściej wkurza teściowa jak ma taką potrzebe to niech ci sprezentuje firanke ty wied=sz jakie masz potrzby lepiejod niej:sorry:nie przejmuj sie co jej poradzisz jak ktoś ma dewotowanie we krwi to bardziej od własnego życia interesuje go kto z kimk spi co je i co ma w domu Zgadzam sie Basia moja córa też była łobuz w I ciąży w nocy a jak sie urodziła to tylko karmiłam co równe 2 godz i dziecka w domu nie było bo ciągle spala :tak: Fiolka z reguły jak sie do dziecka przychodzi to coś sie kupuje ale nie jest powiedziane że same ubranka ci przyniosa może jakieś grzechotki pamoersy czy karuzele do łózeczka a wyprawke ty sama najlepiej wiesz jak skompletować bo wiesz co ci potrzeba Ciril-współczuje takich pobudek a ty sie wybijasz ze spania czy jak?:szok: Monika-liste mozesz mieć komlpetną a z czasem wyjdzie że np nie używałas tego czy tamtego nawet jeśli ci czegoś braknie sklepy pod ręką wyślesz m i ci dokupi spokojnie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry