reklama

Mamuski grudniowe

Jestem dziś wczesniej bo mala dostała syrop na spanie i troche ją po nim zmoglo więc szybko usnęła idzie jutro jako pierwsza na zabieg więc welflon dziś w kluwaliśmy ale była dzielna ma okropnie dużo sily w sobie...:-)gotowa wszystko znieść kruszynka żeby do domku w weekend pojechać ja padnięta i glodna wlaśnie jem kolacje i zaraz do mycia i moze sie w końcu wyśpie coś tu spać nie moge:sorry2: liwuś trzebabyło jej powiedzieć że jest głupia i ma wszy na pępku oni nie respektują to :sorry2:co ona jest ponad wszystkim sama ustala zasady odgórnie ustalone:wściekła/y: Bulkasia kochana najlepszego spelnienia marzeń szybkiego porodu pociechy z dzieciaczków i m:tak:

reklama
wiola super dzielna ta twoja córcia. Ale po kimś to ma :tak:
Z tymi przywilejami to niby ludzie wiedzą, że pewne grupy lub jednostki je mają, ale jak sami muszą komuś ustąpić, to są kompletnymi ignorantami :wściekła/y: Byłam wczoraj w banku, a tam jak zwykle kolejka po same drzwi. Juz na wejście zrobiło mi się słabo, bo jakoś dusznawo tam było. Wypełniłam druczek i stanęłam pierwsza przed wszystkimi, ale grzecznie zapytałam pana czy mogę (na szczęście był mężczyzna). Pan oczywiście, że jak najbardziej proszę. Stojąc juz przy okienku zlana zimnym potem ze słabości słyszę jak jakaś nie zadowolona krowa mówi do drugiej: "ja prosze pani jechałam z Krakowa do W-wy z dzieckiem na ręku na stojąco i nic nie mówiłam. Reszty już nie słuchałam, bo pani w okienku posłała mi ciepły uśmiech i olałam krowę. Chociaż powiem wam, że gdybym sie wtedy lepiej czuła, to bym ją zjechała równo. Swoją drogą to tez nie mogę tego pojąć, dlaczego to właśnie kobiety są mniej tolerancyjne pod tym względem :confused: A tak w ogóle, to jeszcze mi nikt nie zaproponował, żebym weszła przed niego w jakiejkolwiek kolejce, więc postanowiłam bezceremonialnie korzystać z brzucha, żeby przypomnieć co poniektórym jak to kiedyś się traktowało kobiety w ciąży:evil:
Idę lulu. Dobrej nocki wam życzę :tak:

Vivienne ja co 2 miesiące mam usg i wtedy jak D. pracuje bierze sobie wolne aby być :tak:
choć od się tym nie podnieca tak jak ja, ba nawet nie wiem czy dużo widzi :sorry2:
Spodni fakt było full świetnych ale ja kurtki potrzebuję, na internecie były super ekstra a w sklepie nic

Bakusiowa dziwne te druciki mi nic o tym nie wiadomo, wiem że potem trzeba nosić jakąś retencje czy jakoś tak aby efekt utrwalić .
A dogadzać jak najbardziej, zwłaszcza teraz ;)

Wiolka trzymam mocno kciuki :*

Liwus mi gin spisała na karteczce
isla mint, rutinoskorbin, calcium, i coś tam jeszcze ale nie pamiętam, kupiłam syrop *spam* dla kobiet w ciązy
A mikstur z cebuli nienawidzę :sorry:

Masakra :/ teraz nic nikogo nie obchodzi i radź sobie sama :/
Ja jakoś nie umiem walczyć o swoje, zresztą o co jak teraz żadne prawa nie są przestrzegane
Ktoś kiedyś pisał o Cerfurze, fakt kasa jest dla kobiet w ciąży ale ani razu nie widziałam aby była otwarta:dry:
U mnie by to nie przeszło jakbym tak się wepchała i najgorsi są starsi ludzie co mało nie napadną na Ciebie :no: zresztą u mnie ten plus że zawsze jakoś z mężem wszędzie idę

Asiu wszystkiego dobrego :*

Anka powodzenia na wizycie :tak:

Ania święte słowa, ja do tego młoda jestem więc naprawdę bym się ogromnie zdziwiła czy zaszokowała jakby mnie kto przepuścił czy miejsca ustąpił :dry:

Clodi jakoś nie uśmiecha mi się czekanie u lekarza w tym tłumie ludzi chorych :/
Podleczę się domowymi sposobami jak nie przejdzie nie będę mieć wyjścia.
Jak to mój D. mówi raz w roku musze odchorować :-D bo tak faktycznie jest zawsze raz w roku choruję i to na gardło przeważnie angina...
Oj szkoda że wizyta przełożona ale 5 to niedaleko:tak:

Liwus co do wkładek to ostatnio miałam na staniku plamę pewnie siary :sorry2: aż się przeraziłam
ale w sumie jednorazowo takie coś choć czasem też się pojawia ale mało

Ja dalej chora :/

i ja się witam z rana.

Wiolka siły dla Małej i Ciebie. Powodzenia dzisiaj.
Fiolka to zdrowiej zdrowiej...
Ankka powodzenia na wizycie
Betiks z tym respektowaniem przywilejów to tak jest. Ja zawsze wpuszczałam przed siebie ciężarne i nigdy nie rozumiałam ludzi ignorujących to. Teraz tym bardziej tego nie rozumiem i nadal wpuszczam ciężarne przed siebie które mają większą ciąże niż ja.

Noc w sumie dobra i spokojna poza krwotokiem z nosa o 3:00 nad ranem.
Przed chwilą odprowadziłam młodzieńca do przedszkola , wróciłam z pieskiem ze spaceru i właśnie szamię śniadanie.
Jakiś obiad będę musiała wykombinować dzisiaj bo wczoraj nie miałam już energii na to :-(

witam wszystkie
bulkasia spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji urodzin;-)
anka powodzenia na wizycie
ania tak jak piszesz, też już się nie raz przekonałam o tym że faceci są o wiele bardziej tolerancyjny, wyrozumiali niż kobiety. niektóre baby to takie "święte krowy" (za przeproszeniem)
clodi to pewnie wściekła jesteś, że wizyta przełożona - ja bym pewnie była
liwus ja wkładek nie używam - nic mi póki co nie leci
wiolka kciuki za małą zaciśnięte, oby wszytsko poszło po waszej myśli
fiolka szybkiego powrotu do zdrówka

u mnie pogoda typowo jesienna, a w taką pogodę nic się nie chce robić. na szczeście nie muszę dziś wystawiać nawet nosa na dwór :-p
jutro idziemy na ślub i wesele do kuzynki - oby chociaż jutro nie padało.
wczoraj jakoś dziwnie brzuch mnie bolał cały dzień, na szczeście dziś już trochę lepiej.
a tak w ogóle to ostatnio jak się zobaczyłam na zdjęciach to się przeraziłam - wyglądam jak "serdelka". tak patrząc tylko w lustro nie wydawło mi się by mi tak w inne części ciała niż brzuch poszło :zawstydzona/y::-( teraz muszę zacząć ograniczać jedzenie - koniec z podjadaniem słodyczy. ginka mi pow.ze niby normą jest tyć tak 2 kg w miesiącu, a u mnie raz 5, potem 3 a ostatnio 4 - masakra :-(

Witam mamuśki :-)
Macie rację z tymi kolejkami i faktem też jest, że facet przepuści, a babki to zawsze się jakaś znajdzie, która puści uwagę. Akurat do tej przychodni co ja chodzę krew badać to w okienku już babka mówi, żeby wchodzić bez kolejki, ale podejdzie się pod drzwi to się przeważnie jakaś baba odezwie, że jej to nie przepuszczali itp. Powinni wszędzie plakaty wieszać, że służba zdrowia, kombatanci, honorowi dawcy i kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, to może wtedy by takich uwag nie było.
Wiolka23 Nastka już pewnie po operacji? Jejku jakie z was silne kobietki! Podziwiam
Nathani ja też mam dzisiaj kotlety rybne :-p Chciałam robić rybę po grecku, ale mężuś przywiózł takie cóś ze sklepu i będzie dzisiaj na obiadek.
Adgama85 ja to bym chciała tak przybierać :zawstydzona/y: Wiem, że to głupie, ale ja cholerka nie mogę przytyć, w ciągu 18 dni od ostatniego ważenia u lekarza przybyło mi tylko 200 gram. I mam schizy, bo z Zuzią też tak miałam i boję się powtórki z rozrywki :-( Myślałam że przez to leżenie to będę tyć, a tu nic, po szpitalu to nawet schudłam. Wmawiam sobie, że przez ten fenoterol tak serce bije, jakbym cały czas ćwiczyła, do tego regularne posiłki i może to na przemianę materii wpływa...
U nas za to piękna pogoda, śliczne białe chmurki na niebie i jaaaasne słoneczko.

No nic, zbieram się i jadę. Serce mi wali przed tym badaniem jak nie wiem...

Hej brzuchatki. Ja dziś z już prawie zapomnianą "koleżanką" migreną, więc wybaczcie, że was nie podczytam :-( Idę się z powrotem położyć, bo po południu będę tu miała urwanie głowy - przychodzi koleżanka z rozwydrzonymi dzieciorami, po których zawsze jest sajgon jak po tornadzie :shocked2: No, ale mieszka teraz w UK i wpadła na 2tyg.do Polski i z nią miło mi się będzie zobaczyć.
Miłego dnia wam życzę ;-)

reklama
A ja zacznę od narzekania na zgagę, już nie wiem czy powinnam mówić że "znowu mam zgagę", czy "ciągle mam zgagę", ale powoli skłaniam się ku drugiej opcji. Nawet rennie już nie pomaga, tylko na chwilę, i gaviscon też, a nie wiem, które gorsze :crazy:
Jak mnie ciągle męczy zgaga, tak Małą często męczy czkawka, ale to chyba może być normalnie, nie? Zwłaszcza wieczorami, ciągle bąbluje...

A z przyjemnych rzeczy to czekam na koleżankę z roczną (no trochę ponad) Zuzanną (moje przyszywane dziecię :-D) więc chałupę posprzątałam. Pogoda jako tako, więc suszę pranko na balkonie. Mama robi zakupy dla Marysi, dziś na celownik wzięła kołderkę i resztę pościeli.
Wyprawka więc prawie kompletna, nie mam ino wanienki i pieluch, tej fridy nieszczęsnej na którą czekam i nie wiem co tam jeszcze mi brak...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry