reklama

Mamuski grudniowe

muffy badanie moczu robiłam 2/10 i wszystko było ok. Zasnąć nie mogę, bo Mały łlazi w środku i naciąga mi aż nie raz mnie zgina jakbym dostała uderzenie w brzuch. Może mu śpieszno do wyjścia? ;-)
noukie może wirus albo się przeforsowałam wczoraj w pracy i teraz tego skutki. Przez weekend będę wypoczywać ile się da:tak:

reklama
Ja się chyba załamie, czemu muszę mieć takiego pecha :-(
Na pewnym forum wyszła informacja że NFZ nie przedłużył kontraktu z tym centrum
i poród ma kosztować 1500 zł.
W poniedziałek tam dzwonie ale pewnie tak jest .
Mam dość :-( nie wiem zupełnie co teraz co mam zrobić

Hejka dziewczyny nie było mnie chwile bo tak jakoś zeszło , własnie ostatnio miałam wizytę w szpitalu i coś zle sie czułam raz mam takie skoki ciśnienia że aż krwotoki z nosa mam , i takie napady gorąca . Dodam że mieszkam w Londynie wiec spotkanie z połążną mam w szpitalu i jak zwykle nic mi nie jest bo w ich mniemaniu tutaj wszystko jest ok dopiero jak już umierasz to ciebie ratują . Chciałam się was dopytać dziewczyny mieszkajace w Uk dostałam ostatnio zaproszenie na szczepienie przeciw grypie i nie wiem co mam robić bo pierwsze słysze ze szczepi sie kobiety w ciąży jestem 32 tygodniu i boje się w zasadzie bo nie wiem czy sobie tym nie zaszkodzę mówią tutaj podobno to uodparnia noworodka i jakies tam przeciwciała na grype ale nie mam pojęcia czy to nie zaszkodzi niż pomoże. Dodam że mam ostatnio problemy z anemią chociaż polski lekarz mowił mi ze dobre mam wyniki to ci sie upieraja ze mam brać żelazo jedna tabletkę dziennie tu wszystko jest odwrotnie jak z ruchem na ulicach . Zostało mi 8 tygodni i powoli chyba już czuję ze zbliża się ten dzień :) .... Pozdrawiam wszystkie brzuszki i życzę szcześliwego rozwiązania ja mam termin na grudzień ale czuję że chyba bedzie troszkę wcześniej . czekam na opd?

Bulkaasia obys jak najszybciej poczula sie lepiej;-) ja tez lezakuje w ten weekend;-)

Marteczka jest specjalny watek o ciazy w UK pewnie tam dziewczyny lepiej Ci podpowiedza;-)

Fiolka no niezla kwota:no::no::no:

fiolka rzeczywiście kiepsko by było gdybyś miała płacić... musisz sobie przeanalizować bo może warto?
bulkaasia przystopuj troszke.. przeciez Ty i dzidzia teraz ważniejsze niż szefowa...
byłam na spacerku... ale było cudnie...

Witam wieczornie,
jesteśmy po zakupach i wizycie u brata, zaczynam weekend nic nie robienia. Trochę połaziłam dziś i mam już dość, siadam zaraz do łóżeczka z książką i nie ma mnie dla nikogo :cool2: całe szczęście że w ten weekend kursu niet, do porodu chyba dam radę być tylko jeszcze na jednym zjeździe.
Właśnie słyszałam kolejne obietnice pana premiera, akurat jak byłam na wizycie u gina :tak: Ciekawe, czy naprawdę jest na co czekać. Nie powiem, chętnie posiedziałabym z Małą rok cały :tak:

Mam całą stertę prasowania ciuszków dla Bąbla, ale na razie się za to nie biorę, a co, wolno mi ;-)
Miłego wieczorka wszystkim :cool2:

raczej bym nie liczyła że my się załapiemy na przedłużony macierzyński bo to zanim to wejdzie w życie to będzie połowa przyszłego roku gdzies...:confused2: ale za to się pogubiłam i już nie wiem ile nam przysługuje urlopu podstawowego a ile dodatkowego... bo na stronie zus maja dane zaktualizowane po 2009 r :shocked2:

skontaktowałam się na fb z madlen79, ogarnia się po przeprowadzce i nie ma za bardzo czasu na bb, wszystko u niej dobrze, tzn. ma mieć jeszcze badanie pod kątem cukrzycy bo mała szybko rośnie i dużo płynu wokól niej jest, ale poza tym ok. Zostało jej 6 tyg do porodu, pozdrawia wszystkie grudniówki i zajrzy jak tylko się ogarnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie, jeśli to wejdzie, to od dopiero latem, tak słyszałam w wiadomościach radiowych :confused2:
Co do macierzyńskiego to jest 20 tygodni + urlop tzw. dodatkowy 4 tygodnie,czyli w sumie 24 tygodnie liczone od dnia porodu. Do tego podst. nie trzeba podania, tylko podać do kadr datę porodu. Do tego dodatkowego trzeba złożyć wniosek, że się z niego chce skorzystać bezpośrednio po urlopie mac. podstawowym. Nie dawno o tym czytałam :tak:
Fajnie, że skontaktowałaś się z madlen 79, pozdrów ją od nas cieplutko :tak:
Wciągnęłam kiełbaskę smażoną z cebulką i mam znowu zgagę :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry