reklama

Mamuski grudniowe

reklama
dzień dobry nie bylo mnie od soboty bo ten kurcze internet z orange mnie wykończy nie dzialał dziad jeden będziemy z niego rezygnować małą mam dziś w przedszkolu ja kończe obiad robić ide poczytać co u was słychać:happy2: Clodi może skontaktuj sie z lekarzem który leczyl cie na refluks ja mialam to samo ostatnio wiem co czujesz i wiem jak boli okropnie gardło przepalone od zgagi zażywam po 1 tabletce od czwartku ranigast i mam ulge mega wielką czuć różnice kolosalną a aż tak sie męczyć nie ma sensu tymbardziej że szkodzisz samej sobie bo z każda kolejną zgagą przelyk coraz bardziej podrażniony

Ostatnia edycja:
Fiolka ja termometr do wanienki i szczoteczkę z grzebykiem kupowałam w Rossmanie, jakiś czas temu już. Chyba oba z babydream brałam, ale na pewno są też z Canpola produkty, w tym ten biały komplecik szczotka/grzebyk do którego linka wkleiłaś.

Pozytywnie mnie dziś zaskoczyła kasjerka właśnie w rossmannie, zdążyłam stanąć w dłuuugiej kolejce, zaraz przyszła pani na kasę obok i "poprosiła do kasy", oczywiście pierwsza poleciała babeczka z moherkiem na głowie i jednym produktem, a kasjerka powiedziała "najpierw panią z brzuszkiem poproszę". Wiecie jakiego buraczka złapała pani moher? :cool2:

Co do zgagi to w pierwszej ciazy jechalam na gavisconie w butelce, poprostu trabilam po lyku z butli jak mnie palilo. Teraz sporadycznie zazywam gaviscon w tabletce jesli mam faktycznie mega zgage. Dziewczyny ja nie wiem jak mam spac....moje dziecko nie pozwala mi spac na zadnym boku, do tego na plecach mam dusznosci, wczoraj w nocy przebudzilam sie i poszlam po dodatkowa poduszke i wlozylam ja sobie pod plecy zeby spac na pol lezaco, ale za to dzis czuje sie jakby mnie ktos skopal:confused2:

Jesli chodzi o kosmetyki do szpitala to ja wezme te same co uzywam w domu, u nas nie ma wymogow zeby byly bezzapachowe. A jesli wszystko bedzie w pozadku to synka wykapie dopiero w domu, zeby mi te france w szpitalu znow pepka nie zamoczyly. Przyznam ze na wyjscie ze szpiatala Majce nie smarowalam buzki niczym, ale przykrylismy ja pieluszka na trase szpital-samochod.

Wymogów o bezzapachowych kosmetykach to i tu chyba nie ma... znaczy ja pierwsze słyszę takie coś :P Żel pod prysznic mam taki jakiego używam, tylko do higieny intymnej biały jeleń, ostatnio i w domu go stosuję, on jest hipoalergiczny i bez tych tam parabenów i innych, więc powinien się sprawdzić po porodzie. Przynajmniej wszystkie położne tak mówią ;)

Ja się dzisiaj naczytałam o Waszych zgagach aż w końcu i mnie dopadła. Ale gaviscon pomógł, ohyda, ale pomaga. Jeszcze :-p

fiolka termometr do wanny kup zwykły ja mam canpola, smoczek albo avent albo nuk oba są super, my do 1,5 roku używaliśmy nuka , a na noc mielismy avent ale chyba tylko do 3 m-ca. Szczoteczke też nuka polecam

Aurelka prowadzę własną działalność od 6 lat i zatrudniam pracowników więc wydaje mi się że wiem co piszę ;-)

Ja dla dziecka kupiłam Nivea kosmetyki a dla siebie mam Białego Jelenia.
Fiolka nieźle zaszalałaś z zamówieniem.

Ostatnia edycja:
reklama
wiolka do gastrologa chodziłam na śląsku, a teraz na podkarpacie sie przeprowadziłam i tu za bardzo nie znam nikogo, więc pewnie jak w piątek będe u gina na wizycie to jego będe męczyć żeby mi coś poradził a po porodzie na gastroskopie sie zapisze bo czuje że coś na pewno jest nie tak, żołądek boli jak bym wrzodów się nabawiła :hmm:

Basia mi wszystkie specyfiki dozwolone w ciąży tylko chwilke działają, ranigastu jeszcze nie brałam ale musze z lekarzem pogadać bo niby w ciąży nie można

Aurelka misia ma racje, pracodawca ma 7 dni

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry