reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuski grudniowe

Hej Dziewczyny!!! Szkoła załatwiona, czekam na wyniki i teraz będę miała ITS... także luzik...
Wczoraj poszliśmy na spacer do lasu na grzyby i suszarka chodzi, choć w occie mam tylko 2 słoiczki... No i do tego 8 słoików soku z malin... mniam...
Teraz robię gołąbki i muszę jeszcze przerobić jabłka i gruszki i nie wiem, czy się dziś wyrobiię:szok: I jeszcze muszę zaplanować tort i urodzinki synka w październiku, żeby mi nie kolidowało...

reklama
wiolka zdrowia dla małej
ciril podziwiam prawdziwa gopodyni z ciebie
Fajnie że znacie termin cc można poplanować i nie czeka się jak na zbawienie że tak powiem, najgorszy czas to jak już termin mija a człek dalej się toczy dwa razy to przerabiałam

Joanna_Z a ty jak sie czujesz?skąd te koszmary:baffled: Liwuś jak będziesz miała mieć cięcie to w 38 tyg robią napewno cie poinformują o wszystkim wcześniej:tak: Ciril-masz zdrowie do tych wszystkich przetworów wek u wogóle;-) Nathani,Joanna-dziękuje kilka razy ją od rana juz przeczyściło ale w końcu skończyła pić smetce od rana kupiłam jej smakową wiem że to nie rarytas ale jak trzeba to trzeba zarezerwowałam sobie pokój w zakopanem kolo szpitala wiec mała będzie musiała zostawać w szpitalu na noc sama jakoś musimy dac rade:dry:

witajcie dziewczynki ja znowu tu

chciałam powiedzieć, że cc niekoniecznie się robi w 38 tygodniu. Ja pierwsze miałam robione w 40, a drugie w 39 ( gdyby nie to, że wyżebrałam u lekarza i marudziłam na bezsens trzymania mnie na oddziale to też pewnie by czekał do 40).

No zależy z jakich wskazań jest cc bo czasem to do rozpoczecia akcji porodowej każą czekać.
To jest ten plus cc że zna się datę porodu (zazwyczaj) :tak: ale ja tam już się wole kulać i do po terminie byleby nie za szybko - bo tego sie teraz najbardziej obawiam:/

sarka pewnie masz rację.
Moja pierwsza cc była spowodowana złym ułożeniem synka - pośladkowym, żadnych objawów zbliżającego się porodu nie miałam. Gin. kazał mi się zgłosić do szpitala jakoś tak chyba dzień albo dwa po terminie i następnego dnia małego wyjęli. A druga cc była bo się giniowi moja blizna nie podobała no i nie chciał ryzykować. Położyli mnie w szpitalu w 38 tygodniu, na ktg miałam piękne skurcze ale im dłużej leżałam tym skurcze były słabsze. Biegałam po schodach żeby znowu się coś ruszyło ale bez rezultatu. Po tygodniu już tak wyłam (przecież starszy synek w domu został), że gin w końcu łaskawie wziął mnie na badanie, po którym cała akcja porodowa tak się rozhulała, że szybciutko mnie wzięli na stół.
Jak będzie teraz to nie wiem, chociaż widzę że gin bardzo się przejmuje tym, że to 3 cc i kolejna ciąża w tak krótkim czasie od poprzedniej. Ja się tylko boję żeby nie trzeba było leżeć długo w szpitalu przed porodem.

Witajcie,

Fajnie macie z tym cc ze znacie date porodu. Mnie najbardziej przeraza to czekanie jak juz termin minie...no ale coz mala wyjdzie kiedy bedzie miala na to ochote, oby tylko nie za wczesnie.

Lilith torcik wyglada bardzo smakowicie, zjadla bym sobie... no i czekamy na zdjecia nowej fryzurki.

Wozek dla malej dzisiaj przyszedl :-) Teraz tylko jak znajde chwile czasu trzeba go bedzie zlozyc i zobaczyc jak sie prezentuje na zywo.

Jeszcze czekam tylko na "wozek" dla mnie... autko juz zaplacone i czekam az zadzwonia ze juz zarejstrowane i mozna odbierac

Podziwiam Was, że już macie wózki dla małych... Jak na pewno urodzi się dziewuszka będę miała super ciuszki dla chłopca do sprzedania... stan idealny - Młody niektórych nie zdążył nawet na siebie założyć tak szybko rósł:szok:... Wypiorę je i wyprasuję i będą sobie czekały w komodzie...
Muszę jechać zareklamować adidasy Młodego, bo się rozerwały, a mają 1,5 miesiąca:crazy:
Dzisiaj M. kończy gładzie docierać i jutro gruntuje ściany, więc wezmę się za mycie okien...

Wcześnie macie wyznaczone terminy cc:szok: Ja będę wiedziała dopiero w listopadzie

reklama
No ja tez czekam na paczke z Polski ma byc na poczatku pazdziernika, a z tym terminem porodu to faktycznie fajnie, ja bym chciala zeby synek urodzil sie w terminie lub przed ale niewiele, u nas jest tak ze macierzynski zaczyna sie juz 2 tygodnie przed terminem porodu, z Maja mialam termin na 26.10, macierzynski zaczelam juz 12.10 a ona sie urodzila dopiero 4.11 przez wywolanie, takze macierzynskiego stracilam prawie miesiac:crazy: no ale coz nie spieszylo jej sie, ale i tak fajna date urodzin ma bo w nasza rocznice slubu.
Kurde zaraz ide do pracy, a jestem tak wykonczona i bola mnie plecy, ze szok. Maz zrobil sobie wolne od nas w weekend i dwa dni z rzedu byl na rybach. Nalezalo mu sie w sumie, bardzo lubi wedkowac a teraz kiedy malutka jest z nami prawie wcale nie jezdzi na ryby, gdzie w zeszlym roku to na okraglo. No a ja zaraz jakis obiadzik wsune i do tyry, jakos dam rade do 2:30 :szok: Najgorsze jest tylko to ze jak sie przestawiam na weekend to pozniej sie mecze w pracy, bo do malej musialam wstac wczesnie i juz kolo polnocy spac mi sie chcialo, normalnie spalabym do 11 szla spac gdzies o 2 i mam rytm ten sam.

Do góry