reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki z kaffe marzec 2010

mała brzuchatko, wiem, o czym piszesz:) gdyby nie ten mały człowieczek, to wielu rzeczy byśmy nie zauważali, nie doświadczyli...niesamowite jak bardzo zmieniają się priorytety, kiedy pojawia się takie małe szczęście:) ja też z tych lubiących pospać... a teraz jak Dusia wstaje o 6 to i ja, jak da pospać do 7, to cieszę się jak głupia, że mam taką wyrozumiałą dla mamy śpiocha córeczkę;)

michalka, gratuluję przejścia do 3 fazy... u mnie to nastąpi gdzieś w styczniu i potrwa do czerwca, a w kwietniu wracam do pracy

dziś się zważyłam (3 dzień uderzeniówki) i nie wierzyłam, dwa razy wchodziłam na wagę, -1,4 kg (wiem, że to woda, ale i tak mam banana od rana na buzi)
jutro faza proteiny i warzywa i zrobie sobie leczo... takie z piersiami z kurczaka, ale będzie papryczka (mniam)

a teraz humor z rana - poprosiłam M, żeby kupił mi polędwicę wołową lub zrazową (obok nas nie ma mięsnego, a on po drodze z pracy mija kilka), wraca zadwolony do domu i pokazuje mi co kupił - wędzoną pierś z indyka, wątróbkę drobiową i.... schab wieprzowy... ja zdziwiona a on, przecież mówiłem "polędwica" a babka do mnie "to schabik pan chce?" ... faceci.... dla niego mięso to mięso.... szok pośmiałam się i stwierdziłam, że zadbał o obiady dla siebie, bo on ze mną nie dietkuje, chociaż przydałoby się... wczoraj wsunął całą czekoladę przy mnie, a mnie to nie ruszyło wogóle:)

miłego dzionka

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Mamusie!
Dziś nie ma głupich korzystam z drzemki małej...jeszcze się rzuca ale zaraz zaśnie...
No więc kontynując temat włosów: znalazłam artykuł o tej regenracji
Profesjonalna regeneracja włosów - ampułka, fryzjer, Joico, Kerastase, kosmetyki - Uroda - poradnikzdrowie.pl
no i ja robiłam ten zabieg 4 etapowy bo pamiętam jak mi to objaśniali;-) :szok:W każdym razie po tym włosy były jak nowe, lśniące i miękkie. Robiłam to razem z farbowaniem. Dzięki temu nie musiałam nigdy obcinać włosów...Hm fajnie by było mieć wątek zamknięty bo bym wrzuciła jakies zdjecie:-p Ale wiecie ostatnio farbowałam (na ciemny kolor) w poprzedniej ciąży czyli ponad 2 latat temu i jednak te końcówki są w gorszym stanie. Moje włosy chyba bardzo źle znoszą farby.
No macie się z tymi dietami;-) Ale ja mam nie lepiej. Asiulek bądź twarda, uśmiałam się z Twojego m.
Mała brzuchatka wiem o czym piszesz. Zycie nabiera innego kształtu, teraz największe szczecie odczuwam kiedy sprawię radośc dzieciom nie sobie.:happy2:
A z jedzeniem dzieci to chyba taki mają okres. A ja tu sie akurat morduje i próbuję coś jej podać :-( Lawina u nas wygląda to tak że kupy są co rano-wodniste jak u noworodka, na szczęście tylko jedna lub dwie. Cały czas są krostki, teraz głównie na szyi i karku. Lekarka kazała dawać fenistil bo ketotifenu nie chciała mała łykać ale się wstrzymałam i chce zawalczyć z butlą. No ale wiem że będzie strasznie:no: Jak do tej pory Dominika jest uparta i choć pociągnęła po parę łyków to nie chce nic innego niż cyc. A ze stałych rzeczy tez tylko na język i zaraz pluje. Chyba taki charakter.:baffled:

dzieki dziewczyny odnosnie diety.
Lawina-to nie tak,ja dosc obszernie czytalam na temat tej diety.Menu sporzadzilam sobie wg.gotowca(z jakiegos forum sciagnietego)nie takie wymyslnejak michalka robi:-)tylko normalne-proste.
przeanalizowalam dukana i doszlam,ze rzeczywiscie mozna schudnac szybko,ale ma to tez swoje wady.
przyjmowanie czystych w takich ilosciach protein,jak sie nie jest sportowcem-musi miec swoje haki.
Nie wiem jak po skonczonej diecie czula by sie moja watroba,nerki...
czlowiek nie potrzebuje jesc tyle miesa-wszedzie trabia,ze to nie zdrowe-a w naszych czasach,gdzie mamy ograniczony ruch-to nawet raz w tyg.starczy.
Doszlam do watku-skutki uboczne diety dukana:to co mowilam-daje popalic organizmowi taka dieta-jak ktos scisle sie jej przestrzega.

mialam pod uwaga tez inna diete:south beach-podobna do dukana w fazie naprzemiennej:czyli warzywa plus mieso,zero owocow,zero alkoholu,slodyczy,chleba,ziemniakow.
chyba na ta sie skusze-jakos mi podchodzi optycznie.

lawina-tak jak pisalas he he-z tym miesem,ze po kilku dniach czuje sie obrzydzenie.
Ja nie jem ogolnie duzo miesa i po tych dwoch dniach mam serdecznie dosc.Dzis na pewno nic miesnego w siebie nie wciagne:-D

a dukanki-bierzcie witaminki:tak:,zebyscie nie mialy zadnych niedoborow

hej
Ciekawe to co piszesz o sikaniu dzieci w Chinach wnika mogli by nam zdradzic ten sposób :)

Ja czytajac wasze wypowiedzi o wstający już maluchach ciesze sie że mój maluszek daje mi jeszcze momęcik na oswojenie się z tą myślą/faktem :) Oczywiście bardzo się ciesze z każdego postępu Alexa.

A co nocnego marudzenia u nas to raczej nie ząbi bo jak go dziąsełka bolą to wkłada ręce do buzi, gryzie wszystko co ma w zasięgu ręki(ręcznik mu pasuje ostatnio po kąpieli zawsze "sprawdza jego smak:)". U nas chyba to brzuszek dokucza- teraz szukam przyczyny- te leki przeciwbólowe juz jakiś czas temu bardzo ograniczyliśmy (wtedy jak o tym pisałam). Alex nie lubi popijać herbatek ale staram się jak najczęściej mu podawać "ułatwiającą trawienie" z Hipp-a.

I wysłałm wczoraj M do apteki po espumisan a ten przyniósł zamiast kropelek tabletki. Jak to zobaczyłam to troche zła byłam że nierozgarnięty troche, ale potem już się śmiałam :D "bo przecież nie mówiłam, że ma być jakiś specjalny" dla mnie było oczywiste że kropelki no ale facet to facet jednak trzeba mu wytłumaczyć że dziecko takiej tabletki nie połknie.

badka- gratulacje dla ciebie i malenstwa! to teraz i wam sie zacznie, hahaha :-D

szarlota- z ta regeneracja masz racje , to napewno swietna sprawa! :tak: niestety nie moge nic wiecej na ten temat powiedziec, bo pracowalam ze schwarzkopfem, a jak wprowadzali do nas loreal, to ja juz jedna noga bylam w ciazy i zaraz na zwolnieniu, wiec wiele szkolen mnie ominelo... :zawstydzona/y: pisze tylko to co wiem na 100% i co moge z czystym sumieniem polecic, lub odradzic ;-)

saskiana- ja sie do diet nie nadaje, ale tez slyszalam, ze dukan strasznie obciaza nerki- mowili w tv. tyle w temacie bo sie nie znam :-p

ja znowu znikne na chwilke, bo rozmawialam z szefem i z planowanych przeze mnie 7 osob na niedzielnym firmowym obiedzie zrobilo mi sie 12!!!! :szok: wszystko musze przeorganizowac! :baffled: dzisiaj jade do firmy po stolki, bo mam w domu tylko 4 szt. potem zakupy i gotowanie. nie wiem kiedy posprzatam! :no: u mnie w firmie wszyscy maja mnie za mega perfekcjonistke sprzatania- zawsze gonilam uczennice i nasza pania ''zosie'' w tym temacie, a jeszcze moj M zawsze sie uskarzal jaka to ja wymagajaca jestem i sie piekle o *******y- ze brudno... znam mojego szefa juniora, bedzie extra patrzyl pod tym wzgledem , a ja nie cyganmy sie, zapuscilam mieszkanie, bo przy davidzie nie wyrabiam... :baffled: powinnam mu wyjac akumlatorek i wsadzic z powrotem w niedziele wieczorem jak wyjda goscie, wtedy luzik! :sorry2:

i moj skarbek wstal! hurrrraaa! spal, uwaga, 20 min! :sorry2: bede zagladac....

wnika, to masz zadanie do wykonania...współczuję, chociaż z drugiej strony jak Ci się uda dopiąć wszystko na ostani guzik do będziesz mogła o sobie powiedzieć "jestem świetnie zorganizowaną mamą, co tam, jestem wielka"

savanko, słoneczko, odezwij się, kochana...

wnika - to teraz musisz mieć porządnego powera, żeby to wszystko przygotować. Szczerze, nie zazdroszczę, ale na pewno dasz radę. Jedyny sposób - to dobra organizacja i litry kawy :-D

Witam :-D

U nas dzieją się ciekawe rzeczy:tak: .Mianowicie syn mi wczoraj wieczorem oznajmił „ssii”:tak: więc polecieliśmy do łazienki biegusiem i zrobił kupkę:tak: . Dziś z rana po śniadaniu znów oznajmił „ sssii „ :tak: i zrobił kupkę ( !!!) :-D . Po jakiejś pół godzinie znów oznajmił „ ssiii” :shocked2:.No i myślę .. chyba żartuje :dry:, ale posadziłam go :tak:.Siedział ze 3 minuty i mówi „ siii „:tak: patrzę a tam siku :-D. Po jakiejś chwili wypił wodę z sokiem posadziłam go i znów złapałam siku :-D.
.Może to przypadki ,ale jakoś ich dużo :-D. Miejmy nadzieję ze dalej nam tak się będzie udawać:-D . No i przede wszystkim że mu się nic nie odmieni :-p.

U nas w bloku sąsiedzi robią kapitalny remont mieszkania :no:. Chyba nawet ściany kłuli - burzyli :wściekła/y:. HEPL !!:wściekła/y: Teraz nosza ( tłukąc się niemiłosiernie:no:) płyty gipsowe :dry:.To się zacznie na maksa:angry: .

Michalka u nas piloty tez są w centrum zainteresowania :tak:haha:-p.
To kiedy się zaczynacie starać o rodzeństwo:confused:?

Mala brzuchatka zazdroszczę widoków i takiego spacerku:tak::tak::tak:
Mateusz faktycznie może być niespokojny przez zmiany otoczenia :tak:.
Niesamowite jak dziecko zmienia kobietę:tak: . Teraz jak słyszę śmiech swojego dziecka to jest to dla mnie największe szczęście i nagroda:tak:

Asiulek gratuluje ubytku na wadze:-D. Człowiek wie że to w większości woda:-p … ale zadowolenie jest:-D. I to najważniejsze:tak:.
Mąż dobry:-D . Mój na początku to jak go wysyłałam do mięsnego to bał się jak diabeł święconej wody :-D:-D. Nie poszedł:no:. Teraz nie ma problemu:tak: .Nawet się orientuje jakie mięso lepsze:-D haha:-p.

Szarlota jesteś wielka:-D . Teraz to nawet wiem jak wołać o ta kurację :-D. Dziękuję bardzo za info :tak:. Cena nawet przystępna jest :tak:. Dała bym tyle żeby nie wyglądać głupio :-Dhaha :-p.Powiedz mi jeszcze to jest razem z farbowaniem ta cena:confused:?
Ile razy musiałaś mieć powtarzany ten zabieg:confused:?
Po jakim czasie/ ilu myciach włosy nie wyglądały już ładnie od zabiegu :confused:?
No Szarlota będzie się działo przy odstawieniu :no:. Ja bym radziła raz a skutecznie –nie dać cyca i koniec:no:. Straszne to jest :no:. Dla dziecka i matki:dry: . No ale widać że twoja córeczka to taki uparciuch jak i mój syn:dry: . Wiesz ja go wcześniej uczyłam pić z butelki:dry: .Za Chiny nie chciał :no:!!
Co do kupek to miałam na myśli kolor jaki mają:-p .
Co do mordowania przy jedzeniu to wierz mi wiem o czym mówisz…:sorry2:

Saskiana słyszałam o tej diecie sauth beach ale nie znam jej dokładnie :-p.Słyszałam że jest do dukana podobna:tak: . Dużo dziewczyn na forum na dieta pl przechodziło z niej na dukana :-p. Nie wiem czemu:confused: .
Co do nerek:sorry2: . Ja mam kamicę:blink: . Po raz 2( bo 2 raz jestem na tej diecie w życiu:-p ) nie mam spuchniętych nóg no i nerki mnie nie bolą:-D . Wątroba żołądek nie dają oznak ze w ogóle są :-phaha :-D. Kręgosłup się całkowicie uspokoił :-D. Dawno się tak świetnie nie czułam jak i fizycznie tak i psychicznie:-D:-D:-D . Fajnie że schudłam prawie tyle co mój syn waży:tak: lepiej mi się go teraz nosi :-p. Co do sfery psychicznej to to że kurtka zimowa ( sprzed ciąży:-p ) lepiej leży po :tak:,daje mi wielkie zadowolenie :-D.
Właśnie nad witaminami się zastanawiam ;-). Brałam przed dietą :tak:. Teraz nie biorę :sorry2:.

Badka no to Ci się zaczęło :tak:haha :-D. Lataj i zabezpieczaj szafki ,kwiatki …słowem co się da :-p. Inaczej może być np. ziemia z kwiatków zjedzona:-p , albo patelnia z szafki wyciągnięta:-p... Widzę że poduszkami pozasłaniane masz te „newralgiczne” miejsca:-D . Nie na długo Ci one wystarczą :-phaha :-D.
Super filmik:tak: . Synuś zdolniacha:tak: .Jak na początki to mu bardzo ładnie idzie:tak: .

Młoda Ale się uśmiałam z twojego męża:-) haha:-p. Mój podobnie kupował:tak: –co mu dali w aptece :-p . Jednak po kilku wpadkach:sorry2: –nie kupieniu tego co trzeba i chodzeniu po kilka razy:sorry2: –pyta dokładnie o szczegóły:blink: . Sama nie raz nie wyrażę się dokładnie :-p. On wtedy stoi i wypytuje o wszystko:tak:. Najbardziej lubi brać opakowania:tak: haha:-p .
Co do dzieci w Chinach to powiem prostą zasadę:tak: .
Niemowlę karmione piersią w wieku około 7 mieś sika 20 razy na dobę.:tak:
Niemowlę karmione butelką sika do 16 razy na dobę:tak: .
Jest to bardzo prosto policzyć ile mniej więcej dziecko sika w dzień . Ja jak sadzałam na początku to odkryłam sama, że mniej więcej po 25 min po picu /mleku trzeba posadzić :tak:. Jeżeli posadzisz za 30 od sikania tez będzie siku:tak: . To samo po wstaniu z łóżka :tak:. Trzeba od razu posadzić – sukces gwarantowany :tak:.
Po pewnym czasie wpada się w rytm :tak:.
Po chwili dziecko samo zaczyna komunikować :tak:.Tylko trzeba uczyć i ćwiczyć:tak:. Przede wszyskim słuchać :-p

Winika wow to Ci się szykuje :shocked2:.Życzę powodzenia z tym przyjęciem /spotkaniem :tak:.
Co do otwierania szafek to są super zabezpieczenia:tak: . W kuchni mam już na 2 szuflady założone:tak: . Tym sposobem nie mam non stop powyciąganych patelni :-p.

reklama
nikamo - jak wyrok w sądzie?

Lawina - na razie poduszki działają, ale już je potrafi przewrócić albo skopać, a dvd tak skrzętnie znajduje za poduszką, że nawet nie wiem jak. Jakąś klapkę otwiera z dekodera, a ja nawet nie wiedziałam, że takowa istnieje :baffled:
Z tym nocnikiem to Kuba jest zdolniacha. Sama się zastanawiam czy rzeczywiście tak zakumał o co chodzi. Moja sąsiadka sadzała swojego jak skończył pół roku i mówiła, że nadal ( 2,5 l) nie sika w domu w nocnik ( tylko w żłobku ).
Ja się zastanowie nad kupnem jak młody będzie sztywno siedział, bo na razie jeszcze się buja.

Do góry