• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
witam w ten superowy dzień !!
pogoda taka fajna że aż chce się żyć :-)

Liwia wczoraj jak wstała o 19 to płakala chyba z godzine i kuśtykała na nózkę ale za chwile skakała i stawala na głowie :eek: a jak jej sie pytam oj widzę ze juz lepiej sie czujesz to co idziemy kąpać sie to skiałk ała ałłaaaa i za nogę sie lapala i 5 min siedziała udając obolałą więc chyba więcej komedii w tym bylo :laugh2: W efekcie żal mi jej bylo i poszlyśmy razem o 22 spac :szok: nie pamiętam kiedy tak z kurami szlam spać :baffled:

Izka ale czadowy ten rowerek jak riksza z daszkiem :laugh2: My mamy podobny tylko bez daszku i taki ala myszka miki
Wklej zjęcia to zaraz fachowe oko koleżanek z forum Ci powie czy moga byc te butki czy nie :tak: :-D

reklama
Witam

Ja tylko na chwilke. Wczoraj Filipek uderzył sie o stoł i miał rozciety łuk briwowy. Pojechałam od razu z nim na pogotowie ale na pogotowiu brak lekarza bylo (niby na wyjezdzie) wiec dawaj na Izbe Przyjec.
Najpierw opatrunek zobaczyla pielegniarka i powiedziała ze może plastreek wystarczy , pech chyba chciał ze przyszedł chirurg najgorszy jaki moze byc w Zorach MUSTAFA - nie wiej czy to Arab czy Turek . Zero podejscia do dzieci. tak mu rozszerzył ta rane ze naciagnał ja i padłą decyzje "do szcycia".
Dostał znieczulenie i jeden szewek ma. Jutro jedziemy do poradni chirurgicznej do kontroli.
Wczoraj prawie nic nie jadlam ,nerwy robiły swoje.
dzis obudził normalnie ale pokazuje na opatrunek i mówi "ała". I dalej zasuwa. On nie chodzi tylko biega. Bidulek nasz mał.

A remont dalej. Wszedzie kurzu ale dziś malowanko chyba już bedzie.

Trzmajcie sie cieplutko.....pogoda miodzio, my tez jak wstanie zbieramy sie na spacerek

Witam

Ja mialam maly maraton - piec nocek pod rzad, a do tego caly weekend na uczelni, tak wiec kawa, Red Bull schodzily bardzo szybko.
Teraz juz luz....

Mokkate gratulacje dla Martynki - super, ze ma sukcesy nocnikowe.

Iza rowerek fajny, mam nadzieje, ze bedzie sie dlugo sprawowal.

Kubusiowa fajne, ze chce chodzic sam. Ja bardzo sie cieszylam, ze nie musze juz brac wozka, bo Sonia sobie sama drepta.

Pogoda sie super zrobila. Wczoraj zabralam Sonie na plac zabaw, jak sie cieszyla, nie chciala wracac do domu.

Pozdrawiam,

Hej dziewczynki !
Ja tylko na chwilkę, bo mam dzisiaj mnóstwo spraw do załatwiania....
Muszę poszukać jakiegoś kursu wizażu, bo stwierdziłam, ze nie dopuszczę dopóki UP mi go nie sfinansuję. W Zabrzu kilka dziewczyn ma sfinansowanych, więc niech nie du....., że nie ma takiej opcji !!! Bedę wlaczyć i koniec ;-)
Muszę jeszcze iść do bliblioteki, bo nie mam co czytać i do faceta, od którego wynajmowaliśmy mieszkanie po poczte. Podobno jest jakaś kartka dla OSkara z USa, nie wiem od kogo.... A przy okazji to całuski dla Izy z Karolcią za karteczkę :-D :-) :*
W filglolandzie nie byliśmy, mam nadzieję, że keidyś wkońcu tam dojedziemy, bo zawsze nam coś wypada... W ten weekend w sobotę goście - znajomi a w niedzielę rodzinka z Zabrza... W poniedziałek operacja :baffled: :-( .... Oskarek ma katar i kaszel i w sumie niewiadomo czy w ogóle do niej dojdzie.....
A ja schudłam 2 kg - norrrmalnie musiałam się pochwalić, ćwiczę codziennie i w ogóle super :-)
Byliśmy niedawno w Zabrzu i rodzinka kupiła sobie pieska - yorka i az nam sie zachciał i czekamy az Leon spłodzi dzieci swoje ;-) , bo nie damy za psa 600 zł.....
Acha - mamy 3 zabka i widać już 4 - nareszcie, bo Oskar już od dwóch dni budzi się tylko raz na mleko a potem śpi w swoim łózeczku conajmniej do 7 - nareszcie :-)
Ewcik ucałuj Filipka, pewnie będzie to pamiętał jeszcze pzrez długi czas....
Iza też myśleliśmy o takim rowerku, spodobał mi się z Kubusiem Puchatkiem (obsesja mamy), ale OSkarek ma jeszcze czas.
Mokkate ty to chyba zaklinaczką dzieci jesteś !!! Też myślałam o nocniczku, ale stwierdziłam, ze za wczesnie - chyba też spróbujemy !!!
Brawo !!!!
Jak macie ochotę pooglądać Osdkarka to zapraszam na nowy album:
http://mamaboo2.bobasy.pl
Całuski !!!!

no my juz po spacerku !! niewiadomo co ubrać na taką pogode, kurtki z Liwią "zgubiłyśmy" po dordze. Poszłyśmy z koleżnką i jej synkiem na plac zabawa ( nawet nie wiedziałam ze Pszowie cos takiego jest :szok: ) Liwusi BARDZO sie podobało i dala sie z tamtąd wyciągnąć tylko pod obietnica ze wrócimy tu znowu :laugh2:

teraz pichcę obiadek a potem jedziemy z męzem do Rybnika i moze naciągne go na spodnie i buty ! bo w zimowych lekki obciach :baffled:

Liwia dalej kuśtyka na noge ale na placu zabaw rogal od ucha do ucha i skoki, zjazdy :-D

Całusek w czółko dla Filipka od Liwusi !!!

Zimowe kurtki, czapki i buty już schowane :no: oby pogoda dalej dopisywała. :laugh2:
Teraz czas wyjąć rowerki, hulajnogę i na spacerki.:-D
Dwa dni do pracki a w sobotę na lodowisko. :-)

Wiosna na całego. W poniedziałek do przedszkola. :happy:

Witam wieczorkiem! Wpadłam tylko na chwilkę, muszę dać Karolci kaszkę i ją wykąpać, a potem jeszcze wyprasować ciuchy mężowi do robotki. Postaram się jak najwcześniej wejść na czata.

Nie mam czasu teraz poczytać, zrobię to później, ale chciałam wyjaśnić MY TEGO ROWERKA NIE KUPILIŚMY!!!! Karolcia tylko po sklepie w nim pojeżdziła :-D Ale zastanawiam się nad kupnem podobnego, na allegro są tańsze niż te w carrefourze, co myślicie o takim:
ROWEREK ARTI TRÓJKOŁOWY-ŻABKA-WYSYŁKA 0 ZŁ (172512801) - Aukcje internetowe Allegro ten mi się podoba :-)
znalazłam jeszcze taki: ~~ Rowerek Trójkołowy Kaczka ~~ TYLKO 99 ZŁ (169208075) - Aukcje internetowe Allegro ale ten pierwszy chyba lepszy :confused: :confused: :confused:

Zastanawiam się też nad spacerówką, chyba z braku kaski będziemy musieli wybrać, wózek albo rowerek :baffled: Spacerówka LEKKA - SORENTO LUX - EUROBABY 5,5 kg (172946899) - Aukcje internetowe Allegro
chyba wybierzemy jednak rowerek bo wózek mamy, rowerek w sumie też mamy po moim siostrzeńcu ale nie taki ładny no i stary :baffled:

Doradźcie coś please!!! :rolleyes:

Wreszcie udało mi sie coś kupić na roczek- pierwsze buty Martynki :cool2:
A właściwie 3 pary:zawstydzona/y: . Któreś na pewno będą na roczek...:-D :-p :-)

Postaram sie dziś byc na chacie, ale troszkę później, bo Daria znów na basen jeździ i wraca koło 20, głodna jak stado wilków, więc same rozumiecie...:happy:

Liwia dziękiza buziolka....czekaj jak ja tyko podrosne i furą do pszowa podjade.

Pomimo stłuczenia Filipek wesoły jak zawsze,
Spacerek w parku zaliczony...Kubusiowej nie b yło widać na horyzoncie ale dumnie spacerujacego dziadka z Kubusiem tak.

Dziewczyny byliśmy dziś w sklepie i Filipek zaczepiał dziewczyne Nadię - mamusia jej mówial ze ma 1,5 roku ale byam w szoku. Wieksza od Filipka o dużo ic ałymji zdaniami mówiłą "ale mały dzidzia" .
Hm ja te tak ciem !!!!!!!!!!!!!
Ale wszystko przed nami.

To fotka z przed godziny.Ciagle chodzi do lustreka i mowi "ała"
40670318mf3.jpg

reklama
MAMA BOO bedzie dobrze z ta przepuchlina, Wiem ze masz stracha bo ja ja mam od 26 lat i tez sie boje zecydowac na ten zabieg

Iza ja keidys tez zastanawaiałm sie nad kupnem tego rowerku ale tak jak mówisz nie naleza do stabilnych. Na razie mamy motorek na akumulator a mysle ze na lato kupim nrmalnyu rowerek na 3 kółkach.
Moj mały tez jak widzi motorki, rowerki w sklepie to nie ma mowy by przejsc tak obojetnie

Mokkate....3 pary ......a co tam córcia 3 a mama jedną.
jak mielismy szkolenie to dobierajac dziecku buty przede wszytskim zwrocic uwage na usztywniane pietki. nawet takie butki do 4 lat. Dzieci bardzo czesto skrecaja kostke.
Ja tez na azrie mam dla Filipka 3 pary ale kusza mnie Nike..ładnie bialutkie na rzepy....może babcie na zajączka zafunduja a co jeden wnuk w koncu jest

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry