reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
izka-mummy-to-be to bardzo się cieszę że mogłam pomóc :)

lilith
faktycznie nieciekawie ::) leż dużo i dobrze że masz tę wizytę już na początku stycznia! trzymaj się cieplutko!

mokkate jeszcze sie nie zapisalam bo czekam na meza aby zapytac kiedy on moglby pojechac ze mna, choc jeden minus tego usg jest taki ze nie dostaje sie fotek (pewnie dla tego za darmo) taki z fotka to dopiero w lutym a zapisy od polowy stycznia dopiero koszt 150-180zl tak powiedziala mi kobitka z recepcji, pozdrawiam :)

Ej to ja sie chyba tez zapisze...a czy to jest calkowicie darmowe?? czy sie placi? i wiecie kto to badnaie przeprowadza?

Witam Was Mamuśki! Dziś Mateusz jest tak niespokojny, że nawet nie mam kiedy usiąść do komp. Teraz słodko drzemie. Uff! :) Może odreagowuje wczorajsze szczepienie, a może to, że wczoraj przespał prawie cały dzień. Przeczytałam włłaśnie w czasopiśmie, że pod koniec trzeciego miesiąca oprócz szczepienia przeciwko błonnicy, tężcowi i krztuścowi (to to nasze wczorajsze!!) dziecko powinno dostać doustną szczepionkę przeciwko chorobie Heine-Medina. Moje nie dostało. A Wasze? Wprawdzie czasopismo jest nienajświeższe, bo z 2003 roku (dostałam w "spadku" od szwagierki - dot. pierwszego roku życia dziecka - nr spec. "Dziecka").
No i Karolinnko mam coś dla Ciebie. Jest to odpowiedź na pytanie skierowne do pediatry dr Piorta Albrechta z AM w Wwie. Cytuję: "Dwumiesięczne dziecko można nosić w nosidełku, ale niezbyt długo. Większośc dzieci bardzo to lubi. Rytmiczne, delikatne kołysanie i bliskośc mamy sprawiają im dużą radość. u radość. Jednak nie należy przesadzać. Dzieci nieustannie noszone w nosidełkach często przesypiają całe dnie i później nie chcą spać w nocy. Poza tym szyja niemowlaka nie jest jeszcze na tyle silna, by utrzymać sztywno głowę, gdy ciało podlega rozmaitym wstrząsom. Jeśli więc dźwiga się szkraba w nosidełku, nie można chodzić zbyt szybko, a w żadnym wypadku biegać czy podskakiwać. Poza tym obraz świata dziecka w nosidełku ogranicza sie do twarzy i klatki piersiowej mamy. Na spacer lepiej zabierać dziecko w wózku." Uff, to tyle na tewn temat. Mam nadzieje, że te informacje jakoś Ci się przydadzą.
Ściskam i pozdrawiam.

reklama
beatko dzięki
cmok4to.gif
cmok4to.gif
cmok4to.gif
bo zastanawiałam się właśnie jak z tym nosidełkiem ::) i fajnie! tak na 15-30 min będę ją nosić i odpoczynek :) bo przeraża to że potem całą noc nie będzie chciało spać ;) ;) więc bardzo oszczędnie w nosidełku ;)

dziewczyny a kupowałyście jakąkolwiek szczepionkę? czy wszystkie brałyście darmowe z sanepidu ?

Do góry