reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam!
MamaBoo - nic nie szkodzi, pomyłki się zdarzają :) A co do tych zabawek to są super, tą pierwszą znalazłam na allegro, w tym sklepie co Ty dałaś link kosztuje 183 zł a na allegro 136 jest spora różnica, ale to niestety za drogo, nie dam tyle za zabawke, już ta mata jest dla nas strasznie droga a kosztuje 105 (niby 30 zł to nie dużo i może lepiej dołożyć, ale chyba raczej jej nie kupimy) Dziękuję Ci bardzo za wskazówki :) A z tymi naszymi facetami to czasami tak bywa, i czasem trzeba po prostu zacisnąć zęby i odpuścić sobie.
Karolinna z tym krzesełkiem to myśle że mnie ktoś pewnie przelicytuje, moze jeszcze troche sie potarguje, zobaczymy ;)

A Karolisia dziś ma 4 miesiące, ale ten czas zasuwa...

reklama
iza dla karolki z okazi skonczenia 4 miesiecy!!!
kissoflove4jh9.gif
.Ach jeśli chodzi o maty edukacyjne to ja widziałam nowe za 80 zł i to naprawdę ładne :) .

Witajcie kochane BaBeczki

Iza bierz matę z żyrafą Emilią, jak Wam się nie spodoba, odkupię ją od ciebie teraz lub za pół roku, będzie akurat dla mojego maleństwa :D Jest śliczna, funkcjonalna (na tym etapie rozwoju dziecka) i do tego całkiem niedroga.

Baska Ja w zasadzie też jestem ciekawa czy będziecie rodzić razem z mężem, czy tak chciał od początku, czy zmieniał zdanie w trakcie ciąży

W temacie teściowych ... muszę Wam powiedzieć, że ja aż się boję mojej teściowej, która jest typem Eleonory ze Złotopolskich ... wszystko bym po swojemu ustawiła i wszystko wiedzieć muszę .... wrrrrry !!! Jakbyście tak znalazły skuteczny sposób na odstraszenie teściowej to chętnie poczytam :)

Pozdrawiam wszystkie dzielne mamusie i słodkie ich pociechy i w ciągłym oczekiwaniu na pierwszego kopniaczka dziś kończę 4 miesiąc ::)

Iza nie wiem czy nie warto dołożyć tych 30 zł, bo tą zabawkę masz na wiele dłużej. Swoją drogą to dziwne, bo ja ją kupowałam w czerwcu i kosztowała 100 zł.... A na innyej stronie znalazłam ten ocean nawet za 180 zł - powariowali.....
MariaOla ja poczułam pierwszego kopniaczka dokłądnie w 16 tyg. Doczekasz się :)

Izuś normalnie prawie bym zapomniała !
Wszystkeigo Najsłodszego dla $ miesięcznej (już!) Karolinki !!!!
Karolinna a co ja mam zrobić skoro do neigo to jak kauczukiem o ścianę ? Nie raz mówiłam - jak jestesmy razem w domu to jest super. Ale jak tylko słyszę, że on ma yjść to już mam pzred oczami wizję siedzenia samej w domu.... Nieraz już płakałam z tego pwoodu, bo czuję się odsunięta. Interesy przysłoniły mu oczy na cały świat. A dzięki tym inetresom może sobie siedzieć kumplami, bo to z nimi je załatwia. A ja co ? siedzę w domu jak debilka i martwię się, bo ani nei zadzwoni ani nic a potem cuchnie piwskiem... Ehhhh.... Temat rzeka...

Cześć

Iza, gratulajce dla Karolinki. My mamy matę i jestem z niej w 200% zadowolona. Mała szaleje na niej lub poza nią ;) i bawi się aż miło popatrzeć. A ja mam wtedy spokój, bo ona spokojnie się sama na niej zabawi i zależy od dnia, ale może nawet z godzinkę się zabawić sama. :) A jak chcesz zabawkę, którą możesz dać do łóżeczka to ta żyrafa wydaje się być niezła (i już masz na nią kupca, jak już nie będzie potrzebna ;) )A krzesełko super, ja marzę o drewnianym, ale poczekam, że Młoda będzie już pewnie siedzieć :)
A faktem jest, że niektóre zabawki są strasznie drogie, ale niekiedy warto wydać więcej, bo i na dłużej posłuży a potem zawsze można sprzedać :)

karolinnko nie będzie mnie na bb, bo jutro wyjeżdżam...i wracamy jakoś 16/17. :)

Mama Boo pocieszę Cię, że ja też w większości siedzę non stop sama z Patrycją, bo jak nie praca zawodowa męża to remoncik...ale jużz niedługo to się skończy.

U nas znowu pochmurno!!! Nie mam jak prania wysuszyć!!!
Miłego popołudnia :)

Iza ... gratulacje dla Karolinki .... ona tak jak ja skończyła 4 miesiące ;D

Anian ... udanych wakacji

Mama Boo ... czekam czekam, więc zapewne się doczekam, tylko kiedy ;)

Karolinka dziękuje za życzonka :) :-* :-* :-*
Dziewczyny już "klamka zapadła" kupiłam małej tą żyrafkę do łózeczka (fajnie że mam już kupca ;)) i jeszcze coś takiego:
http://www.allegro.pl/item119979288_bawi_6_kamil_i_jego_krokodyl_zab_interaktywna.html
Pieskiem zebuloo fajnie czasem się bawi (najbardziej lubi obgryzać jego fioletową łape hi hi :D - pewnie dlatego że szeleści) więc tym też pewnie będzie :)
Ciekawa jestem jej reakcji na drugą Karolinkę w łóżeczku ;D jak wstawie tam żyrafke :)
MariaOla - gratulacje skończenia 4 miesięcy :) Nawet sie nie obejrzysz jak będziesz tulić swoje maleństwo, to najpiękniejsza rzecz pod słońcem, przekonasz sie :)

MamaBoo i Anian - ja też w większości spędzam czas sama z Karolcią, mąż albo w pracy, albo na zakupach albo gdzieś jeździ, bo on taki jest że nie usiedzi za długo w domu :laugh:
Anian udanego wyjazdu!!!

A my niedawno zjedliśmy obiadek, mieliśmy placki ziemniaczane i jak zwykle sie nimi objadłam :( musze z tym skończyć i wreszcie wziąć sie za siebie bo dziś w autobusie babka ustąpiła mi miejsca ;D więc nie jest najlepiej :-[

Iza .... te 4 miesiące się strasznie ciągną, już się nie mogę doczekać tulenia swojego maleństwa, ale po drodze jeszcze wiele przede mną (kopniaczki, brzuchal jak beczunia, no i najtrudniejsze - PORÓD).
A z tą żyrafą to poważnie chętnie ją od ciebie nabędę w okolicach lutego/marca może już nam się przydać .... żyrafka jest przepiękna. Mam nadzieję, że będzie świetnie zabawiać Karolinkę ;D

reklama
MariaOla, MamaBoo - odpowiadam na wasze pytanie. Otóz jeżeli chodzi o poród to jak narazie mąż twierdzi ze bedzie ze mną rodził. Kiedyś powiedział ze nie bo jest bardzo wrażliwy ale przemyślal i teraz powtarza ze bedziemy rodzić razem.

Powiem wam, że zaczynam sie juz powoli bać tego porodu ale myślę, że nie będzie żle, że pójdzie łatwo i szybko.

Iza - najlepsze życzonka dla Karolinki. Już minęły 4 miesiące ale szybko.

MariaOla - niedługo bedziesz czuła już takie fajne kopniaki nie martw się. Mój malutki się już tak rozpycha, że szok. A znasz już płeć dziecka??? Może przeoczyłam jak pisałaś???

Co do zabawek to faktycznie są drogie i uważam, że czasem warto zainwestować dać więcej a kupić jedną a porzadną. Ale każdy postępuje jak uważa.

W malzeństwie róznie bywa ja na szczęście nie mam problemów z moim. Jesteśmy 2 lata po ślubie i jak narazie nie miałam powodów zeby się na niego wściekać, że gdzieś wyszedł i wraca póżno. Mój mąż to jest taki bardziej rodzinny uwielbia ze mną spędzać czas a ja z nim. Nie chcę go przechwalać żeby nie zapeszyć :D Takze mam nadzieję, ze jak malutki pojawi się na świecie będzie mi pomagał i nie bedzie widział poza nim świata ;)

Do góry