reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dzięki dziewczynki za gratulacje :) mój syneczek wlaśnie szykuje się ze mną do pracy ;) Dobrze, że dziś piątek i jutro wolne :)

reklama
cześć dziewczyny
cmok0ux.gif

mam prośbę nie piszcie dziś za dużo bo nie będę miałą za bardzo czasu dziś tu zaglądać ;) niedługo wybieram się na usg a potem do pracy i to (wow) po ponad 6 miesięcznej przerwie ;D mam nadzieję że będę się dobrze bawiła... :)

ps. kasia76 wysłałam.

Buziaczki

Czesc dziewczyny :)

Miza mnie sie tez wydawalo ze moj pokarm juz nie jest taki jak byl , Oliverek potad przybieral nawet po 1,5 kg na m-c , a teraz z ledwoscia 0,5 kg . Od 6 m-ca rozszerzam diete i tylko dlatego ,poniewaz wyniki krwi wsakzywaly niskie wartosci zelaza . Naszym maluszkom nie wystarcza juz cycus , teraz czas na konkrety ;D. Probowalam podawac butelke ale za Chiny maly jej nie chcial , nie umial ssac smoczka , od razu przezucilam sie na kubek niekapek i lyzeczke . Teraz milo popatrzec jak wcina ;D. Musze uciekac jeszcze tu wpadne ;)
Caluski dla was :*
Kasia 178 gratuluje siusiaczka ;D :-* pa

Zalediwe jeden dzień mnie nei było, a ile mam do czytania :D Wczoraj Mój Łobuz (czyt.Przyszły Mąż) na pszeprosinty wręczył mi piękną różę i kupił .... świnkę morską :D :D :D I to nie jest żart :D Świnka ma na imię Bolek i jest pzrecudowna... Ten to wie, jak mi "dogodzić" ;) Czyli teraz mam Bolka, Męża Łobuza i Lalę (skróto od Laura - wybranę imię dla dziewczynki) Wiercipiętkę.... Mała się w nocy tak wierciła, ze myślałam, że obudzę Rafała. Kiedy miałam rękę na brzuchu to czułam wręcz fale na brzuszku ... Niesamowite ... Dodam, ze ruchy czuję od niedawna (17.09) i nie umiem się wciąż nadziwić. Dziwczyny - ja nie wiem jak to u was było, ale ja kiedy leżę na pleckach, to nadal mam prawie płaski brzusio, a jak stoję to już całkiem spory jest ...
Kasia Gratuluję Mężczyzny :D Ja jednak pozostanę przy swojej Laurze i mam nadzieję, że mnei dzidzia nie zaskoczy na USG siusiaczkiem ;) Ale jak już by był chłopiec to bym się nie załamała. Ważne, że zdrowe :D

Cześć Dziewczyny!!
Ale się tu porobiło od wczoraj :)

kasia178 grtuluję chłopczyka- ale najważniejsze że dzidziuś jest zdrowy :)

Mama Boo faktycznie uczucie niesamowite ruszającego się "stworka" w brzuszku :) ja do tej pory nie mogę się tym nacieszyć, chociaż kilka nocy miałam zarwanych przez moje maleństwo... dzisiaj dostałam takiego kopnioaka w żebra aż sie obudziłam i miałam wrazenie że mnie coś atakuje...
... nie ma to jak dostać różę nie mówiąc już o niespotykanym prezencie jakim jest -Bolek :) ...a mnie brzuch tak naprawdę urósł dopiero w pod koniec 5-tego miesiąca :)

Pozdrowienia :)

No ja jeszcze bede musiala dlugo poczekac az cos poczuje :) choc u nas dziewczyny czuja juz w 12 tygodniu :)

Ja dzis mam straszny dzien :( nie jadlam nic od wczoraj...a wczoraj tylko ten chlebek z wasa jestem tak pusta ale mam taki wstret do jedzenia ze az patrzec i sluchac o nim niemoge:(:( a na sile ciezo cos w siebie wmusic:( a tu nie chodzi tez pewnie o ilosc ale o kalorie a ja dziennie nie jem wiecej niz 600 :(

lilith nie wiem co Ci poradzić bo ja nie miałam z tym kłopotów... mogę jedynie trzymać kciuki że szybko Ci to przejdzie i nadrobisz zalełości kaloryczne... zażywasz jakieś witaminy dodatkowo??

lilith właśnie przczytałam to co Ci radzą dziewczyny w dziale "staramy się" właśnie o witaminach, o które pytałam Cię post wcześniej. Mnie gin dopiero zalecił po odstawieniu duphastonu bo jak stwierziła mogą powodować dodatkowe mdłości i wymioty... Zanim coś zrobisz to skonsultuj się z lekarzem!! a poza tym jak wymiotujesz to i tak nic nie zdązy się wchłonąć, wg mnie lepiej jeść warzywa i owoce niż tabletki, a dzidziuś i tak wyciagnie wszystko z Ciebie co mu będzie potrzebować... a ja zażywałam duphaston i 5 mg kwasu foliowego łącznie

TRZYMAJ SIĘ!!!

Karolinna: dzięki wielki, doszło.

Nie wiem czy do Dzidzia czy co innego, ale mam porządnego boksowanie w brzuchu. bardzo dziwne doświadczenie. ;D

reklama
Witajcie - co tam u Was... :D :D :D

Moj aniolek wlasni spi ale napewno tylko godzinke...- dzis miala bardzo duzo wrazen - szalala na placu zabaw raczkowala po kamyczkach na placu zabaw... strasznie jej to dostarczylo duzo wrazen a mnie bolu w plecach hehehye ;)

aga77 - no moja mala tez okolo 40 a wczesniej okolo kilograma na miesiac... ja jej daje zupki i inne przekąski ale po tym zaraz cyc i koniec ona nawet usypia z cycem a dla mnie jest juz powoli to meczace...
Moja nie chce zbytnio butelki najlepiej to by z kubka cos pila...a jaki masz kubeczek..bo ja mam z silikonowym ustnikiem ale jak go przechyli to wszystko sie wylewa...

kaśka76 - to napewno dzidzia chociaz podobno mozna pomylic przelewy z kopaniem ale tylko na poczatku jak mnie moja Martynka kopła to wiedzialam ze to je to... to sa najpikniejsze chwile a jak moj maz sie cieszył jak powiedział cos do brzuszka a tu nagle taka duza stopka gdzies z boku brzuszka hehehe

LILITH - ja cala ciaze sie tylko obzeralam nie mialam takich klopotow. Kobieta w ciązy powinna jesc 2800 kal. a ja jadlam chyba 5000 a ty zdecydowanie za malo - pij przynajmniej jakies soki odzywcze...
ja brałam przez cała ciaze feminatal a pod koniec jeszcze zelazo bo mialam niska hemoglobine i duza anemie ale to przez dzidziusia (4kg waga urodzeniowa..)

Oki pozdrawiam Was i zmykam bo karolinna pisała zeby duzo nie pisac hehehe
Buzki papa

www.martynka1.smyki.pl

Do góry