• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
trininlov a po co chcesz utuczyć córkę:confused: :confused: :confused:
W tym temacie służy pomocą mokkate;-) tylko, że ona nie ma efektów. Kasiu, mam nadzieję, że się nie pogniewasz za mój mały żarcik:blink::blink::blink:

reklama
Dziękuję za miłe słówka pod adresem Karolinki, muszę Wam powiedzieć ze opanowała już to chodzenie i prawie wcale już nie raczkuje :happy:

Mokkate a może zajrzyj do tego sklepu co jest w bramie na 3-go maja obok kina Światowid:confused: Tam są rzeczy na chrzty i roczki chyba ze nie chcesz takiej typowo roczkowej. My stamtąd mamy ten komplecik chrzcielny :happy:

Anian z jednej strony chcesz odpocząć a z drugiej na pewno będziesz tęsknić za malutką, ja jak mojej nie widze troszkę dłużej to tak tęsknie ze :szok: i biegnę do niej jak na skrzydłach :happy: Ale to chyba każda (prawie) matka tak ma. Napisałam prawie mając na myśli te co swoje dzieci np.do śmietników wrzucają.

Trininlov mój tata zawsze mówi żebym utuczyła Karolinkę (według mnie jest ok) i zebym jej ugotowała budyń ;-) Wiec może to jest sposób:confused:

My sobie siedzimy w domu dzisiaj wyskoczyłam po 4 opakowanie pudru na ospę. W poniedziałek do pracy i z małą na kontrolę.

Dziewczyny zadanie na przyszłość:

Co kupić na 4 urodziny dziewczynce (lalki, wózki i inne babskie akcesoria odpadają)??????:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

anian nie chcę jej bardzo utuczyć, ale chę żeby normalnie przybierała na wadze, bo przybiera połowę tego co jest w normie. Nawet mój lekarz który ma podejście trochę luzackie ostatnio pow, że za mało przybrała (700g w 3 miesiące)
iza dzięki za radę z tym budyniem. Tylko, że akurat Ania ma skazę białkową i chyba musiałabym go zrobić na Nutramigenie :eek:
martaglo ja proponuję puzzle, jakiś zestaw do rysowania lub malowania, tablica taka z liczydłem, fajna książka lub encyklopedia dla dzieci, jakaś gra (jest ich całe mnóstwo) ale edukacyjna która rozwija pamięć i kojarzenie, jeśli chodzi do przedszkola to może jakiś fajny budzik albo zegar na ścianę. To chyba na razie skończyły mi się pomysły :-)

ja na chwilke Liwia wykąpana ogląda baje i zaraz ide ją lulku :-) no i przemeblowanie zrobiliśmy i kącik z zabawkami z dziennego pokoju poszedł do sypialni obok łózeczka i ma swój jeden wspolny kącik !! Ciekawe czy zaśnie bez problemu bo odwróciłam łóżeczko :eek:

Trinilov pamiętam ze Liwia w tym wieku tez za bardzo jeść nie chciala ale ja ją piersią karmiłam to troche co innego !! a moze spróbuj jej dawać wiecej mleka z kaszką :confused: Ciezko cos doradzić, a ten syropek to u nas sie nie sprawdził !! napisz moze jak wyglada dzienne menu malej to moze cos zaradzimy :happy:

Anian dobrze zrobi i Tobie i małej taki dzień bez siebie :tak: grunt ze masz na kogo liczyć i ze masz taką zaufaną osobę co zostanie chętnie z Patusią !! Najwyżej pojedziesz po nią rano i juz :-D
Ja taką rozloke mam przed soba, jakoś mi cięzko odciąć pępowinę :laugh2:

zajrze potem !!!! papa

Witam wieczorkiem!!
Ja próbowałam już chyba wszystkiego. Od lekarza miałam tabletki imbirowe i nie pomogły :-(
Nigdy nie wychodze z łóżeczka z pustym brzuszkiem, zawsze staram się coś zjeść. I jadłam owoce, suche ciasteczka, nawet marchewkę!!!
próbowałam porad, które gdzieśwyczytałam bądź uusłyszałam i nic. No cuż, chyba jestem na to skazana :-(
I mam nadzieję że niedługo przejdzie. Najgorsze jest to że moja koleżannka jest w 5 miesiącu i dalej ma takie wstęty do określonych zapachów itd

Dobri den :-)

Co tak mało skrobiecie na forum. Ja jak zwykle zapracowana, ale co zrobic.
Inwenturka wyszła nam na +5 , bardzo sie ciesze. Mysle ze i wyplatka bedzie na +5.

Filipus zdrowy, ale czy wasze roczniaki tez sa tak uparte. Co zobaczy to chce a gdy nie dostnie jest płacz na zawołanie, tupanie i od czasu do czasu kładzie sie na podlogę.
Mam nadzieję że wyrosnie z tego ..i bedzie taki grzeczniutki jak mamuśka :cool2: :cool2:

Karolina też bardzo tesknimy za Tobą i Lenką

MamaBoo....wiesz u mnie być cos takiego nie przeszło.......miej go na uwadze. Znasz chyba to powiedzenie "winny sie zawsze tlumaczy" Musisz powaznie znim pogadac - sprawe postaw "ofen":cool2: :cool2:

Mokkate tak ZARA to fajny sklepik.Jak sie obkupisz wklej fotki.:-) :-)
Kubusiowa ty wiecznie taka zapracowan...a co bedzie jak wrocisz do pracy :confused: :confused: :confused:

Ok ja mykam , musze butki poprzymierzac bo dzis z pracy przytargałam 7 par do mierzenia. Moze jakies 3 pary sobie zostawie. Przy 7 mąż by mnie spakwoał razem z tymi butami.
Tez tak macie ze wasi faceci mówią wam po co ci jak masz podobne???
No coz zawsze miałam schize na punkcie buciorkow.

PA PA

Aha od poniedziałku mam URLOP....moze zbyt duzo nie wypoczne ale psychika odetchnie.
Mama moja wymienia okna w calutkim domu więc trzeba bedzie pomóc

Monysia ja tez miałam w ciazy wstret do zapachow ..przede wszytskim surowe mieso..i to zostało mi do dzisiaj.
AAAAAAAAAAAA do ryb też miałam.....brrrrrrrr jak sobie to wspomne.
Ale takie sa uroki ..ale warto uwierz dla takiej małej fasoleczki

reklama
anian Ania waży 7450g i ma prawie 10 miesięcy.
justyna ona pije 2 x mleko z kleikiem lub kaszką, raz kaszka na gęsto na mleku z owocami lub same owoce, obiadek i na podwieczorek też jakaś kaszka lub kisiel. Teraz ostatnio daję jej po każdym posiłku po 2 biszkopty żeby jeszcze dodać jej kalorii. Syrop nazywa się Peritol (ty też taki miałaś?) on jeszcze między innymi działa uspokajająco i z tego efektu też jestem zadowolona, bo Ania jest strasznie ruchliwa ;-) i teraz więcej śpi i nawet wcześnie chodzi spać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry