reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kubusiowa - odliczam już dni. Szczerze już się zaczynam bać. Zaczęło mnie od niedawna boleć między nogami jak chodzę niewiem czy to poprostu szyjka??? Wcześniej bolało mnie jak wstawałam w nocy do wc ale to nie boli mocno tylko troszkę. Jak chodzę to mam uczucie, ze powinnam bardziej rozszerzać nogi i to wyglądalo by tak jak chodzi kaczka :) Wizytę mam 08.09 to zapytam lekarza czy to normalne czy coś nie tak. Miałaś takie objawy???

Karolinna - nie mogę doradzić ci w sprawie grzywki bo cię nie widziałam na life ;) Ale z tego co pamiętam to masz ładne podatne wlosy do ukladania ;) Gratulacje dla Lenki z okazaji kolejnego zębola :)

MMM - wracasz do pracy, że zalatwiasz Grzesiowi żłobek???

Luczynka - ladne imię dla dziewczynki wybraliście. My też kiedyś myśleliśmy nad imionami i dla dziewczynki też byla opcja Oliwia. Ale bedziemy mieć synusia i będzie mial na imię Kamilek :)

MariaOla - ja chyba nie miałam takiego badania. Byłam na usg plodu za 180 zł w 22 tygodniu ciąży to badali mózg, mózgowie, serce, obraz skóry, twarzy, kończyny (mierzyli je też) kręgosłup itd.

Komp mi ciągle nawale muszę go kiedyś wymienić bo chodzi jak stary dziad. Teraz zmykam na zakupy do Tesco. Życzę wam miłego dnia dziewczyny. Do wieczorka. Papapa

reklama
kubusiowa ja będę rodzić w szpitalu wojewódzkim w Orzepowicach, bo jestem z Ochojca i do szpitala mam około 5km, więc bliziutko  :)

mokkate mnie też podoba się Oliwia ;D ale chciałam aby moja cóeńka nazywałą się Emilka. Mój mąż to jednak straszny uparciuch i musiałam mu odpuścić. JA wybierałam imię dla chłopczyka, a on dla dziewczynki...no i ma być podobno dziewczynka  :D

baśka Kamilek to ładne imię, ja wybrałam dla chłopca Igor i wszyscy w rodzinie modlili sie zeby byla dziewczynka, bo stwierdzili, ze tym "ruskim imieniem tylko skrzywdze dziecko".. :( a ja i tak postawilma na swoim. Zycie jednak chcialo inaczej i bedzie Oliwcia ;D A jak Ty sie czujesz? Masz juz moze jakies oznaki zblizajacego sie porodu ? 8)

Luczynka mnie sie tez bardzo podoba imie Oliwia ale nie damy tak naszemu bobaskowi bo bliska znajoma w lutym stracila dziecko (urodzilo sie matrwe) miala to byc Oliwka i w zwiazku z tym nie chcemy jej robic przykrosci :(

Dzięki za gratulacje dla Kubusia ;D

mokkate - jakby co, to zapraszamy na gratisowe korki ;)

mamabo - zdrówka dla Ozinka, a co się z tobą dzieje że przyjaciółka wysyła cie do psychologa? ::)

anian - u nas jest też  taki zwyczaj, brawa dla osoby która to wymyśliła ;D, ja co dziennie zaraz pierwsza sprawdzambo przydaloby sie cos nowego w szafie :p

baska - ja nie miłam takich objawów, wiec nie wiem co to jest ale lepiej spytać lekarza, trzymam kciuki za maluszka i ciebie ;D
Kamilek fajne imię :)

luczynka - Oliwka ładne imie, życze w przyszłości również Igorka ;D

Agnieszka - ja nie pomogę, rodziłam u mnie w Zorach :)

Kubusiowa a mam tam rózne zajawki.... Ogólnie zbyt dużo problemów.... Poza tym jak już kiedyś pisałam cały czas wracają do mnie (jak migawki) wspomienia związane z Dawidkiem... Jego dzieciństwo, choroba, szpital, hospicjum, dzień jego smeirci a w końcu pogrzeb....Często łapię się na tym, że patzrąc na OZInka porównuję go z Dawidkiem. Nic nie planuję na przyszłość, bo zawsze nachodzi mnie myśl :"STOP! Nic nie planuj, bo nie wiesz co się może stać!" Nie umiem sobie dać z tym rady, ale jest mi głupio iść do psychologa. NAwet tak szczerze to nie mam z kim o tym pogadać, bo jak już nawet zaczynam to czuję jakbym stawała się monotematyczna.......
Także - zmieniam temat....
Agnieszka ja niesttey też nie pomogę - rodziłam w Chorzowie na Strz. Bytomskich.
Luczynka Igor to bardzo ładne imię. Moja przyjaciólka tak miała dać synkowi, ale urodziła jej się córa - Iga.
Basia już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo. Nie myśl zbyt dużo o porodzie i nie nakręcaj się (jak mnie tylko coś ukłuło to już myyślałam, że się zaczyna :D ), bo niepotzrebnie stracisz nerwy a Dzidzio i tak wyjdziekiedy będzie chciało:)
Iza to byłaś w poradni na 1000 leciu ??? Trza było wejść na kawkę :) Nie no w sumie wczoraj to miałam taki bajzel w domu, ża az mi był wstyd pzred samą sobą :)

no a my po spacerku :) Lenka śpi :)

mokkate to jedziemy autem :o fotelik mam ;D patrzyłam dziś za tobą lub izą ale widzę ze nie wychylacie nosków na dwór :) :D

iza a macie folię przeciwdeszczową ? moja Lenka już nie lubi pod nią jechać,zaczął sie z tego powodu płacz :p ale Karolka jest jeszcze mała więc może lubi ? :) cieszę się ze Karolcia powoli zaczyna lubić leżenie na leckach :) .

luczynka ochojec... ach ,blisko mieszkamy siebie ;D chyba po twoim porodzie trzeba będzie zorganizować pępkowe ;D zbierzemy kilka dziewczyn z okolic i cię nawiedzimy z prezentami ;D a czemi nie szpital na ochojcu ???

mamaboo jeśli czujesz że tego potrzebujesz to idź do psychologa,na pewno nie zaszkodzi! w koncu specjalizuje się w leczeniu duszy . I zwalniaj się jak najszybciej do domku!!! .

baska moja Lena na drugię ma Kamila :) Kamil wiec też mi się podoba :) .

kubusiowa no właśnie się rozglądam za szczoteczką dla małej ale na razie na tym się końcy co mnie denerwuje niepomiernie :p chciałabym jej jak najdłuzej oszczędzić dentysty :p a może wklej fotkę Kubusia jak kangurkuje ;D .

miłego popołudnia :) .

karolinna owszem mieszkam w Ochojcu, ale w Rybniku-Ochojcu ;D a Ty pewnie myslalas o Katowicach, hmmm..? niewiele osób wie, ze jest taka dzielnica , przyznam sie ze sama kiedys nie wiedzialam dopóki nie poznalam mojego mężusia :) a pępkowe..? czemu nie 8) tyle tylko ze w Rybniku ;P

karolinna - jak uchwyce aparatem mojego "kangurka" w akcji to szybciutko wkleje fotke ;D, u nas dzisiaj nie ma szans na spacerek więc ja z koleżanka idziemy na zakupy a Jarek i Kubus w domku urządzą sobie męskie pogaduszki ;D jak Lenka bedzie szorować swoje "umundurowanie ;D" to zrób zdjęcie i wklej!

mamabo - w dzisiejszych czasach chodzenie do psychologa powoli staje sie normalne, ten swiat juz tak wariuje ::), a ty jeszcze po takich przejściach :(, lepiej idż i pomóż sobie :), a zawsze możesz sie wygadac nam na bb wkońcu od tego tutaj jestesmy aby siebie na wzajem wspierać w smutkach i cieszyc sie powodzeniami RAZEM!!!! ;D chyba nikt tu nie jest monotematyczny?! ::)ściskam mocno

reklama
luczynka :-[ tak sobie pomyslałam ::) ale ze mnie gapa! w końcu pisałaś że mieszkacie w rybniku
w322ebge5.gif

kubusiowa pewnie :) jak tylko będziemy szorować :) nawiązując do twojej fryzury... to dosć odważnie je sciełaś! radziłąś się wcześniej fryzjerki? czy tak na odważnego? .

Do góry