reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
My byliśmy przed chwilką na spacerku, bo nawet pogoda ok. po drodze zahaczyliśmy o Obi gdzie kupiliśmy sobie listwy na podłogę do przedpokoju.

Karolinna mała jak na razie znosi dobrze jazde pod folią, na szczęście dużo jej nie umysimy uzywać, ale wczoraj tak lało że szok, Karolcia się rozpłakała bo chyba się wystraszyła jak jej zaczęło walić w tą folię ::) A co do leżenia na pleckach to mała nie ma wyjścia musi polubić (bidulka).

MamaBoo myślę że po takich przeżyciach powinnaś iść do tego psychologa, a tu na forum też możesz się wygadać, po to jest coś takiego zeby się wzajemnie wspierać.
A co do kawki to chętnie ;) może innym razem ;) Czasami bywam na tałzenie (jak to mówi mój mężuś) bo tam mieszka teściówka moja ;) :)

Basia a więc wybraliście juz że jednak Kamilek, fajnie bo to imię lepiej mi się podoba niż to drugie które rozważaliście a które zapewne będzie drugim imieniem Waszego bobaska (też śliczne :))

MariaOla jak wyjaśniłaś na czym polego to badanie to teraz juz wiem że miałam robione pod koniec ciązy. Więc Basia to pewnie jeszcze przed Tobą :)

Kończę bo mała głodna, pewnie jeszcze się dziś zamelduję :) Na razie.

reklama
Luczynka no cóż jestes dość młodą mamuśką, ja rocznik nieco starszy więc z kuli mojego sędziwego wieku powiem Ci że większość moich znajomych to młodsze ode mnie osoby!!! :p ;D ;D
ja tylko na chwilke ale widzę że nie zdołam przeczytac tych Waszych produkcji po 2 tygodniach, przeciez WY bez siebie juz życ nie możecie, olabogaaaa!!!!!!!!! aaaa i cappucino aktualne po powrocie!!!! buziaczki i zmykam do pakowaniaa,pappaapa ;D ;D :-* :-* :-* :-*
acha, Agnieszko wiec ja pochodze ze skoczowa, i przyzznam Ci się szczerze że słyszałam wiele pochlebnych opinii na temat Esculapa, lecz wiesz dobrze jak to bywa, 10 osob pochwali a jedna moze miec inne pechowe doswiadczenia, ale generalnie rzecz biorąc to tak ja pisalam jest tam dobrze tym pacjentkom ktore tam rodzą...spróbuj na wątku Bielsko Biala i okolice ,moze tam powiedzą Ci coś więcej...ppapappaappapa trzymajcie sie dzielnie!!!!

Jestem u rodziców Rafała,więc klikam:0
Jak wróciłam do domku to zmierzyłam OZInkowi temperaturę i miał 37,3(z tego co wiem to tzreba odjąć 0,5 stopnia), kaszlu nie było, więc stwierdziliśmy z Rafałem, ze poczekamy do wieczora. Jak będzie mial temperaturę to jutro rano do doktora.
Mam nadzieję jednak, że będzie dobrze. Nie wiem w końcu czy to ząbki - ja się na tym nie znam :)
Dziąsła trochę opuchnięte, ale nawet nie czerwone....
Zobaczymy co będzie wieczorem.
A co do tego psychologa to nie wiem - coś mnie hamuje od środka..... Nawet nie wiem od czgo miałabym zacząć, bo moje życie to naparwdę skomplikowana sprawa.....
Dołek się powiększa..... Jutro 1 września... Dawidek miałby 11 lat.... Mam ochotę schować sie gdzieś w kącie i ryczeć, ale wiem, ze muszę być silna dla Mojego szkraba.
Iza a gdzie teściowa mieszka ? Nie przyznałaś się babo wcześniej, więc nie wiedziałam :)
Zapomniałam się pochwalić :)
Oto co zamówiłam u pewnej pani ze świetlicy środowiskowej (plastyczki) dla mojego Aniołka za grosze - kobieta robi takie rzeczy za 15 zł ! :

Zmykam, bo muszę jeszcze napisać posta na bloga :)
PAPAPAPA:*

Widziałam fotki, widziałam fotki :D :D :D :D
Mokkate jaka Ty ładna kobitka :) A dzidzio jeszcze śliczniejsze :)
Trysia ale mieliście łądne widoczki na wakacjach.
JustynaTwoja córcia ślicznie wyglądała na swoim święcie.
O kimś jeszcze miałam napisać, ale chyba zapomniałam :)
Jakby co to z góry pzrepraszam......
MariaOla fotki psieśków wysłane:)
Buźźźźźźka:)
A posta nie napsiałam, bo.... bo Onet jest głupi !

hej wszystkim!
dzięki za odpowiedzi:-)
wróciłam od lekarza-wszystko ok...
te kłucia, to rozciągające się więzadła, tylko mnie bardziej boli:-(
jak na 11 tydzień to dzidzia jest mała 4 cm-ale mam nadzieję, że szybko nadrobi straty:-)
czekam, aż miną mdłości i wtedy zabieram się za jedzenie.
paaaaaa

Hej ... coś słyszałam, że zamykają niektóre wątki za nadprodukcję, więc spokonie dziewczyny ;) :laugh: :laugh:

A muszę Wam powiedzieć, że moja NUKA zostanie babcią i to już za 3 miesiące ... jej synuś Brajan zapłodnił pierwszą suczkę ... będą piękne szczeniaki ON cały biały długowłosy ONA Haska czarno-biała z niebieskimi oczkami. Ale będą takie powyżej kolana, no może po połowy uda, więc o szczeniaczki MamyBoo popytam :)

Iza- Podobno najlepszym neurologiem dziecięcym w okolicy jest dr Surmacz.
Pracuje na Ligocie w klinice. Namiarów jeszcze nie mam.

Karolinna- ja jestem od auta uzależniona ;D.
Mam nadzieję, że Twój wózek wejdzie do bagażnika, bo chyba się dobrze składa, co?

MamaBoo- dziękuję za komplement ::)

Jadę na dwa dni do siostry, więc przystopujcie trochę z produkcją... ;)
Ruszam jutro. Chcę zajechać z "nowiecką" do kuzynki ;D
(4 "nowiecka" w tym roku ;D).
Muszę Wam powiedzieć, że kapitalnie to wygląda, jak się 5 wózków zbierze.
A niedlugo babcia ma urodziny, tak,że może zdjęcie zrobię. :D

iv28 nie przejmuj sie tym ze dzidzia jest mala (choc moim zdaniem 4cm w 11tc to normalnie), jeszcze bedziesz prosila zeby przystopowala z wzrostem ;D moja Oliwcia w 6tc miala niecaly centymetr 8) a pozniej tak ruszyla ze elkarz stwierdzil, ze bedziemy mieli berdzo duza dzidzie-powiem szczerze ze bardzo mnie to przerazilo i mala wtedy znowu zwolnila tempo :laugh: i w 37tyg miala 3000g czyli norma:) ale sie rozpisalam ::) krotko mowiac-nie martw sie bo bedzie dobrze

iv28 na pewno szybciutko urośnie dzidzia,za niedługo nam napiszesz że w ogóle brzuch ci wyskoczył do przodu i nie mozesz normalnie się poruszać :D (pamiętam że jak miałam duuuży brzuch ,to chodziłam trochę jak kaczka ;D )

mokkate a to ty masz prawko ? tak,wózek całkiem zgrabnie i powabnie się składa a jak by co to go przywiążemy z tyłu auta i niech jedzie za nami ;D miłej imprezki :) .A nie mylicie się tymi wózkami ??? ;D

mariaola
MariaOla pisze:
Hej ... coś słyszałam, że zamykają niektóre wątki za nadprodukcję, więc spokonie dziewczyny ;) :laugh: :laugh:
hehe,nie przypominaj mi tego :p ;D ;)

trysia ile bierzecie ze soba bagażu ? no i na ile jedziecie ? :)

miłego wieczorku ewentualnie dobranoc już mówię :D .

reklama
Iza - tak nasz synuś będzie miał na imię Kamilek bo mnie to imię też się bardziej podoba a na drugie damy mu Szymon :) Wiesz co do badania Dopplera to wątpię czy będę miala je zrobione bo niewiem czy mój gin ma takie usg co może je wykonać.

Dziewczyny staram się nie myślec o porodzie ale to juz jednak się nie da. Już jest coraz bliżej ale jestem dobrej myśli. Malutki kopie, rozciąga się i czasem ma czkawkę ;)

Luczynka - mój malutki w 34 tygodniu ważył 2600 g :) W przyszły piątek idę go gina i jestem ciekawa ile malutki przybrał przez ten miesiąc :)

Trysia - odpoczywaj w Chorwacji i czekamy potem na zdjęcia :)

Mamaboo - wierzę ci, ze strasznie ci cieżko a najgorzej będzie jutro ale trzeba żyć dalej. Napewno bardzo przeżywa to twoja siostra.

Karolinna - ja też teraz zaczynam chodzić troszkę jak kaczka bo jak już pisałam coś boli mnie między nogami chyba szyjka ;) Muszę spytać lekarza ale napewno mnie zbada tym razem czy już coś mi sie szyjka skraca itd.

Zyczę wam milego wieczoru :)

Do góry