reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy 2,3 latków zapraszamy na pogaduchy-otwarte:)

reklama
Witam w ten paskudny dzień. Całą noc padało i nadal pada. koszmarna pogoda. Co do tej ciastoliny to uważam,że jest super ale dla dzieci starszych takie które już mogą z niej pokombinować i polepić już coś konkretnego. Tym młodszym dzieciom, które jeszcze nie czają o co chodzi to chyba dobra jest tylko po to żeby paluszki ćwiczyć. Tak czy inaczej mój nie lubi i tyle, może jak będzie trochę starszy to mu się odmieni.

Aguska z tym spaniem to porażka totalna. Mleko ani już tym bardziej kakao nie sprawdziło się bo najzwyczajniej w świecie nie miał ochoty pić. Tak jak myślała. Położyłam go jak zwykle, a zasnął wielkim bólem o 22:30. Brakuje mi już pomysłów.

mama iza to ci współczuje no nie wiem co ci doradzić:sorry:chyba twój Rafałek to już taki nocny marek:-Dlubi chodzić spać późno:sorry:oby do wiosny bo wtedy na pewno będzie szalał na dwórku i wcześniej będzie chodził spać:tak:;-)trzymam kciuki;-)
ale z tego co pisałaś to śpi nadal w dzień to może gdyby nie spał to by padał.ale nie jeden dzień bez drzemki tylko 2-3 dni to sie przestawi:confused:
no nie wiem nic innego mi nie przychodzi do głowy

Ania ciastolinę lubi, nie bardzo umie jeszcze lepić, ale coś tam próbuje, ale ona jest moim pomocnikiem w kuchni i z tym jej się ciastolina kojarzy

Mama Iza 3 pierwsze dni są najgorsze w rezygnacji z drzemki, potem jakoś się normuje. Może też być tak, że Rafałek to nocny typ i wcale mu rezygnacja z drzemki nie pomoże. Ania sama się przestawiła, ale żeby usnąć musi sie wyciszyc, trzeba pogasić wszystkie światła, telewizor, komputer, nie rozmawiać. Sama się dopomina:-p i wtedy usypia w maks 15 minut, ale najczęściej zajmuje nam to 5 minut:rofl2:

hej

moj to nie lubi ciastoliny ale w blocie to z checia sie bawi....:-D:-D:-D
moj wlasnie olał drzemke w dzien, przemecze go i o 19 moze odleci...:-D

Asienka ja juz nie wiem sama co robic. Wlasnie teraz lezy przykryty kocem i szykuje sie do spania. Czyli chyba jednak potrzebuje tego snu w dzien wiec chyba bez sensu bedzie go tego pozbawiac. Sama nie wiem.

Beata marzniesz dalej czy juz Ci naprawili?

reklama
mama_iza nie marzne, bo S kupil piecyk elektryczny- wczoraj nagrzalam do 20c i dzis tez....:-D
dzis o 11-13 mial przyjsc fachowiec, jest po 13-00 a fachowca nie widac.....:-(
chyba ze zaraz przyjedzie....:tak:

co do dziecięcych działan artystycznych to sa rozne dzieci;
moj Oskar nie znosił rysowac tylko mazał, za to mlodszy cos tam sobie rysuje.
Oskar nie ogladal ksiazeczek a klaudio tak.
Oskar lepil z ciastoliny a mlodszy woli błotko....:-D a teraz dorwal tłuczek do miesa i wali w stól....:szok:

Do góry