• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2010

Pierwszy raz witam się w tym wątku. Po świętach przeprowadzamy się ze Szczecina do Zielonej ,dlatego do Was zaglądam:) W Zielonej nikogo nie znamy...Jak widzicie po suwaczkach dwa razy zostałam mamą marcową:) w 2006 i 2010 roku. Na dzień dzisiejszy pogoda u nas pochmurna i chłodno. Siedzimy w domu, bo moja maleńka Milenka ma ospę. Miłosz też jeszcze nie miał,tylko zaglądam kiedy i jego wysypie.Marudzi mi córcia strasznie, niespokojna jest , żle śpi. Karmię ją piersią i też piję wodę litrami...Przez 6 tygodni mała przybrała 1,5kg. Akurat mam chwilę wytchnienia ale już muszę uciekać i dać obiad synkowi. Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

reklama
A witam cieplutko przyszłą zielonogórzanke z rodzinką:-):-)

Ojej taka malusia i już choruje.

Ide sie zdrzemnąć, bo właśnie małą nakarmiłam i śpi. Trzeba wykorzystać czas::-D

Frotka witamy w naszym kręgu :tak: mam nadzieję że będziesz się u nas dobrze czuła :tak:

A ja dalej choruje :-( ale na cale szczęście nie mam gorączki.

Emilka co u Kuny??? pochwal sie jak coś wiesz ;-)

pozdrawiam, niestety dziś tylko deszczowo :(

:sorry2:Witam wszystkie już mamusie i przyszłe mamusie :-)
Jestem na tych stronach po raz pierwszy i cieszę się że znalazłam taką stronę , ponieważ jestem w 4 m-cu ciąży i wiele wiele pytań mam do wszystkich Mam :-) a przeglądając to forum widzę ze wiele przyjaznych Mam tu znajdę :-)
Ciekawią mnie warunki na porodówce w zg , poród rodzinny (koszt i czy musi byś szkoła rodzenia ) ;-)
A tak poza tym miło wiedzieć ze są takie miejsca gdzie można z kimś porozmawiać :-)
Pozdrawiam wszystkich cieplutko :-)

Dobry wieczór!!

Witam nowe Mamusie :D Super, że do nas dołączyłyście!! :)
_aneczka_ poród rodzinny nie kosztuje i nie musisz mieć do tego szkoły rodzenia :)
Jeśli chcesz jednoosobową salę do porodu, to płacisz 150 zł, sala komercyjna na roomingu też 150 zł :) Odwiedziny dozwolone i na salach komercyjnych i tych wieloosobowych :)
Jeśli chcesz znieczulenie, to musisz wziąć udział w zajęciach na szkole rodzenia, inaczej nie dostaniesz :)
Jak masz jakieś pytania, to pytaj ;) jeśli będziemy znały odpowiedź, to odpowiemy ;)
Widziałam, że pytalaś Mamy 2009 o suwaczek :) U nas kilka stron wcześniej jest instrukcja ;)

Frotka witaj!! Miło, że i Ty zagościsz w naszych stronach!! Gratuluję dwójki pociech i duuużo zdrówka Wam życzę!! :):*

A co u Kuny?!
Kuna ma ochotę już do domku wrócić :) rano miała obchód, ale niewiele się na nim dowiedziała :) Jak jej coś powiedzą, to da znać :)

A ja byłam dziś na zakupach mięsnych i tak się bałam, że deszcz nas złapie... :( na szczęście rozpadało się jak już w domku byliśmy :)
Jutro na szczepienie idziemy i strasznie się boję!! Trzymajcie za nas kciuki!! :)
Adaś już śpi, ja się wyspałam w dzień i teraz męczyć się będę ;/
No nic :)
Idę na jakąś herbatkę!!
Udanego wieczorku :*

Ostatnia edycja:
Witam cieplutko przyszłą mamusie:-):-)
Za porody rodzinne się nie płaci, szkoły też nie musi być (my nie mieliśmy). Płaci się jedynie za osobną salę porodową ( jeśli chcesz "słyszeć" tylko siebie:-D:-D ). Powiem, że ja korzystałam z bezpłatnej i jestem zadowolona.
Co do warunków nie wiem jak było kiedyś ani jak jest na płatnej, więc się nie wypowiem, bo nie mam porównania. A co do opieki również jestem zadowolona, położna podpowiadała pozycje , w których skurcze mogą mniej boleć.

Witam nowa przyszla mamusie i obecna ktora za pare dnia zagosci w naszym miescie.
Wiem co to znaczy lezec na patologi i miec chec wrcic do domu ja bylam tam dwa razy i za kazdym razem wychodzilam na wlasne zyczenie bo dostawalam tam szalu:). Co do sal to i ja za wiele nie powiem bo rodzilam 5lat temu wiec inaczej bylo. dzis poki co slysze ze sie poprawilo i modle sie by natrafic na swietna polozna ktora mi pomoze przy porodzie bo tamten nie milo wspomina.
Co do sal do nadal sie zastanawiam i na zwyklej i na platnej sa plusy i minusy ale zobacymy mam czas jeszcze:)
pozdrawiam i zycze spokojnej nocy no i powortu co nie ktorym do zdrowia

reklama
Dzień dobry!! :)

Wieści od Kuny:
Ma nieprawidłowy wymaz, jakaś bakteria, na swieta zostaje w szpitalu :(
Ciśnienie już ma niskie... Jest bardzo smutna, bo sama zostaje w tym szpitalu :( w sumie nic dziwnego!!

Apie, Kuna pyta kiedy Ty na patologię idziesz... :)

-------------------
Ale noc miałam!! Spać nie mogłam przez szczepienie!!! !!! Jak jakaś chora na głowę!!
A może mój silny chłop dziś nic nie poczuje?! Oby!!

W końcu mamy słoneczko!!:)
Więc może jakiś spacer zaliczymy!!
Miłego dnia!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry