reklama

Mamy 2011

reklama
hej:)
ja siedzę w domku już od 8 tygodnia i jakoś tak mniej mam czasu na wszystko niż jak chodziłam normalnie do pracy ;p
chyba się rozleniwiłam trochę
dziewczyny piszecie o tych wózkach, też czytam mnóstwo opinii i forum i wiem, że wybór będzie trudny :)
chyba najpierw pooglądam na żywo w sklepach
pozdrowionka Ciężaróweczki :)

Myyszaaa witaj:) gdzie Ty się podziewałaś? Dawno Cię nie było... krewka będzie ok!! Ja siedzę niestety w domku, ach właśnie, Zus mi się przypomniał. Może komuś kiedyś przyda się ta informacja:) Przyznali mi zasiłek chorobowy, szefowa zaniosła wszystko osobiście, były tez zeznania świadków itd. Jak pamiętacie bałam się, bo nie miałam badań i BHP, ale o to nie pytali:)

Cześć,
Byliśmy w tym Dariuszu w Przylepie - faktycznie wybór wszystkiego jest spory. Można tam zakupić totalnie wszystko dla dzidziusia (produkują też swoje ubranka, wychodzi tanio jak barszcz - np. 4szt. kaftaników za niecałe 10zł, 100% bawełna). Ceny póki co zanotowaliśmy, będę porównywać z innymi sklepami. Co do wózków - stała ich tam cała masa, ale takiego jaki mi się marzy oczywiście nie ma (bo chyba jeszcze takiego nie wyprodukowali ;)) - chciałabym żeby wózek miał:
- przekładaną rączkę (nie chodzi o możliwość wpięcia spacerówki przodem jak i tyłem do kierunku jazdy)
- skrętne przednie koła (pompowane)
- możliwość wpięcia fotelika na stelaż
- małe gabaryty po złożeniu
- małą wagę
- możliwość przenoszenia gondoli za rączkę w budce
- możliwość regulacji oparcia w gondoli i w spacerówce
- i to co już w standardzie chyba: regulacja wysokości rączki, odpinana barierka, regulacja podnóżka, folia przeciwdeszczowa itd.
- no i żeby był tani :D
Ja niestety się z takim wózkiem jeszcze nie spotkałam - a może, któraś z Was miała przyjemność?
Wszystkie wózki, które wymieniłyście są prawie idealne - brakuje tylko przekładanej rączki :(

Ja już robiłam test obciążenia glukozą (75g) i wyszło mi jakoś dziwnie - poniżej normy na czczo i po 2h (cukrzyca ciążowa jest jak wynik wychodzi powyżej, także niby ok), dzwoniłam do gin - mówi, że mam się nie przejmować i stosować urozmaiconą dietę, ale jakoś tak nieswojo się czuję...

Beti1986 - termin rozpoczęcia naszych kursów w szkole rodzenia przesunął się na 30.11 (co mnie bardzo martwi) - wiadomość od prowadzącej

Hej - to może jakaś kawa na mieście :-D

Co do wózków - to w sumie CONECO - masz podobno wszystko co chcesz - nie ma przekładanej rączki - ale możesz zmienić położenie gondoli :-) a później części spacerowej wózka... nie pamiętam w którym - ja miałam Chicco - ale po dwóch latach użytkowania - odpadło przednie kółko...

Emri - na tydzien na wsi byłam :-) pooddychać świeżym powietrzem - załapałam sie na ostatni tydzień bez deszczu :-D

Pozdrawiam :-)

vii u nas dziś obiecany od piątku rosołek:)

w piatek trafiłam na izbę przyjęć naszego szpitala z paskudnym bólem po prawej stronie podbrzusza, po zbadaniu dr. Kozłowski postawił diagnozę : kolka nerkowa. Dostałam dwa paskudnie oleiste zastrzyki w pośladek poleżałam pół godziny , ból minął i puścili mnie do domku. Przy okazji dowiedziałam się, że kolki są całkiem normalnym zjawiskiem u ciężaróweczek. Należy zwolnić tryb, odpoczywać , uzupełniać płyny na bieżąco i będzie ok:)
pogoda się zepsuła i można popaść w depechę;)
życząc miłego dnia zmykam do rosołu:))

reklama
super zachowanie ze strony kasjerki:)
ja mam pecha w marketach:-) w sobotę byliśmy na zakupach w tesco gdzies w okolicach 11 , oczywiście jak byk tablica informująca o kasie pierwszeństwa - zamknięta, kasjerka ze stanowiska obok powiedziała, że koleżanka jest na przerwie. Dziwnym trafem około 19 tez pani była na przerwie:cool2:w carefourze są piekne transparenciki z napisami"więcej życzliwości dla kobiet w ciąży" i kasa uprzywilejowana jaka szkoda, że praktycznie cały czas zamknieta, to samo w auchan. Nie wiem czy też macie takie odczucie, ale więcej życzliwości kobietom w stanie błogosławionym okazują mężczyźni niż kobiety. Absurd poprostu:baffled:

co do wózka to znajomi kupili coś takiego :
Producent wzkw i artykuw dziecicych - TAKO - wzki dziecice, wzki lalkowe, spacerowe...
podobno lżejszy od innych modeli tako, nie widziałam go jeszcze na żywo ale gdy tylko obejrzę i przetestuję zamieszczę opinię:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry