reklama

Mamy 2011

hejka!

ja tez sie pisze na spacerek tylko na ten tydz jestem juz poumowiana i nie zdolam sie do was doczlapac ale zaraz po swietach przybede zwarta i gotowa:)

vii zesputy internet wszystko wyjasnia:)

katoryba jak ja lubie to twoje poczucie humoru... deklamowanie wierszy:) hmmm brzmi dumnie;)

madzioszka ja sie ostatnio z mezem zastanawialm co jakbym wyszla z domu z wozkiem i piwkiem w drugiej rece:) co by te baby powiedzialy wtedy:)

izuniek wiem, ze takie sytuacje sie zdarzaja i jesli ci sie wydaje, ze powinnas dostawac wiecej to skonsultuj sie z jakas ksiegowa, moze znasz? i ona ci wyliczy stawke na dzien. nie jest to jakies trudne. pamietam, ze jakos ostatnio w wiadomosciach mowili, ze iles tam tysiecy ludzi sie procesuje z zusem o wysokosci zasilkow i z tego sporo procent bylo o zasilek macierzynski.

reklama
aaaaa dziewczyny zapomniałam was zapytać: czy macie coś do polecenia na rozstępy na brzuchu? Bo kurczaczki smaruje tego brzuchola mustela i oliwką i cholibka już widzę jak ta skóra pęka i rozstępy idą :( chlip, na dupce czy udach to niech se wychodzą bo bym ich nie widziała...ale na brzuchu :(

marzenka przykro mi ale nie ma zlotego srodka, ja nie mialam duzego brzuszka i rozstepy zrobily mi sie dopiero ok. 2 tyg przed porodem kiedy doslownie z dnia na dzien brzuch mi opadl w dol. ja stosowalam krem fissan i uwazam, ze jest rewelacyjny bo fajnie skore natluszcza. ale skoro juz ci sie robia to nie ma rady tak sadze.

Marzena no niestety jak ktoś ma predyspozycje to tak czy siak wyjdą... mi też wyskoczyły po 36 tyg :/

a Beti jeszcze wracając do tej baby co gmerała w wózku... to ja bym za nią poszła i suchej nitki na niej nie zostawiła... głupie babsko...

a u nas dzisiaj był pan z spisu... Wy już pospisywane ?? :)

Marzena laseczki niestety maja rację jak mają być rozstępy to będą

Vii dzwoniłaś do mnie? niestety nie słyszałam;/ To trzeba się spisać? Rachmistrz się umawia czy próbuje złapać Ciebie w domu?

Ja mam jutro wizytę połogową ale nie mam weny na pójście może jakieś chętne za mnie:>?

Madzioszkaa dzwoniłam żeby zapytać czy jeszcze spacerujecie, ale mi się przypomniało, że szłaś po W :) i się rozłączyłam, wydawało mi się, że nie nawiązał połączenia ;) Trzeba trzeba się spisać :) można to zrobić przez neta, ale słyszałam, że mają słabe zabezpieczenia. Jak nie to ktoś przychodzi, ale niestety się nie umawia. Dzisiaj wziął nas z zaskoczenia. Pytał o kupę różnych rzeczy i między innymi... uwaga uwaga... jakim językiem posługuje się Hania ?? i czy planuje (ona) zmienić miejsce zamieszkania ?? hahaha dobre te pytania ;) trwało to może z 30-40 min...

Madzioszka ja bym chętnie poszła na taką wizytę połogową, a nie czekała na kolejną ciążową :/ dzidzia była by już w domu, najgorszy miesiąc za nami, no i po całej akcji porodowej... rozmarzyłam się ;)
no i nieźle mnie zmartwiłyście, że rozstępy to dopiero mogą wyjść :( ja tu już szczęśliwa, że narazie śladu nie ma, a tu się okazuje, że nie mam się co cieszyć :/ czemu wszystko co najmniej przyjemne przypada na ostatnie tygodnie?

Vii heh a ja myślałam, że widziałaś jak gnam do domu sama i dzwoniłaś żeby zapytać gdzie mam tego podłego zakalca W. wkurzyłam się na dziada i poszłam sobie z dzieckiem. Jak było w żyrafie coś ładnego znalazłaś?

Co do rozstępów mi się zrobiły 2 w 2 miesiącu ciąży i później w 8 jakoś trochę poszły w dół ogólnie nie mam dużo ale wystarczy żeby załapać depresję;/ Dla mnie żadna wizyta u Grzebologa nie jest fajna. Szczególnie że idę do lekarza który nie prowadził mi ciąży i zachodzę w głowę co mu powiedzieć.

Spis... eh a co jak nas nie zastanie? jak ja już wyruszę na spacer to nie ma przebacz:) Chyba, ,że wieczorem przyjdzie albo rano. W sumie szalony w wielki czwartek przylazł? nie bał sie linczu? A pytanie o język Hani konkretny nie wiemy po jakiemu będzie mówić jak już zacznie:D

nie niezle te pytania na spisie:) ubaw po pachy. u nas jeszcze nie byl.
a codo tego komisu/sklepu zyrafa to bede tam teraz czesciej zagladac bo ostatnio kupilam malemu 3 pary spodni dresowych, 2 bluzy i czapeczke wiosenna i zaplacilam 27zl. a rzeczy sa w bardzo dobrym stanie.
pochwale sie, ze dzis kupilam Dawidkowi prezent na zajaczka:) rybke pluszowa z pozytywka, myjke z kubusiem puchatkiem i skarpetki. na razie to ja jestem tymi rzeczami bardziej od niego podjarana hihi. normalnie tak kocham tego mojego brzdaca, ze az nie moge. oszalalam i na pewno chce jeszcze jedno takie. juz bym mogla zajsc w ciaze;)

madzioszka ciezka sprawa z tym lekarzem ale wrzuc na luz. obejrzy, powie, ze ok, zapyta o antkoncepcje i po sprawie.

e_v nie martw sie juz jestes blizej niz dalej. zaraz twoja kruszynka bedzie z toba:) az sie wzruszylam jak sobie pomysle, ze to wszystko dopiero przed toba:)

reklama
Madzioszkaa a czym ten chłop Cie tak zdenerwował ?? w żyrafie kupiłam dwie sukienki ;) i pieluszki flanelowe (cale białe), no i ogólnie Hania znowu nie dała mi za dużo pooglądać :/

Beti gadasz jak ja ;) nawet dzisiaj ten koleś pytał, czy planuje jeszcze rodzić i ile razy ;) a te pytania poważnie dziwne... zwłaszcza "do" 3 miesięcznego dziecka ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry