Beti1986
Fanka BB :)
no to ja napisze jak to bylo u nas
Dawidson wyskoczyl i pamietam, ze widzialam jak jest w gorze nade mna. polozyli mi do na brzuchu, objelam go i mowilam tylko o jeju o jeju i sapalam z wrazenia. pamietam to jak przez mgle. czy ktos ocenial stan mlodego na brzuchu to nie wiem. po kilku minutach wzieli mlodego, maz poszedl razem z nim do boksu noworodkowego. polozna wykapala, pediatra zbadala a mezu ubral i trzymal na raczkach. jak mnie zszyli, co trwalo bita godzine, polozna i maz przyszli z Dawidkiem i przystawilimi do piersi, troche pojadl a pozniej lezal kolo mnie
ale wiecie z ta ustawa teraz to chodzi o to, ze klada dzidzi na brzuchu i tam lezy, bez mycia itp. a pacjentke ewentualnie zszywaja. dzidzia podlaczy sie do cyca, poczuje cieplo mamy, zapach, zostanie w srodowisku, w ktorym dojrzewala. a mamie przysporzy to szybszy wyrzut hormonow odpowiedzialnych za instynkt macierzynski i laktacje. po tym czasie dziecko moze byc zbadane i umyte. oczywiscie wszystko to jesli mama ma na to sile i stan obojga na to pozwala. wiecie to jest teraz prawem i trzeba sie tego domagac. przy nastepnym dziecku na pewno chcialabym wlasnie takiego finalu porodu
Pierwsze spotkanie z dzieckiem - najważniejsza godzina | Poród
Do czego mam prawo - nowy standard opieki okołoporodowej | Mamy prawa Mamy
ale wiecie z ta ustawa teraz to chodzi o to, ze klada dzidzi na brzuchu i tam lezy, bez mycia itp. a pacjentke ewentualnie zszywaja. dzidzia podlaczy sie do cyca, poczuje cieplo mamy, zapach, zostanie w srodowisku, w ktorym dojrzewala. a mamie przysporzy to szybszy wyrzut hormonow odpowiedzialnych za instynkt macierzynski i laktacje. po tym czasie dziecko moze byc zbadane i umyte. oczywiscie wszystko to jesli mama ma na to sile i stan obojga na to pozwala. wiecie to jest teraz prawem i trzeba sie tego domagac. przy nastepnym dziecku na pewno chcialabym wlasnie takiego finalu porodu
Pierwsze spotkanie z dzieckiem - najważniejsza godzina | Poród
Do czego mam prawo - nowy standard opieki okołoporodowej | Mamy prawa Mamy