reklama

Mamy 2011

reklama
viiŻe za co? Kare za co?! Poszłabym gdziekolwiek żeby w domu nie siedzieć samemu ale nie mogę bo nie wiem kiedy teściowie sie zwalą.

zawalka nie ja a Vii wypatrzyła. Do pani Krysi trzeba czasem 2-3 razy dzwonić;p

Izuniek moja spacerówa rozkłada się na płasko jak gondola to spokojnie więcej miejsca w nie ma i nie będzie tak gorąco jej.

P. Krysia oddzwoniła i powiedziała, ze będzie za godzinę. No to nie idziemy na spacerek. A ja nie mam dziś nic na obiad. Dobrze chociaż, że Jaś ma co jeść:)

madzioszka - po tych nocnych przygodach z kupą trochę nie kontaktuje dzisiaj:)

hej hej i my dopiero:)

matko dziewczyny.......alez no!!!piszecie i piszecie - ledwo nadrobić a co dopiero odpisywać:)
dziatwa spi - mężul do pracy poszedł, dobrze, że rano choć był, to na spacer wszyscy wyszliśmy.
Vii - ja tam bym się też nie zastanawiała, jeśli masz możliwość wstawienia takiej wanny - to czemu nie:)rozebrać się i ubrać można przed łazienką:P a goście - co tam...też dadzą radę:)Ja tam z gondoli Roana jestem mega zadowolona - bo jest duża, i jak Bartuń miał pół roku to zima była, że hej i dziękowałam Bogu, że jeszcze spokojnie się do niej mieścił...przynajmniej cieplej mu było - a ta podnoszona klapka też się przydała:)Na spacerówkę przeszliśmy jak miał 8mscy - jakoś w kwietniu, bądź pod koniec marca. Jak już ciepło było - no i wtedy to już porządnie siedział:)ale spokojnie teraz uż jest ciepło a w upałach to w takiej gondolce, dużym dzidziom jest naprawdę ciepło:)
Zawalka - mój synczek też uwielbiał suszarki, odkurzacz i wiatraki do spania:)to pomaga jak nic...wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jest chomik:P a nagranie suszarki miałam na telefonie:P w razie awarii - zawsze pod ręką hehehe. My na USG bioderek dopiero 4go idziemy, więc też już grubo po skończonym 2gim miesiącu - wtedy podobno najlepiej tzn po 8śmiu tygodniach...
Madzioszka - brawa za UZ - jedno z głowy...pozytywna kobieto:)
Paula - klocki, autka, zabawy w "namiot", rysowanie, czytanie w kółko tej samej bajki...cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość:):):):) dzieciaki naprawdę z tego mają mega frajdę, a nam się po prostu ...nudzi :P może się uda dzisiaj wpaść - choć znów jakieś chmurzyska na horyzoncie;/
Wera - moja mała niby też wcześniaczek:)
Marzenka - spokojnie:)"klapki instynktu" na pewno się otworzą:) a co do płynu do płukania, to już przy B wyczaiłam płyn z Biedronki Sensitive (biały kolor) - bardzo delikatny zapach (co nie drażni tych małych nosków), wydajny i wystarczy troszkę wlać by ciuszki były delikatne. Do prania zaś to używam albo niemieckiego Persil'a albo naszego polskiego dobrego proszku E dla dzieci...ale teraz już ciuszki Ali piorę z naszymi - tzn wszystkie razem, w proszku jaki mam:) a że nic się nie dzieje, to nie szaleje - pierwszy miesiąc gdzieś taki, że prasowałam za każdym razem wszystko, płukanie dwa razy itd...teraz już dałam spokój:)prasuję jak pogniecione i pieluszki tetrowe - bo łądniej tak wygladają:)tylko trzeba obserwować...bo jednak niektóe szkraby mają bardzo delikatną skórkę.
Beti - współczuję cycuszka bolącego;/ znam ten ból i wiem co to znaczy;/ może gdzieś Cię przewiało???ja zmarzłam w niedzielę jak zmokłam - bolała mnie lewa, ale szybko pod ciepły przysznic, rozmasowałam, na noc dwa apapy i jakoś się rozeszło, a już też miałam strach w oczach...

e: jejku....nie zdąrzyłąm napisać posta - a Wy "na kórze" tyle już naskrobaliście!!!!!!!!!
Zawalka - p.Krysia u nas też kiedyś była przed 15stą - ale wtedy to najdłużej siedziała i poplotkowałyśmy, że hej:)pozdrów ją od Nas hehehe się zdziwi:)choć chyba wie o "forum"..kiedyś tak coś wspominała:)
Madzia - to schodź na dół - jak ładnie to nas zawsze gdzież na placu znajdziesz:)

Ostatnia edycja:
Paula ciąże prowadził dr Hołowczyc. Hanutek urodził się za wcześnie bo ja miałam zatrucie ciążowe- nagle pojawiło mi się białko w moczu, zaczęłam puchnąć, ciśnienie mi skakało. Trafiłam na patologie i po paru dniach okazało się że ilość białka w moczu jest niebezpiecznie wysoka a dziecko przestało się ruszać... Ale jeden z młodych lekarzy na obchodzie stwierdził że to nic i nic nie będą robić bo trzeba czekać na 38 tc. ale kilka minut później Hołowczyc podjął decyzje o cesarce i nawet boje się myśleć o by było gdyby go nie było akurat wtedy na dyżurze...

Madzioszkaa kara za to, że nie zmieniłaś na spacerówkę jak byłam i nie mogę zobaczyć ;)

w woli ścisłości to Izuniek wypatrzyła Dawidka ;)

Marttini no gdyby teraz była zima na pewno nie zmieniłabym na spacerówkę, ale Hanik do zimy i tak by w niej nie wytrzymała, bo będzie prawie rok miała ;) także nie widziałam powodu żeby trzymać ją w gondoli zwłaszcza, że widzę, że teraz jej lepiej :) szkoda tylko, że muszę trzymać tą gondolę :/

Paula zdjęcie Haniutka zniknęło, bo się z literkami nie mieściło BB wyrzucało błąd... a w suwaczku teraz nie chce się dodać...

Vii chyba Cie Hania opuściła że mi kary narzucasz:D To cho do mnie to zobaczysz:D

Izuniek wybacz że przypisałam Twe zasługi Vii:)

Wera Hołowczyc powiadasz.... czasem mu się coś uda:)

Kodrek zakręcona ja nie wiem małe dziecko masz czy jak?:>?

Martinni z chęcią bym się pokulała w dół ale czekam na teściów, o ile w ogóle się zjawią bo z nimi to nigdy nie wiadomo.

B. szalała w nocy a teraz odsypia i nie wiem czy jej pozwolić spać czy ją ściągać. Nie mam cierpliwości do gadania do niej to niech śpi ale jak sie wyśpi i w nocy nie będzie chciała? ot i problem.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry