reklama

Mamy 2011

reklama
Też słyszałam o tym soku z buraków, ale buraki muszą być świeże i nieobrane.

Madzioszka - jak najbardziej sobota nam pasuje. Super, że nas zabieracie:)

Mysza - a jak kino?

hej Kobitki :)
ja już mimo najszczerszych chęci to ani z czytaniem ani z odpisaniem nie nadążam ;p
moje dziecię jest wciąż strasznie absorbujące, co spowodowało, że schudłam już ponad 18kg (co mnie akurat cieszy :)))
Chciałam tylko napisać Marzence, że trzeba być optymistą ale ja tam czopki na gorączkę (paracetamol), coś na zatkany nosek i takie tam najpilniejsze to bym kupiła. Sama jechałam cała w nerwach o 23 do apteki po czopki na gorączkę i byłam wściekła na siebie, że wcześniej o tym nie pomyślałam.
miłego dzionka

hejka!

jeju ale u nas leniwy dzien maz nie musial isc na rano do pracy i dopiero wstalismy o 12!!! spalismy z przerwami ale zawsze to fajnie. do tego jestem pewna, ze mam dni plodne choc okresu nie ma:) trzeba uwazac;)

e_v nie sadze aby to byl okres. u mnie bylo identycznie jak u ciebie. jakos 5 tyg po porodzie dostalam plamienia i myslalam, ze to okres ale lekarz rozwial moje watpliwosci. pewni zdarzyla ci sie jakas dluzsza przerwa w karmieniu co?

zawalka niestety musicie swoje odcierpiec:( jakby co to ja mam nowy sab simplex i na sprobowanie moge dac. u nas akurat nie pomagal.

vii a jak tam Hanik w swoim pokoju? bo nic sie nie chwalisz:) a co do nocy to czasem sie takie zdarzaja i trzeba zacisnac zeby:)

madzioszka ty tez babo nie narzekaj bo... :) u nas tez sie zdarzaja gorsze nocki jesli chodzi o jedzenie. maly spi 8h od ok. 8-4. a np. kilka nocy w zeszlym tyg budzil sie tez o 1-2!!! myslalam, ze oszaleje.

Witam,
wreszcie przestało padać:)
nam nocka minęła bardzo dobrze, tylko jedna pobudka na karmienie o 3 ale za to teraz Hania marudzi i nie bardzo wiem o co jej chodzi...

tez chciałam się wybrać na noc wyprzedaży ale nie miałam siły-ale z tego co mówicie nic nie straciłam. Mojego męża ostatnio sporo nie ma w domu, a ja czuję się zmęczona i tak potrzebuje samotnego wyjścia także umówiłam się na środę do fryzjera i może uda mi się pobiegać po sklepach

Izuniek, Paula-co u lekarza?

Marzena-ja żadnych leków przed porodem nie kupiłam, ale woda do noska i paracetamol wcześniej czy później się przydadzą więć możesz już teraz kupić

ależ produkcja od wczoraj wieczorem.....

E_V - i ja byłam na uroczystości ślubu z chrztem i było bardzo fajnie i miło, przynajmniej nie wyglądało to to tak, jak opisałam Vii....skromna, uroczystość rodzinna. Jak dla mnie to bardzo fajny pomysł:)a byłam kiedyś również na czymś takim jak zawarcie sakramentu małżeństwa - po prostu zwykła niedzielna msza - i para, która sobie siedziała w pierwszej ławce..odświętnie ubrana, ale jak to bywa w niedzielę, w życiu bym się nie domyśliła, ze to młoda para....w trakcie mszy ksiądz do nich podszedł i było zawarcie sakramentu małżeństwa - tak jak się udziela chrztów w niedzielę. I wiecie co? cały kościół bił prawo tej parze i śpiewali STO LAT przy wyjściu....miło:) tak więc jak dla mnie nie ważne jak - ważne w jakim stylu:):):)

Madzioszka, Izuś, Vii, Beti - no własnie jedyne co pewne przy dzieciach to to, ze niczego nie mozna być pewnym hehehe i to co juz się ustabiizowało i się myśli, że jest względny spokój następnego dnia zmienia się o 180st...a czasem te skoki to tak gwałtowne są, że jednego dnia dziecko idzie spać normalnie...a już drugiego dnia siedzi lub stoi i jest szał ciał - marudzenie, rączki i "mamo nie wiem o co mi chodzi" .... pocieszenie - wyrasta się z tego:)

My dzisiaj na badaniu bioderek byłyśmy....w ten deszcz a jakże;/ dałam radę:) z racji tego, że dzisiaj M był rano w domu pospałam do 9tej!!!! Ala zjadła wczoraj o 20 i wstała....o 6:10rano - zjadla i dalej w kime, więc ja też się położyłam. Bartuś wstał 20 po7dmej, ale zajął się nim M i pospałam sobie:):):)ale szczerze?? jakoś tych dwóch godzin wciąż mi dzisiaj brakuje...z niczym się nie mogę wygrzebać;/ dobrze, że M dzisiaj obiad też gotował:)ale juz do pracy pojechał i znów sami;/ Bartuch już o niebo lepiej, kaszle tylko bardoz brzydko, ale mnie za to zaczyna coś gardło drapać;/ trzeba jakaś herbatkę z malinką zapodać:)

Paula - trzymam kciuki za wizytę:):):):)

Ostatnia edycja:
Juhu,
Pogoda dziś co najmniej dziwna... rano lało i zimno a teraz parno i ciepło :/ i jak tu się dobrze czuć? Wczoraj wieczorem kręciło mi się w głowie i bolała na maksa:/
Ja od rana szorowałam łazienkę. Coraz mniej mi się ona podoba :( Meble się właśnie montują. Strasznie mało miejsca teraz sięzrobiło jak już stoją. No ale bliżej niż dalej :)
Bolcio spał od 20 do 4:50 już jestem pewna, że przedwczoraj (2x pobudka) chodziło mu o ten śpiwór - uwłacza to jego wolności ;P
O 6:30 standardowo pobudka tym razem z wielkim płaczem jeszcze z zamkniętymi oczami i potem foch i stękanie, że jeszcze nie wstajemy i nie chodzimy... ach ten Bolo... co to będzie jak będzie spał sam w pokoju? już się boję ;P

vii - właśnie jak tam Hania "u siebie" śpi?

paula - brawo dla Adasia :) daj znać co u lekarza. A przypomnę się: masz może dostęp do tego katalogu z żyrandolami?

e_v - ja jeszcze nie miałam @

Marzena - Ja miałam paracetamol w czopkach, później dokupiłam czopki viburcol i glicerynowe warto też mieć.

hey :)

marzenka ja bym kupiła - sól morską, fridkę czy katarek (predzej czy pozniej sie przyda) coś gorączkę,viburcol , reszta wyjdzie w praniu ;)
vii a wiesz, że twoja córa może reagować na pogode tak? moja reaguje na pogode ostatnio solidnie- marudera mała... i nawet zdarza sie jej zasnąc szybciej jak jest w planie

ev ja bym posłuchała intuicji-choć sama bym nie połączyła tych dwóch uroczystosci- bo slub to przygotowania panny młodej -kosmetyczka fryc itp a chrzciny to dziecko (karmienie, kupy tu i teraz itp) jak są dzieci co spia non toper można sie połasić o takie dwie imprezki w jednej , ale jak dziecko wymagające uwagi to nagle gdzieś tam znika u cioci babci itp ale wiesz jak to z radami-najlepiej swój złoty środek!

izuniek mam materiały odkopane -reszte ci wysle na pw :)

ja po frycu-posiedziałam wśród bab opowiastek o włosach, paznokciach -inny świat normalnie ;) pozytywnie odpindrowana jestem hihi

katoryba a co z łazienkia nie tak? a meble zawsze miejsce zajmują...i w praniu wychodzi....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry