reklama

Mamy 2011

Witajcie po weekendzie:)

Czyżby udało mi się otwierać dzień?

U nas weekend minął zdecydowanie za szybko. Nie byliśmy ani w sobotę, ani w niedzielę na spacerze, bo baliśmy się deszczu. Jaśko dostawał wodę koperkową pod wieczór, jak zaczynał się jego koncert, ale pomogła tylko w pierwszy wieczór. Wczoraj pomogło ogrzewanie brzuszka suszarką. Podaję mu też Delicol przy każdym karmieniu.

emri - to żeś poszalała, dziewczyno;). Mnie cały czas P. kusi piwem:). Ale szalejesz z tym jedzonkiem dla Fila. Dobrze ma z Tobą.

paula - powinnaś teraz więcej myśleć o sobie, a raczej o Hani, która zależy od Ciebie, a nie martwić się sprawami innych. Odpoczywaj ile możesz.

beti, wera - byłam w piątek na tej "wielkiej wyprzedaży nocnej" i wielka kicha. Przecenione były tylko niektóre rzeczy i ta przecena nie była aż taka rewelacyjna. Kupiłam sobie tylko w Pimkie koszulkę, Jasiowi skarpetkowe paputki tygryskowe i to wszystko. Chociaż samo oglądanie tych wszystkich ubrań sprawiło mi wiele przyjemności i te prawie 3 godzinki poza domem dodały mi powera.

mysza - jak tam? Udała się sobotnia uroczystość? Jak Eli?

katoryba - wydaje mi się, że narożnik nam nie potrzebny na bibę. Wystarczą tylko krzesła dla naszych ciężarówek. Reszta może na kocyku posiedzieć:)

marzena -wiem, że to wkurza, ale jak tam u Ciebie?

Miłego dnia wszystkim mimo tej mokrej pogody:)

reklama
Witam sie:)

Oj jak ja mam ochote na piwko:) No ale musze poczekac az skoncze karmic:P zazdroszcze wypicia pierwszych procentow:P tym bardziej ze w sobote na 2 tyg nad jezioro jade i dziwnie bedzie bez piwka:P

Marzena powodzenia i szybkiego rozwiazania:)

Paula odpoczywaj duzo, maz ma racje.

Izuniek fajnie ze juz cos dajesz:) ja tez czekam niecierpliwie do 4 miesiaca:P

dzień dobry.

U nas średnio na jeża nie wiem w sumie jak ocenić weekend,. Z jednej strony mamy już salon i sypialnie i można nas spokojnie odwiedzić bo mamy więcej miejsca:D jak coś to zapraszam chętnych:) To z dobrych rzeczy:)
Ze średnich to walczę zażarcie z moją B. jest chora na głodomorre już przesypiałam ładnie nockę a teraz od 2 dni to i 2 karmienia w nocy i w dzień co 2,5 3 godziny dopomina się o butę. Nawet po 180 z kleikiem spała tylko 8 godzin. Nie mam już pomysłu co z nią.

Zawalka to co w sobotę może być? to o czym mówiłyśmy? Cieszę się, że naładowałaś trochę akumulatorki. Delicol powinien zacząć działać po około tygodniu.

Mysza no właśnie jak imprezka?

dwupaczki no mamy lipiec my tu czekamy:D:D

Pozostałych co pisali przepraszam bo nie pamiętam co:( Miłego dnia !

Witajcie
U nas minął szybko :-) Razem z Zawalką oglądałyśmy focusa wypełnionego ludźmi :-D Ja też dwie bluzki zakupiłam... ale mi kolorów teraz brakuje, wszystko szare, a ja bym chciała fiolety...:-) Chrzest minął szybko :-) I tak w sobotę można chrzcić, spokojna rodzinna uroczystość, małej się tylko lanie wody nie spodobało :-) Na imprezie pospała ale też porobiła sobie zdjęcia z gośćmi :-)

Pozdrawiam :-)

dzień dobry :)
ja dziś wstałam o nieludzkiej godzinie 8!!! a pogoda taka że nic tylko spać :/
temat ślubów się gdzieś przwinął i chciałam się Was zapytać czy byłyście może kiedyś na takim ślubie połączonym z chrzcinami? bo tak sobie myślę że to nasza jedyna szansa, inaczej nigdy się nie znajdzie odpowiedni moment. co wogóle o tym myślicie? jak to zorganizować?
i jeszcze miałam pytać jak szybko dostałyście okres po porodzie? kurczę czy to możliwe że to już? :/ a miałam nadzieję, że jak karmię to jeszcze chwila będzie luzu...

Ostatnia edycja:
Hej!

Madzioszka - właśnie też miałam Ci pisać, że skok się zaczyna u naszych dziewczyn :) Cieszyć się wypada :P

Nasza dzisiejsza nocka też średnia, bo butla z krzykiem o 2, potem lekarstwo o 5 ją wybudziło, o 6:15 znów butla i sen do 8:20. I mi też się wydaje, że zapotrzebowanie na jedzenie wzrasta u Leny, choć większej porcji mleka niż 120ml ni podaję za każdym razem, bo wiem, że uleje. Teraz panna wierci się na bujaczku i zaczepia ręką dinozaura (co jej się chyba pierwszy raz zdarza - czyli skaczemy w rozwoju ;-) )

Paula - zapisuj, wypytuj lekarza i relaksuj się na każdy z możliwych sposobów i w każdej wolnej chwili!!! Ciśnienie niech tylko z radości skacze! :-) Brawa dla Adaśka, mądry chłopczyk to i szybko zrozumiał sprawę sikania!
Vii - choć raz po raz Hania pokazuje różki i nie jest bajgrzeczniejsza hihi a tak serio to rozumiem, że taka zmiana jej zachowania może źle na Ciebie oddziaływać.

No właśnie, spacer dziś to było moje marzenie, ale w taki deszcz to ja nie jestem chętna do wyjścia... Co innego jakby nas krople w drodze złapały :P

Miłego, mało marudnego!

paula wiem jestem paskudna:D nie chodzi ogólnie to Becik śpi ładnie zasypia o 19 i śpi czasem do 8.30 chodziło mi że wytrzymała 8 godzin bez jedzenia czyli jadła o 19 i o 4 i o 6.30 znów. a to już dziwne bo ostatni tydzień jadła 150 z kleikiem o 19 i spała do 6-7 a teraz głodomorra w natarciu już się zaczęłam zastanawiać czy aby nie zmienić jej mleka na inne.

Aaa i od piątki moha B. kula się na brzuszek i z powrotem:D

Wrrr... Zarejestrowałam nas do pediatry, a tu zastępstwo... Ale mus to mus, chociażby po recepte na paski do glukometru i zbadanie ciśnienia krwi (ciekawe czy mają sprzęt dla dzieci :/) Ale wychodzi na to, że pójdę sama i to z wózkiem w taką pogodę :/ Mąż dłużej w pracy (z autem oczywiście) a samochód teścia od dzisiejszego poranka u mechanika :/ Zły dzień!!!
pozytyw jednak też jest: była poranna kupka - marchewkowa :P

I ja apeluję, by łącząc ślub z chrzcinami nie zapominać o małej Istotce :) E_v - planujecie jakieś huczne wesele czy może skromną rodzinną uroczystość?

hej lachony,

Vii - bardzo proszę oto pierwszy poranny meldunek ;) A może twoja Hania to meteopatka? Ta pogoda jest irytująca i ja ją rozumiem, że marudzi ;)

Zawalka, Mysza - podziwiam, że się odważyłyście na wizyte w focusie, my zapomnieliśmy o tej wyprzedaży i po 18 zapędziliśmy się, żeby kupić mojemu tacie prezent urodzinowy. Liczba ludzi była dla mnie przerażająca :)

Ale swoją drogą też nie mogę się doczekać aż pójdę kupić jakąś dopasowaną kieckę 34 :)

Mysza - fajnie, że już po chrzcinach, Eli się spisała

Emri - nie rób ludziom smaka na alkohol :P

Paula - kurcze co do ciśnienia to u mnie z kolei zupełnie odwrotnie było bo ja całą ciążę miałam tak 90/60, zresztą bez ciąży też ;) Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. No i gratulacje dla syncia :)

Jeju już nie pamiętam co u reszty :)

U nas generalnie nic się nie dzieje ;) dół brzucha trochę pobolewa, ale tak w seriach po kilkanaście minut i przestaje.Póki co jeszcze bardzo sfrustrowana nie jestem, gorzej, że pogoda brzydka i nie wiem co robić :p

Właśnie laski - czy myślicie, że są jakieś leki dla małej, które za wczasu powinnam kupić czy lepiej wszystko na bieżąco?

reklama
wyobrażałam to sobie bardziej jako chrzciny a ślub prz okazji. a nie tak jak ta para o której mówi vii.
myślałam żeby ubrać zwykłą sukienkę, kremową, ale nie ślubną. no i najważniejsza byłaby D., właśnie żadnego wesela nie będzie tylko obiad gdzieś w knajpce dla najbliższej rodziny. sama nie wiem. podpiełabym się pod jej święto z chęcią, zwłaszcza że to duża oszczędność. tylko jak to zrobić, żeby było dobrze...

marzenka ja uważam że nie ma co robić zapasów z lekarstw, sama kupiłam tylko viburcol i jak narazie nie użyłam ani razu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry