reklama

Mamy 2011

Popołudniwa drzemka zaliczona (1,5h!), Lena spała jeszcze dłużej (szok!), potem wizyta na poczcie, w sklepie i spacerkiem do domku, a tu tyle do zrobienia...

* Lencia wszystkim dziękuje :-)

Alicja Marttini rośnie jak na drożdżach!!!
Vii - Wasz Haniutek też piękne wymiary prezentuje :-) Będzie lasencja z niej, że hej!!!
Beti - aktualnych pomiarów Naszej Panny nie mamy, a że szczepienia mamy odroczone, to przy okazji jakiejś wizyty u pediatry musze poprosić, by mi ją zważono i zmierzono. Chyba, że spacerkiem pójdę do przychodni i uśmiechnę się do pani pielęgniarki hihi Na wadze łazienkowej wyszło nam w piątek 6,5 kg...

Zupa jarzynowa spróbowana, furory nie było, ale buzię otwierała :) Fajniejsze było chwytanie łyżeczki i celowanie nią do buzi ;-)
Jak tak się Was czyta o tym rozszczerzaniu diety, to dochodzę do wniosku, że jestem bardzo powściągliwa w podawaniu nowych smaków... CHociaż w sumie to dopiero zaczął się czas, by Dziecię mogło posmakować świata...
Beti - a nie próbujesz podawać Dawidkowi dania z tego samego słoiczka przez 2 kolejne dni po otwarciu? czy może tak robisz, a że mu nie smakuje, to musisz później wyrzucić?
Madzioszka - dzięki za książkę ;-)

reklama
oj dzieki laski za wszystkie rady co do jedzenia:) w takim razie sie nie zrazam i bede dalej probowac:) ale powiem wam, ze mina D. dzis jak mu dalam lyzke zupki mojej produkcji z tymi grudkami byla boska. wytrzeszc oczy i grymas nie z tej ziemi:) jutro znow dam moja zupe z dzis. lekko doprawie na probe.

emri blender obowiazkowo kupie:) nie mam zamiaru meczyc sie sitkiem. mam taki mikser jak do koktajli ale taka malai losc wyszla tej zupki, ze by tam zginela:)

madzioszka z checia sprobuje wasza domowa produkcje tzn D. sprobuje:)

izuniek ja tez maze mlodego na wadze domowej i mierze linijka, hihi;)

Bry dzień.

Wywiało Was jak i duchotę;p
U nas średnio B. jest jak mała elektrownia atomowa dziś nawija od 5 bez przerwy. Nie wiem kto jaj wymieniła bateryjki na diurasele:D

Spokojnego dnia babeczki:)

Ps. ja chyba dziś pasuje ze spacerem, tak póki co myślę.

Paula że co Wam zrobił? Kurde ludzie są jacyś powaleni. Nie dość, że zrobili sobie nieprawnie to jeszcze szkodę robią komuś. Jakbym takiego durnia złapała to kazała zlizać normalnie. Przecież to już jest normalnie wandalizm! Aż mi normalnie ciśnienie skoczyło!

o rany :/ współczuję Paula! też kiedyś mieszkałam koło takiego wandala przebijał ludziom opony albo zatykał dziurki od klucza... także debili nie brakuje :((

pochalę się że od 3 dni śpimy po 6-7 godzin bez pobudki :D żyć nie umierać :)) ja mam nadzieję że to już tak na stałe ;))

Paula - współczuję nieprzyjemności! Gościu chyba nie ma rozumu... Normalnie i ja się zezłościłam po przeczytaniu tej "rewelacji"!!!
Odroczenie szczepień do uzyskania kontroli nad zmianą (naczyniakiem), czyli zadecyduje lekarz...

dzień dobry;)

pogoda do kitu a u mnie prania od cholery:/ super, że dzieciaczki tak fajnie rosną pałaszują no i śpią...Nadia po powrocie przestawiła się na klimat zielonogórski i od wczoraj pobudki mamy o 5 rano jestem okropnie niewyspana a przez to i zła...i ta pogoda:angry: do tego nad morzem mnie przewiało i straciłam głos, teraz powraca i brzmi jak u przepitej i przepalonej baby;-)

miłego dnia mimo wszystko

laski ale ja wlasnie tak robie, ze zostawiam sloik na nastepny dzien i jeszcze na anstepny. tylko moj maly nicpon zjada w kazdym dniu po lyzeczce wiec i tak reszta jest dla mnie lub do smieci:) ja dzis kisze ogora w domu raczej bo od 2 nocy zle spie, mam caly czas gonitwe mysli nie wiem czemu:/ i nawet jak uda miesie zasnac to wcale nie wypoczywam i czuje sie blee. do tego pod koldra za goraco a na koldrze za zimno:)

e_v no suuuper, ze Domi tak ladnie w nocy spi:) a jak tam w dzien? dalej taka Pani raczkowska?

anias kochana odezewij sie do mnie na kom bo ja nie mam nic na karcie a juz dawno chcialam dzwonic. koniecznie na spacer musimy sie umowic jutro lub w piatek choc na chwile:)

paula co za dran i swir z tego faceta. na pewno musicie to zglosic i facet niech kase oddaje. co za dziad!!! jak bedziesz dzis po lekarzu to koneicznie daj zanc co ci powiedzial i jak tam malenstwo w brzuszku:)

izuniek a czemu nie mozna szczepic jak mala ma tego naczyniaka? czy to jest bardziej kwestia lekarstw?

vii a co ty taka wkurzona?

reklama
Juhu,
Przez tą paskudną pogodę Bolcio śpi w domku a ja zrobiłam zapasy zupkowe na 5 dni :) brokułowa z ryżem i warzywna z ziemniakami. Na dziś dodałam cielęcinkę :)
Z racji dzisiejszego święta Bolcio chodzi pod krawatem :) później Wam zaprezentuję jaki z niego kolo ;P
Kurcze na krzesła czeka się 2-3 tyg :/ myślałam, że kilka dni :| także goście będą na podłodze siedzieć niestety. No chyba, że uda nam się kupić krzesełka na balkon i mamy 2 składane to jakoś przepękamy.

vii - brawo dla Hancika :) a może nie modelka tylko tyczkarka albo koszykarka? Hania łączy się w "bólu" z mamusią... Oby tylko ona też nie wybuchła ;)

Paula - współczuję przejść z upierdliwym sąsiadem. Zawsze ktoś taki znajdzie się w sąsiedztwie niestety :| daj znać co u Hani słychać. DO piątku musimy się przenieść - goście to goście.

Madzioszka - Ty się normalnie tak nie denerwuj bo normalnie zaraz nam tu zejdziesz normalnie na zawał ;P

Beti - kaszkę możesz dodać do dowolnego dania. Myślę, że możesz też ze swoim mlekiem pomieszać tylko po co skoro ona jest z mlekiem? Próbowałaś zaserwować młodemu mm? Skoro Dawidem niechętny do jedzonka to próbuj różnych smaków - może w końcu coś mu zasmakuje. I raczej nie dawaj w kółko tego samego - to go tylko zniechęci. I nie odpuszczaj warzyw bo jak teraz sięnie przekona (i nie będziesz mu podsuwać) to później tym bardziej.

anias - myślałam, że tam dłużej zabalujesz. Wypoczęłaś chociaż?

e_v - oby oby! (to było na stałe)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry