reklama

Mamy 2011

martini fakt godzina to troche malo. sciaganie zajmowalo mi okolo pol godziny ale recznym laktatorem. a u nas na uczelni tez nie ma zadnego miejsca chociaz zeby dzidzie przewinac:/ ale polecam ogolnie zoo we wroclawiu. jest przewijak w toalecie, pelno lawek na trasie i mozna np. w niektorych knajpkach podgrzac jedzenie i nakarmic dziecko:)
a Ala je kaszke na mm? bo to tez moze byc zawsze jakis posilek:) albo moge ci dac troche sinlacu na probe bo ostatnio kupilam i mlodemu tak srednio smakuje a moze Ali podejdzie to bym ci caly dala.

zawalka z tym piszczeniem to sa takie okresy. u nas bylo juz kilka razy i tak stwierdzilysmy z emri, ze to na skoki rozwojowe przypada:) najgorsze jak taki koncert przypada o 5 rano;) ja nawet nagralam dyktafonem w tel to piszczenie:-D

a u nas z nowosci zapomnialam napisac, ze wreszcie nasz synek przekreca sie na brzuch z plecow bo juz sie martwilam. no i zjadl kaszke mleczno-ryzowa!!! tazke sukces jak nie wiem:) i jeszcze kupilismy fotelik 9-18kg Maxi Cosi priori ale jeszcze nie uzytkujemy.

reklama
Hej :-)
Beti suuuuper :-D U nas mała przesiadła się - głowa zaczęła jej u góry wystawać :-( i nie wiem jak ale siadała w tym foteliku i z Mikim rączki sobie podawali :-D słodki widok :-)
Martinni - moja jak mnie nię będzie zje kaszkę na MM :-) Obiadek i może deserek :-) Ja wracam czyli mleko na wieczór i w nocy :-) z tego co pamiętam Miki mało u dziadków jadł i kończył to wszystko przy mnie :-) od razu po pracy karmiłam go :-)
Izuniek - wow :-D czterolatki :-D Mam nadzieje że będziesz tą kochaną panią :-D

Pozdrawiam

mysza powiem ci, ze mnie wczoraj nie bylo od 14 a D. poszedl spac po 20 dopiero. i w tym czasie zjadl tylko sloiczek owocow i 100ml kaszki na noc. w ogole nie chcial mojego mleka z butli. dziwne to bo normalnie to by ze 3 razy jadl mleko z piersi:)

Juhu,
Beti - gratki dla Dawidosa za postępy :) a jak mu siedzenie wychodzi? Kurcze ja też się za fotelik muszę zabrać (wybrać i kupić) :| Bolo jeszcze w pierwszym jeździ...

Mysza - kiedy wracasz do pracy dokładnie? Na cały etat?

Izuniek - ale Ci dobrze z tym leżakowaniem :) mmmmm ile bym dała chociaż za przysługującą każdemu 15min przerwę na śniadanie :/

emri - niania Filciowi gotuje obiadki?

zawalka - te czipsy kiełbasowo-kapuściane są wstrętne :/ a jak Johny? o której poszedł spać?

Jeszcze tylko 2 dni...

Hej ho,

kolejny dzień pracy minął! :D Wy sobie nie wyobrażajcie niewiadomo jakiego leniuchowania! Dzieci leżą na dywanie i tylko poduszki mają pod głowami i przytulanki, a żeby była cisza trzeba ich wszystkich zagłaskać do snu!!! Faktem jest, że mogę sobie spokojnie posiedzieć, ale zawsze jest coś do zrobienia i myśli galopują na całego...
Mysza - wstępnie dzieci mnie zaakceptowały. Dziś jeden zrobił mi bransoletkę z klocków a inny kawaler dał kwiatka na podwórku :D
Beti - gratulacje dla Dawcia, teraz to będzie z niego wiercipiętek :)

Ja jakoś też się nie pochwaliłam, że Lena zwyczajnie nad morzem zaczęła samodzielnie siedzieć bez podpórek :)
Foteliki... i mnie już nachodzą myśli o kupnie nowego...Pod choinkę jak znalazł :P

katoryba ja jadlam chipsy te zrazowe i tez paskudne a jestem ogolnie chipsowym potworkiem;) siedzenie idzie coraz lepiej. sadzam go i czasem kilka minut posiedzi a czasem zaraz sie przewroci wiec nei mozna nawet na chwile go zostawic. za to w foteliku do karmienia daje czadu, ciagle sie podciaga i wierci, daje mu jeden kes jedzenia a on zaraz zabawka do buzi albo blat obgryza i wszystko brudne. nie nadarzam ze sprzataniem tego:)

hej lasencje,

wczoraj nie mialam jak poczytac i teraz juz nie pamietam co kto i w ogole :P

izuniek - fajne sa takie maluchy i ich gesty sympatii :) dobrze ze lenka tego nie widzi bo bylaby zazdrosna ;)

zawalka - to chyba tez musze przetestowac to sushi :) chociaz wypadaloby najpierw zrealizowac nasza rocznicowa randke :P

szczesliwa - ja tez wczoraj mloda nagrywalam jak lezala na macie i do wiszacego nad nia lewka robila "aaaauuuuu" ;)

beti - kurde myslalam ze fotelik na troche dluzej wystarczy :( my teraz mamy maxi cosi i strasznie mi sie podoba wiec nastepny tez kupimy. a macie baze do niego czy bez?

no tak wszystkie sie podnosza, siadaja, obracaja a majka poki co sie wnerwia jak ma dluzej niz 5 min na brzuchu lezec :) my wczoraj bylismy na badaniu bioderek i sie troche zdziwilam bo to byla tylko wizyta u ortopedy i dopiero nas zapisal na usg za miesiac prawie. myslalam ze to od razu wszystko :/ dzis M ma imieniny wiec musimy sie niedlugo wybrac do sklepu zeby mu jakis superowy obiadek przygotowac :)

milego dnia

Witajcie:)

Marzena - wczoraj byłyśmy z Katorybą w Biedronce na Zjednoczenia i tam to samo Sushi było po 12.99zł:( Ciekawe czemu podrożało. A Jaśko do tej pory nie chce na brzuchu leżeć. Wścieka się i patrzy z prośbą w oczach, żeby go odwrócić.

Katoryba - mi też nie smakowały te kiełbasowo - kapuściane, dlatego przezornie wzięłam dla siebie te ze srem. P. jakoś tamte zmęczył popijając je V.I.P.-em:). Jak doszłam do domu to Jaśko jeszcze spał i musiałam go obudzić, chociaż przyszła mi myśl, żeby z nim zostać w piwnicy na noc, ale P. zszedł na dół i mnie sprowadził na ziemię. Chciałam wnieść Jaśka cichutko na górę, żeby się nie obudził i oczywiście sąsiedzi akurat wtedy musieli łazić tam i z powrotem krzycząc i psy szczekały i Jaśko się obudził. P. stwierdził, że już za późno na kąpiel i musiałam Jacha przekonać, że znów ma zasnąć, ale już snem nocnym, co łatwe nie było. Ostatecznie się udało, ale budził się o 23, 1, 3, 4.30, 6 i po cycu zasypiał. Chyba przez ten kaszel. Jakie to straszne uczucie, gdy nie można pomóc dziecku i męczy się biedak.

Beti - jak Dawidek się czuje?Mam nadzieję, że Jachu go nie zaraził. Ale uśmiech Dawida ze zmarszczonym noskiem rewelacyjny:)

Izuniek - wczoraj poznałam czteroletnią dziewczynkę, która była zakochana w swoich paniach przedszkolankach. Opowiadała o nich z takim zachwytem i dla nich ćwiczy przewroty. Fajnie, że możesz zająć istotne miejsce w życiu takich maluszków.

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
marzena my kupilismy fotelik bo nasz jest tylko do 9kg i poza tym mamy teraz wolna gotowke i poki jest to kupilismy. a twoj maxi-cosi jest do 12 kg pewnie i ja widzialam, ze dzieci 10 miesiecy jeszcze w nim jezdza:) bazy nie ammy bo nie mamy isofixu w aucie. jakbys chciala na bazie to najtanszym a jednoczesnie majacym 4 gwiazdki za bezpieczenstwo jest fotelik Jane exo z baza i taka noga podpierajaca "support leg".

zawalka na zaciszu tez jest to sushi za 12.99:)

kto idzie na festyn w sobote?

u nas dzis wreszcie wspaniala nocka.mlody obudzil sie tylko raz na chwilke i zasnal zanim wstalam i pozniej spal do 6.30. oczom nie wirzylam jak patrzylam na zegarek:) nakarmilam i spal dalej do 8.30!!! :szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry