reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy 2011

witajcie, troche mnie nie było, problemy z routerem :p
w czwartek mała miała szczepienie. Rośnie mi dziecko oj rośnie - 5800g i 60,5cm !! samo szczepienie obyło się bez większego krzyku, ot zwykły płacz, no i zaoszczędzono nam efektów ubocznych w postaci gorączki, biegunki etc. póki co mogę stwierdzic że szczepienia moja córa przechodzi rewelacyjnie :)

szczesliwa - wow synuś już jabłuszko je!! grats! a miksujesz czy BLW będzie jak przy córce? spóźnione uściski dla promyczka :)
sallis głowa do góry, wszystko się ustabilizuje :)
zawalka fajna ta mata, kurcze pomyślimy ;)
marttini - uściski dla 7miesięczniaczki Alicji :)

pozdrawiam :)

reklama
DAWIDKU GRATULUJE ZĄBKA!!!!!!!!

Beti ja tam powiem coś siarczystego na temat dzieci szczególnie o godz 3 czy 4 w nocy mi sie pchaja rózne mysli ale cichosza wypeniam wtedy tez mysli stwierdzeniem sallis....co by pozytywnie było :)

nnita na razie mu scieram łyżeczką jabłko z działki i podaje na łyżeczce -dziś zjadł marchewkę z rosołu chciał więcej ale bałam sie bo mi sie solą sypneło...a jutro chrupkę mu dam bez glutenu -zobacze czy to tez mu sie spodoba, póki co buzkie otwiera i chce wiecej ale chce mu dawac duzo bo chce by był jeszcze na cycu -jeszcze sie naje chłopinka :) to były próby -zakonczone sukcesem-i wynikały raczej z jego otwartej paszczy na jedzonko

madzioszka moze w jakism watku w kt. sie udzielałas został skasowany wtedy zmniejsza sie liczba postów

i.....
buziaki 7-miesieczne dla Alicji :)

dziękuję za buziaki i przekazałam je Aluni:) matko to już 7miesięcy....szok!!!
Ala z okazji miesięcznicy - przestawiła się na dwie drzemki - przedpołudniową i popołudniową - po 2-2,5godzinki:) no i noc 12godzin z dwiema pobudkami na amciu...więc nie jest źle:laugh2: Obkręca się, pełza i próbuje ćwiczyć raczkowanie - raczej to połączenie pełzania z podnoszeniem dupki i kolanek - ale wtedy ręce się rozjeżdzają hihihihi - siedzieć siedzi - ale szybko obkręca sie do pozycji "na brzuszku" - ukochana jej pozycja - od urodzenia:) a już tak załapała skubana - że tak to się bawi na brzuchu - pełza, ale jak ją położę do łóżeczka na brzuszku - to pieluszka i lulu - ale tylko tam...więc trochę problem na spacerach - bo o wiele lepiej śpi w domu, niż w wózku - nie to miejsce;/ale jakoś zasypia czasem:) nie ma wyjścia - bo jak mam korepetycje, to wyganiam dziatwę z domu:)

ooo własnie Bartuch zasnął podczas kolorowania na dywanie - kurcze;/ trochę dziwna pora na drzemkę jak dla niego;/siadłam do komputera, dałam mu kredki a On bida zasnął...

Beti, Karolqa - buziolki dla dzieciaczków - na te cierpienia z ząbkami związane:)będą piękne nowe kasowniczki:)
co tam jeszcze - dzisiaj miał przyjechać kolega - a nie przyjechał - no i te moje ostatnie plany to wszystkie w łeb biorą, codziennie inaczej niż sobie zaplanuję!!!

Wlasnie Alunia wszystkiego najlepszego na 7 miesiecy!!! jeju kiedy to zlecialo, no kiedy martini?!

szczesliwa no to niezle z jedzonkiem, chce to mu dawaj, z co:) szok, ze to juz:) moj to tak naprawde zainteresowal sie jedzonkiem jak mial 6,5 miesiaca. a co do tych mysli nocnych to juz ich nie mam ale dluugo jak sie dziecko mi ktorys raz w nocy budzilo albo spac nie chcialo to jeju co ja wtedy myslalam:) normalnie do kryminalu mnie powinni zamknac hehe;)

Juhu,

Beti - gratki dla zębiska :)
a kaszkę robisz Dawidkowi samą czy z owocami jakimiś? my zawsze coś dokładamy - owoc obowiązkowo jeden, czasem kilka różnych, płatki kukurydziane też, biszkopta się wkruszy, jakiegoś soczku, dżemiku... przeróżnie i zawsze je aż mu się uszy trzęsą :)

sallis - no co nie ładnie kluseczka? :) tak słodziutko :)

szczesliwa - spóźniony :* dla synusia :)

marttini - :* dla Aluni
to dobrze, że lubi spać w domu - będzie mniejszy problem zimą jak będzie mniej na dworze czasu spędzać :)
ale super sobie radzi :) zaraz będzie pyskować :)

Madzioszka - u mnie idzie w górę ;P

nnita - super, że po szczepieniu bez skutków ubocznych - oby tak już zostało :) i którym systemem w końcu idziecie?

U nas nocka nieciekawa - postanowiliśmy oduczyć młodego okołopółnocnej pobudki na mleko. Od jakichś 1-2 mies. zaczął się budził o tej godz. z rykiem i nic go nie uspokajało oprócz mleka. No i ta nocka była straszna - tzn ten jego straszny krzyk i płacz jak nie dostał mleka i sam płakał w łóżeczku. Jak uczuliśmy go 3-5-7 samemu zasypiać i oduczać pobudek co 2h to był pikuś bo wtedy jeszcze nie miał tyle siły krzyczeć chyba i nie wstawał. A teraz? Ryk niesamowity w takich tonach, że uszy więdną a serce pęka :( podchodziłam kilka razy żeby go uspokoić i pogłaskać ale nic to nie dawało - trzeba go było zostawić samego żeby się wykrzyczał i padł po ok 15-20 min. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka obędzie się bez tych koszmarów :/

katoryba oj zgadzam sie, ze terz to dzieciary tak krzyczec potrafia. wczesniej to takie cichutkie myszki byly:) nie wpadlam na pomysl zeby dac soku albo dzemu. wczoraj byla manna z biszkoptem i szalu nie bylo. a ten sok to jaki dajecie? bobofruta np czy raczej taki jak do rozcienczania? oby nocka byla lepsza czego i sobie zycze bo w koncu zabek juz wylazl:)

witajcie:)
Alunia buziaki z okazji 7msc :)))
Beti pierwszy ząbek a teraz to już z górki będzie :)
mojej małej wyszedł pierwszy tydzień temu a dziś już ma drugi :)) oczywiście płacze nocne były z tej okazji więc w pracy chodziłam jak zombie :p
Katoryba trzymam kciuki za dzisiejszą nockę, żeby lepsza była

jaki używacie żel na dziąsła? dentinox czy jakoś tak?
miłej niedzieli!!

reklama
Beti - soczek albo coś jak bobofrut albo ze słoika z domowymi przetworami. Banana wrzuć tam, gruszkę, jabłko. Albo też pokrusz rogalika albo bułeczkę. Kombinuj :)

kordek - oby wszystkie zębiska wyszły raz a dobrze :)

Do góry