reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy 2011

witajcie, troche mnie nie było, problemy z routerem :p
w czwartek mała miała szczepienie. Rośnie mi dziecko oj rośnie - 5800g i 60,5cm !! samo szczepienie obyło się bez większego krzyku, ot zwykły płacz, no i zaoszczędzono nam efektów ubocznych w postaci gorączki, biegunki etc. póki co mogę stwierdzic że szczepienia moja córa przechodzi rewelacyjnie :)

szczesliwa - wow synuś już jabłuszko je!! grats! a miksujesz czy BLW będzie jak przy córce? spóźnione uściski dla promyczka :)
sallis głowa do góry, wszystko się ustabilizuje :)
zawalka fajna ta mata, kurcze pomyślimy ;)
marttini - uściski dla 7miesięczniaczki Alicji :)

pozdrawiam :)

reklama
DAWIDKU GRATULUJE ZĄBKA!!!!!!!!

Beti ja tam powiem coś siarczystego na temat dzieci szczególnie o godz 3 czy 4 w nocy mi sie pchaja rózne mysli ale cichosza wypeniam wtedy tez mysli stwierdzeniem sallis....co by pozytywnie było :)

nnita na razie mu scieram łyżeczką jabłko z działki i podaje na łyżeczce -dziś zjadł marchewkę z rosołu chciał więcej ale bałam sie bo mi sie solą sypneło...a jutro chrupkę mu dam bez glutenu -zobacze czy to tez mu sie spodoba, póki co buzkie otwiera i chce wiecej ale chce mu dawac duzo bo chce by był jeszcze na cycu -jeszcze sie naje chłopinka :) to były próby -zakonczone sukcesem-i wynikały raczej z jego otwartej paszczy na jedzonko

madzioszka moze w jakism watku w kt. sie udzielałas został skasowany wtedy zmniejsza sie liczba postów

i.....
buziaki 7-miesieczne dla Alicji :)

dziękuję za buziaki i przekazałam je Aluni:) matko to już 7miesięcy....szok!!!
Ala z okazji miesięcznicy - przestawiła się na dwie drzemki - przedpołudniową i popołudniową - po 2-2,5godzinki:) no i noc 12godzin z dwiema pobudkami na amciu...więc nie jest źle:laugh2: Obkręca się, pełza i próbuje ćwiczyć raczkowanie - raczej to połączenie pełzania z podnoszeniem dupki i kolanek - ale wtedy ręce się rozjeżdzają hihihihi - siedzieć siedzi - ale szybko obkręca sie do pozycji "na brzuszku" - ukochana jej pozycja - od urodzenia:) a już tak załapała skubana - że tak to się bawi na brzuchu - pełza, ale jak ją położę do łóżeczka na brzuszku - to pieluszka i lulu - ale tylko tam...więc trochę problem na spacerach - bo o wiele lepiej śpi w domu, niż w wózku - nie to miejsce;/ale jakoś zasypia czasem:) nie ma wyjścia - bo jak mam korepetycje, to wyganiam dziatwę z domu:)

ooo własnie Bartuch zasnął podczas kolorowania na dywanie - kurcze;/ trochę dziwna pora na drzemkę jak dla niego;/siadłam do komputera, dałam mu kredki a On bida zasnął...

Beti, Karolqa - buziolki dla dzieciaczków - na te cierpienia z ząbkami związane:)będą piękne nowe kasowniczki:)
co tam jeszcze - dzisiaj miał przyjechać kolega - a nie przyjechał - no i te moje ostatnie plany to wszystkie w łeb biorą, codziennie inaczej niż sobie zaplanuję!!!

Wlasnie Alunia wszystkiego najlepszego na 7 miesiecy!!! jeju kiedy to zlecialo, no kiedy martini?!

szczesliwa no to niezle z jedzonkiem, chce to mu dawaj, z co:) szok, ze to juz:) moj to tak naprawde zainteresowal sie jedzonkiem jak mial 6,5 miesiaca. a co do tych mysli nocnych to juz ich nie mam ale dluugo jak sie dziecko mi ktorys raz w nocy budzilo albo spac nie chcialo to jeju co ja wtedy myslalam:) normalnie do kryminalu mnie powinni zamknac hehe;)

Juhu,

Beti - gratki dla zębiska :)
a kaszkę robisz Dawidkowi samą czy z owocami jakimiś? my zawsze coś dokładamy - owoc obowiązkowo jeden, czasem kilka różnych, płatki kukurydziane też, biszkopta się wkruszy, jakiegoś soczku, dżemiku... przeróżnie i zawsze je aż mu się uszy trzęsą :)

sallis - no co nie ładnie kluseczka? :) tak słodziutko :)

szczesliwa - spóźniony :* dla synusia :)

marttini - :* dla Aluni
to dobrze, że lubi spać w domu - będzie mniejszy problem zimą jak będzie mniej na dworze czasu spędzać :)
ale super sobie radzi :) zaraz będzie pyskować :)

Madzioszka - u mnie idzie w górę ;P

nnita - super, że po szczepieniu bez skutków ubocznych - oby tak już zostało :) i którym systemem w końcu idziecie?

U nas nocka nieciekawa - postanowiliśmy oduczyć młodego okołopółnocnej pobudki na mleko. Od jakichś 1-2 mies. zaczął się budził o tej godz. z rykiem i nic go nie uspokajało oprócz mleka. No i ta nocka była straszna - tzn ten jego straszny krzyk i płacz jak nie dostał mleka i sam płakał w łóżeczku. Jak uczuliśmy go 3-5-7 samemu zasypiać i oduczać pobudek co 2h to był pikuś bo wtedy jeszcze nie miał tyle siły krzyczeć chyba i nie wstawał. A teraz? Ryk niesamowity w takich tonach, że uszy więdną a serce pęka :( podchodziłam kilka razy żeby go uspokoić i pogłaskać ale nic to nie dawało - trzeba go było zostawić samego żeby się wykrzyczał i padł po ok 15-20 min. Mam nadzieję, że dzisiejsza nocka obędzie się bez tych koszmarów :/

katoryba oj zgadzam sie, ze terz to dzieciary tak krzyczec potrafia. wczesniej to takie cichutkie myszki byly:) nie wpadlam na pomysl zeby dac soku albo dzemu. wczoraj byla manna z biszkoptem i szalu nie bylo. a ten sok to jaki dajecie? bobofruta np czy raczej taki jak do rozcienczania? oby nocka byla lepsza czego i sobie zycze bo w koncu zabek juz wylazl:)

witajcie:)
Alunia buziaki z okazji 7msc :)))
Beti pierwszy ząbek a teraz to już z górki będzie :)
mojej małej wyszedł pierwszy tydzień temu a dziś już ma drugi :)) oczywiście płacze nocne były z tej okazji więc w pracy chodziłam jak zombie :p
Katoryba trzymam kciuki za dzisiejszą nockę, żeby lepsza była

jaki używacie żel na dziąsła? dentinox czy jakoś tak?
miłej niedzieli!!

reklama
Beti - soczek albo coś jak bobofrut albo ze słoika z domowymi przetworami. Banana wrzuć tam, gruszkę, jabłko. Albo też pokrusz rogalika albo bułeczkę. Kombinuj :)

kordek - oby wszystkie zębiska wyszły raz a dobrze :)

Do góry