reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Juhu,
Beti, oleczka - znacie ceny tych mei taiów z linków - zarąbiste są!!! szczególnie te drugie, bomba! ale pewnie mega drogie :(

vii - pierwsze koty za płoty z jedzeniem :) dzisiaj będzie lepiej :)
Ja Cię nie skarcę :)

Majcia :*

domidomi - witaj :) faktycznie już lada chwila :)

Bolo dzisiaj coś tak mielił mielił buzią ale nic tam nie widziałam, nie dał sobie zajrzeć do buzi w ogóle. ale w końcu tata go przytrzymał, ja jedną ręką głowę - drugą paluchem do buzi i wyciągnęłam mu kawałek zielonej folii wielkości 0,5x1cm po rozłożeniu jakieś 2x2cm. Jaki był niezadowolony, żę mu jego skarb ukradłam! Pierwsza guma do żucia ;P a skąd ją wziął? tata podał mu do zabawy zieloną reklamówkę i oderwał sobie ten mały kawałek, za który zawiesza się reklamówki na uchwytach :| Chłopy czasem jak bez mózgu :/

reklama
Bardzo dziękuję za odp. W sumie większość rzeczy już zakupiłam, ale zawsze lepiej jeszcze się upewnić, bo im bliżej tym więcej pytań, no i coraz bardziej się stresuję, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia więc dam radę:)
Pozdrawiam serdecznie

Witam wszystkich po kilkudniowej nieobecności:)
Pozwólcie że się na samym wstępie pochwalę: Ogłaszam wszem i wobec moją ciążę za donoszoną:):):)
Byłam wczoraj w Zielonej u lekarza i usłyszałam, że wszystko już zmierza w kierunku porodu, szyjka króciutka, kanał na 2cm więc czekam ze zniecierpliwieniem. Fajnie by było żeby się jeszcze w listopadzie udało, do świąt doszłabym do siebie.

Torbę już spakowałam: mam siatkowe majteczki, stanik laktacyjny, mleczko, wodę, rivanol, koszule, podkłady porodowe i te na łóżko, kilka pampersów. Reszte mąż dowiezie w razie czego. Spakowałam więcej niż radziłyście ale jak pamiętacie nie mam pewności czy to będzie zielona, legnica czy nawet żary (bo u teściowej też bywam:))

domidomi - ja mam termin na 8 grudzień albo na 10 (wg różnych wyliczeń) ale też już lada chwila więc może będziemy razem krzyczeć i witać nasze maluchy na świecie. Wiesz już co będzie? Imię wybrane?

vii- z archiwalnych postów udało mi się ustalić że Ty miałaś przeboje z paciorkowcem, mi wczoraj pobrali wymaz i mówili że jak się coś wyhoduje to trzeba dopłacać, jakiego rzędu to kwota bo koleżanka będzie odbierać wynik i wolę w razie czego nie daj Boże wiedzieć??

dziewczyny studiujące na uzecie- składałyście może wniosek o jakąś zapomogę na wyprawkę??

Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę:)

domidomi dasz rade:) oj piekne to beda chwile, az sie wzruszylam:) ale poki co ciesz wolnoscia bo pozniej nic juz nie bedzie takie samo:)

katoryba rzeczywiscie mezu sie nie popisal. mam nadzieje, ze go porzadnie ochrzanilas! totalne bezmozgowie:) mei tai ze strony pathi.pl sa w roznych cenach, tam gdzies jest cennik. o znalazlam Pathi.pl - Mei Tai nosidła azjatyckie - Pathi.pl - Zamówienia na dole strony wszytsko jest opisane. natomiast te woollo... to nie wiem. jest jescze tullimy taka firma ale babka teraz zawiesila szycie z powodow osobistych

siwa dobrze rozumiem, ze rozwarcie masz na 2cm? fajnie, o tyle mniej bedziesz sie meczyc:) ale spokojnie nie bedzie az tak zle:-) a z ta zapomoga to pytaj emri lub madzioszke.

Ostatnia edycja:
vii tylko, ze MT to dopiero jak dzidzia siedzi mozna uzywac takze wczesniej i tak by sie nie przydalo a wtedy chusta jak znalazl:) a z tym prezentem pod choinke to dobre:) moze nasz tez dostanie. a jeszcze z MT jest fajnie bo mozna sobie jedna strone ozdobniejsza, kobieca dla siebie zrobic a druga dla tatusia! a z tym chodzikiem to ja tez poki co jestem anty:) ale wiadomo punkt widzenie zalezy od punktu siedzenie:) nie martw sie nic Hanusi nie bedzie! ja tez na chodziku chowana, moi bracia tez.

vii - ja tez chodzikowa, ale mlodej nie kupie bo ponoc ze mna pozniej byl problem ze sie nauczylam, ze jak jestem zmeczona to siadam, a jak chodzika nie bylo to walilam na podloge i sobie guzy nabijalam i potem brat za mna biegal zeby mnie lapac ;)

mezu wczoraj wrocil i dzis mamy go dla siebie, niestety jutro znowu wyjazd. mielismy jechac razem ale uslyszal ze to bedzie zle odebrane bo jedzie do pracy a nie na weekend z rodzina :/ takze majcia pierwszy wyjazd i spanie w obcym miejscu zaliczy na swieta jak pojedziemy do elku :/ troche sie tym stresuje szczerze mowiac....

beti1986- od lekarki usłyszałam że wygląda na to że pójdzie gładko, główka też już mocno przyparta, ale wolę się nastawić że będzie ciężko i strasznie, i mile zaskoczyć w razie szybkiego i lekkiego porodu niż na odwrót:) Ale dzięki za wsparcie:)

vii- po dojściu do 220-230 str forum udało mi się ustalić ile się dopłaca w syneo, gdzie zanosilam wynik, więc już wiem:)

Najważniejsze dla mnie że póki co nic nie idzie w kierunku cesarki, bo już nie mogę się doczekać pierwszego kontaktu z Wojtusiem:) No i postanowione, jak wszystko będzie dobrze rodzimy z razem:))))

witam :)

oleczka0585 to ty jestes babolek bezwózkowy woooooow :) ja lubię Małą po domu nosić w chuście, wycisza mi się wtedy, choć nie zawsze dobrze dociągnę i mi się wierci :p ale wierzę że to kwestia wprawy :) a na nogi to proszę uważać bo jak małą Lilkę będziesz nosić? ;)
ładne te mei tai'e w galerii z linka, a dlaczego się teraz na to decydujesz? by mieć większy wybór w co zamotać?

pluszaczek, szczesliwa, vii fajnie że wam się udało z tym kanalikiem, "zazdraszczam". My mamy jeszcze co prawda miesiąc do zabiegu ale u mnie resztki nadziei że sami sobie z tym poradzimy :/

vii z tego co mi mówili to ten zabieg przepłukiwania (tak mam na skierowaniu) polega na tym, że krępują dziecko (dlatego im młodsze tym lepiej bo ma mniej siły i szybciej zapomni, ale obecnie nie wcześniej niż 5 mc) po czym w kanalik wkładają silikonowe coś i w to silikonowe coś wdmu****ą jakiś płyn by odblokować drogę łzom. Może to trwać 10 min a może 40 min. U synka szwagierki trwało 40 min - 3 razy, bo obydwa oczka i jedno za pierwszym raziem się nie powiodło. Pamiętam jakie biedny miał wtedy siniaki po zabiegu.......

edit. widzę że nie mogę używać słów typu wdmu****ą bo mi tu gwiazdki wyskakują :p pani moderator - to nie celowo :p

Majcia marzenki - uściski :):):)

domidomi witaj i szcześliwego rozwiązania :) co do twojego pytania - panie pielęgniarki bardzo pomagają przy maluszkach, śmiało mów im co potrzebujesz :)

siw@ tobie babeczko też szczęśliwego rozwiązania, to juz tuż tuż i będziecie radośni razem :)

vii jaka chustę kupiłaś, pochwal się :)

u nas ciężka nocka była.. Mała pierwszy raz obudziła się na tytusia koło północy, potem o 2, po 4, po 6 już dzień zaczynać chciała i na nas to wymusić ale się przy nas sama zdrzemnęła i koniec końców musiałam z nią wyjśc na spacer już po 9 rano bo już marudna była. Mam nadzieję że dziś lepiej będzie :)

pozdrawiam :)

Zwracam honor mężowi, bo okazało się że nie dał mu tej siateczki tylko on znalazł ten kawałek na podłodze - musiał sfrunąć ze stołu :)

Kurcze drogie te MT :( ale może faktycznie zażyczę sobie/małemu na prezent :)

Marzena - spoko Majcia da radę i do Ełku - w końcu będzie już starszakiem :)

reklama
dobry wieczór:)

Po długiej nieobecności witam się:) teraz już mam nadzieję, że będzie więcej czasu na BB:)

zdrówka chorym budziaki miesiącznym i gratulacje ząbkowym:)

u nas mega katar, mega mała budzi się w nocy i popłakuje już którąś noc. Ząbkowo idą jej 2 jedynki. Wizyta u pediatry mega niepozytywna....
Becik urosła to akurat dobrze ma 73 cm ale przez te 2 miesiące przytyła tylko 200 gram;/ więc wymiary to 73 cm i 8,100 mamy zrobić morfologię.

karolq wtrasznie to wygląda?
zdołowałam się tym;(

tak m ała jest gaduła czworakuje, biega gada i co tylko.
Miłego dziewoje!

Do góry