• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
Dziewczyny w sumie to w końcu nie wiem, czy któraś z Was zapisała się na szkołę rodzenia na październik na 19? Vii chyba ty terminem najbliższa? :)

Ja mam już jedna szkołę za sobą :-D chyba z drugim sobie odpuszczę :-D

Co się miałam na uczyć na żywo się nauczyłam :-)

Szpital widziałam :-D Wiem co gdzie jest :-)

POzdrawiam i gratuluje szturchańców

No tak Vii pisałaś, że chcesz iść do Ksenii:)
Myyszaaa nie ma to jak szkoła życia-bezcenna! Dobrze, że jesteś... pewnie będziemy miały mnóstwo pytań do doświadczonej mamuśki:) A ja to pierwsza, jak zacznę rodzić w sylwka! Kurde będę pierwsza na naszym forum 2011? Mam nadzieję, że ktoś mnie wyprzedzi:)

No tak Vii pisałaś, że chcesz iść do Ksenii:)
Myyszaaa nie ma to jak szkoła życia-bezcenna! Dobrze, że jesteś... pewnie będziemy miały mnóstwo pytań do doświadczonej mamuśki:) A ja to pierwsza, jak zacznę rodzić w sylwka! Kurde będę pierwsza na naszym forum 2011? Mam nadzieję, że ktoś mnie wyprzedzi:)

Nie dziękuje - ja grzecznie do Marca poczekam :-D

Osobiście nie popieram tego typu szkół, dla mnie jest to zwyczajne przekazywanie teoretycznej wiedzy przez platformę e-learningową. Co prawda portal zapewnia zajęcia praktyczne wysyłając płytę dvd, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że ktoś np. po lekcji z higieny noworodka będzie kąpał i przebierał lalkę, żeby przećwiczyć te kwestie. Po drugie dla mnie przebywanie w "żywej" szkole rodzenia daje możliwość bycia w grupie, w której naturalnie tworzą się sytuacje do dyskusji, ktoś ma podobne problemy itd. Ta internetowa szkoła też zapewnia dostęp do forum itp.,jednak dla mnie to za mało. To takie najważniejsze dwie sprawy.A i jeszcze tatuś, jakoś nie widzę go zainteresowanego przed monitorem kompa, a tak to zawsze coś podpatrzy u innych tatusiów. Gdyby zdrowie mi nie pozwalało uczestniczyć w tradycyjnej szkole,a portfel na wykupienie prywatnych wizyt położnej to rozważyłabym taką mozliwość, chociaż znając siebie skończyłoby się na rozważaniach:)

reklama
no właśnie ja sama nie wiem, czy warto skorzystać z takiej opcji... no, ale czasu coraz mniej, wiec muszę się szybko decydować...

dziewczyny słyszałyście o czymś takim, że kobieta w ciąży nie powinna iść na pogrzeb ?? co o tym myślicie ?? to tylko zabobon, czy coś w tym jest ??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry