reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

no to chyba jestem dziś pierwsza:)
Hania smacznie spi a ja zaraz uciekam do pracy
Mamusianoesi smutno ze P wyjeżdża ito spore obciążenie dla kobiety-bo wszytsko na Twojej głowie ale dasz radę! A jak przygotowania do wyjzadu u sesji?

Vii jak kotek?

Myślałam że to tylko Hania odstawia taka histerie jak czegoś chce,a tu poczytałam że nie tylko ona:) Ostatnio zaczęła mnie gryźć jak jest wkurzona, a szcęke ma taką silną że na ręce mam ogromnego siniaka
W lipcu jedziemy nad morze i zastnawiam sie czy nie kupic Hani kaloszy, myślicie że się przydadzą?

miłego dzionka babolki

reklama
dzień dobry:)

moja kochana złośnica jeszcze śpi więc jest czas na spokojną kawusie:)
taka mała dygresja...te bunty,piski,krzyki,gryzienie to w sumie normalne w rozwoju maluszka.Manifestują swoją odrębność,indywidualność i niemoc tak fizyczną jak i psychiczną więc nie zostaje nic innego jak to przetrwać;)

hanutek-opinie co do kaloszy są różne ale ja zdecydowanie polecam zabranie ich w bagażu. My wybralismy się bez kaloszy i to był błąd.Nad morzem było ciężko dostać je w małych rozmiarach. Po całym dniu jeżdżenia udalo się kupić w Smyku takie z biedronami.

miłego dnia

katoryba - dzieki za pomysl :) takie grzanki my sami jemy, uwielbiam je ale zawsze myslalam ze to za tluste dla mlodej. a bez "kuli u cycka" smutno :p oczywiscie o malo nie uleglam jak rano przytulila sie do cycka i otworzyla buzke :)

gogoja - a to takim maluchom mozna jajo na miekko? myslalam ze nie ;)

anias - heh faktycznie to przodowniczka smiesznie brzmi ;) ja bym powiedziala turbo zdolniacha. ale z tym "buntem" to wspolczuje, choc w sumie czasem kobieta musi na swoim postawic

izuniek - na bank zeby, a widze ze u was odwrotnie bo u nas to zawsze ja panikuje a m spokojny ;)

mamusia - dasz rade sama :*

hanutek - kalosze super, bedzie mogla po morzu chodzic :)

siw2 - gratulacje zebuszkow

Hej :) no dam radę dam bo muszę, a przygotowania do sesji dobrze zostały tylko paznokcie do zrobienia mają wymagania hehe :D a swoja drogą gdzie chodzicie na pazurki dziewczyny bo ja do salonu Lejdis do Riny a wy ? miłego dnia :*

Witam z rana:)
karolaq8, anias:),mamanoesi - dziękuje za informacje:) ja myslałam że moja księżniczka jeszcze za mała na kolczyki a tu widze że wszystkie małe panienki już je mają:) no to trzeba bedzie młodej przebic uszka:) sprawdze wasze namiary:)
siw@ - gratuluje ząbków
Oleczka- gratuluje strzelonej bramy
Katoryba - dzięki za linka podziwiam zdolniacha z ciebie:) Jeśli chodzi o ząbki to sie pomyliłam na dole mamy piątke a nie 4 więc już całkiem nie pokolei:) istne szaleństwo zębowe
Beti1986 - mój synek lubi bawić się lalkami a Hanka uwielbia samochody no cóż każda zabawa rozwija:)
Jeśli chodzi o awantury to moja mała ostatnio jest strasznie o mnie zazdrosna wczoraj wziełam na rece chrzesniaczka to zaraz awantura !! a jak cos nie jest po jej mysli to pokłada się na ziemi i wygina w różne strony hahah mały upraciuch
Okzałao się że te wymioty już się nie powtórzyły więc ulrzyło mi:) juz myslałam ze jakas jelitówka.
Pozdrawiam

właśnie się zastanawiałam czy roczniak może przechodzić bunt 2latka. albo co to będzie w okolicy 2 lat? oszaleję! teraz czasem ledwo daję radę :/ ostatnio umówiłam się z koleżanką w pierogarni "po byku" i oczywiście musiałam z D. iść. NIGDY WIĘCEJ!!!
wogóle ostatnio to najlepiej w koło domu. ciężkie czasy nastały. i włąśnie myślę, że to związane jest z chodzeniem - wcześniej tak nie było. a teraz niezależność dziecko poczuło ;)
anias - a jak reagujesz na histerie w miejscach publicznych? w domu sobie mogę krzyk przeczekać ale tak jak w knajpie byłam, ludzie się patrzą jak na nienormalną :/
i przy okazji buziak dla Nadusi - jakby nie patrzeć kolejna miesięcznica :*
vii współczuję migren! wierzę, że to musi być straszny ból :(
hanutek ja tam kaloszki polecam, sama kupiłam na szafingu używane ale już się raz przydały bo po deszczu młoda po mokrej trawie biegała :)
mamusianoesi (za długi ten Twój nick;)) - ja też chodziłam do Lejdis ;) byłam ze 3 razy dosłownie, ale uważam że one ślicznie paznokcie robią i Rina i Aśka. nie wiem tylko jak Karolina.
Emri to rozumiem że będziesz teraz częściej do nas zaglądać? :)
marzenka - silna babka jesteś że udało Ci się majcię odstawić. ja nadal karmię i pewnie szybko nie zrezygnuję...
dobra nie pamiętam co tam jeszcze było.
paaa

Sallis my tez pod blokiem teraz na spacerach bo wozkiem nie ujade daleko a tu mi bezpieczniej bo moja panna juz taka dorosla ze sama chce wszedzie dojsc;P

Co do uspokajania w knajpce jeszcze nie bylam z mala tak sama wiec niewiem ale chyba bym wyszla i polozyla mala na ziemie i czekala az sie uspokoi. Tak robie na dworze jak sie polozy niech lezy;) Ludzie tylko dziwnie patrza

vii - też kiedyś tak strasznie bolała mnie głowa - współczuje -poszłam do lekarza okazało się że przewiało mnie na kajakach i to od tego tak ból promieniował posmarowałam kark maścią ketonal i przeszło.

ja się kompletnie nie przejmuje opinią innych ludzi. A uspokajanie na siłę poprzez spełnienie dziecka widzi mi się obroci sie przeciwko mamie. Bo dziecko będzie wiedziało ze jak sobie odpowiednio popłacze to mama ulegnie i bedzie jeszcze bardziej krzyczec. Dziecko musi nauczyć się panowac nad emocjami a na to potrzeba czasu:)
byłam sprawdzic te kolczyki dla młodej i troche się boje:) głupia mama bardziej panikuje niz to pewnie warte:)

reklama
vii współczuje migren i super ze Hania z kociakiem tak się dobrze rozumieją
anias widziałam te z biedronkami w smyku, slodziutkie:)
Zajrzałam do kilku sklepów po kaloszki i nie ma rozmiaru 20! zaczynaja sie dopiero od 22

Do góry