reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

reklama
hehe śmiesznie brzmi przodowniczka:-D ciesze się, że etap ząbkowania (na jakiś czas) zakończony,dały nam ostro popalić(mały włos i byłby rozwód;))
z gadaniem faktycznie nas zaskakuje...mówi dużo,próbuje układać krótkie zdania czasem to wyjdzie czasem nie,ale co najważniejsze można się z nią porozumieć:)

beti-też tak uważam, Bartek jak był mały miał lalkę bo chciał i woził ją w koparce;) Nadia bawi się autkami Bartka i jest ok;)

hej ;)

siw gratki za ząbki ;) mężnieje Ci synek ;)

anias Super że ząbki w większości już są ;) Ślicznie Nadia się rozwija czasami nawet dwu-trzylatki mają problem z wysławianiem się ;)

szcześliwa, salis dzięki za cynk o fotelikach;) a jakie macie modele, gdzie zakupione na necie czy w zg? Kaski też macie ? Może coś polecić ?

katoryba ty to masz zawsze fajne pomysły na jedzenie ;)

marzenka ja daje makaron gwiazdki( taki bez jajek tylko mąkę i wodę ma w składzie) z jajeczkiem ugotowanym na miękko a do tego jakieś warzywka wszystko razem wymieszane. Gratki dla Majci za umiejętność picia ze słomki ;)

U nas z nocnikiem do bani ... ale to z mojej winy, co do przebierania pieluszek dajemy radę na leżąco puki co ale zawsze w rączce musi być jakiś fant ;)
A u nas dzisiaj B. śpi w ramach drzemek w hamaku ;) a ja najchętniej bym się koło niego położyła ;) A słyszeliście o butach Gucio ? Może ktoś miał ?

Dziecię się Nam dziś rozłożyło, po drzemce południowej nie chciała zjeść ani kęsa obiadu, nawet na ciasteczko się nie skusiła! Po 18tej, podczas przeglądania książek podałam jej słoik owoców z biszkoptem i ... marudzenie na maksa, oczy senne, a głowa... ciepła: 37,5 st. Ciśnienie podniósł panikujący tatuś, więc podałam Ibufen, przewinęłam, przebrałam i śpi od 19tej... Oby to zębowe... Eh...

Witam Was wieczornie
Hania zasypia ja muszę ogarnąć mieszkanko ale najpierw chwila dla bb

Przeczytałam artykuł o szafingu zobaczyłam zdjęcia i jeszcze bardziej żałuję że mnie tam nie było...
Gogoja u nas z nocnikiem też lipa Hania nawet nie chce na niego siadać. O butach Gucio kiedyś słyszałam w Dzień Dobry TVN ponoć super i chyba też drogie
Moja Hania też nie chce jajka-odrazu nim pluje ale muszę wypróbowac sposób Katoryby z chclebkiem
Izuniek miejmy nadzieje że to "tylko" zęby

Helo:) Mam chwilowe wolne od pisania pracy, wczoraj dałam całość do sprawdzenia do mojego kochanego dziadzia promotora:)

Anias no właśnie najważniejsze, że można się porozumieć:) Filo potrafi powiedzieć może kilkanaście słów, ale i tak to dużo daje, samo "tak" i "nie" ułatwia życie:) Chociaż większość jest na "nie" :) Naduśka jest dla mnie taka jakby wyrocznią, jak już coś potrafi, to znaczy, że zaraz Filo też będzie umiał:)) hehe:) A powiedz czy Nadia przejawia już bunt dwulatka? Bo Filo chyba już tak...normalnie stawiamy go w koncie, skubany już się nawet wyćwiczył w tym, jak pytam (oczywiście groźnym tonem i czysto retorycznie) chcesz iść do kąta?! To Filo odpowiada "taaa":))) i idzie sam. Albo jak się bawimy i misie szepczą mu do uszka "Trzeba słuchać mamusi i tatusia"-"taaa"-"A będziesz słuchał, obiecujesz?"-"nieeee":) A siku to powiem szczerze zazdroszczę:) Aaaaa śniłyście mi się:) Mówiłaś mi, ze po powrocie od mamy przestawiło Wam się spanie, teraz śpicie od 19 do ok.11 z małą przerwą koło 7 na mleczko:) Życzę takiego snu:)

Izuniek Lencia bidulka jest z tymi infekcjami, ale to zęby jak nic:) My jeszcze tylko 5 i dwie 3 i koniec:) Ale kiedy to będzie???

Filo też bawi się wszystkim. I uwielbia nam pomagać przy pracach domowych, wyciera kurze, zamiata, odkurza, full wypas:) Nawet szczotką w kibelku potrafi:) Oczywiście po swojemu to wszystko robi:)

emri-z tym "nie" to jakbym o Nadii czytała;) z tym buntem myślałam, że dziewczynki to omija;P a tu nic z tego:/ mamy napady złości bo trzeba wracać z placu zabaw,płacz przy rozbieraniu do mycia,zrzucanie niechcianych ubrań itd sen bardzo mi się spodobał;) póki co marzenie ściętej głowy:-):-)

izuniek-oby to były zębole...

ej u nas od niedawna tez ulubione slowo to "nieee". ostatnio adas do mnie mowi: "masz jakas kase?" a dawidek na to "nieee" :) i wlasnie tez zauwazylam, ze jak cos chce robic a ja go odciagam to zaraz jest ryk. ostatnio upatrzyl sobie jakies dziewczynki na rowerach i ja chcialam juz isc do domu a on ciagnie w ich strone i w ryk i sie zapiera, ze nie idzie!

reklama
Czytam cztytam was i nie wiem co napisać w ogóle nie mam do tego głowy P wyjeżdża w sobotę z samego rana do pracy do Holandii na 2,5 i mam tyle spraw do załatwienia, że głowa mała. Tak sobię siedzę i myśle, że teraz bede sama z moją małą :( ... ale jeszce chciałam napisac o nocniczku u nas narazie Noesię sadzam codziennie po 2 śniadaniu i zawsze jest siusiu, a 2 przeważnie :D słomka już precezyjnie opanowana i mówi dużo tylko nie mama! tata dziadzia dzidiza baba niam niam dać jeś. No to chyba na tyle :)

Ps. katoryba - zdolniacha z ciebie super! ;)

Do góry