reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

marzena brawo dla Majci za slomke:) a my z ta piaskownica to jakos mi sie nia chcialo isc dalej na plac zabaw a u mnie pod blokiem dopeiro kilka dni temu wymienili piasek. no i przyznam, ze mi sie zdawalo wczesniej, ze dawidek jeszcze za maly hehe

szczesliwa ostatnie buziaki dla miesieczniaka. pozniej to juz lata liczyc bedziemy;)

10 X :* dla Noemi

katoryba Bolcio gentelmen i nie chcial sie klocic z dziewczynka, wolal oddac autko:) sluchaj a wy mu kupujecie takie resoraki czy jak? bo moj ma takiez "zabawkowe" ale przyznam, ze jak u kogos zobaczyl takie reseraki to malo nie padl z zachwytu. tylko czy on tak nic nie odgryzie albo nie ulamie co?

reklama
hahahakatoryba to pozorny lajcik - po 5 minutach muszę iść budować babki i inne, żeby dziecko miało co burzyć, inaczej nuuuda. no i teren spory nieogrodzony - 20 sek wystarczy żeby dziecko zniknęło z oczu... lecę włąćzyć czajnik-wracam-lecę nasypać kawy-wracam-udaje mi się przynieść kubek postawić na stole i już dziecko ma jakiś plan dla mnie ;)
marzenka to dominika właśnie dokładnie tak robi że wstaje z nocnika i w długą ;) dojdziecie do tego ;) ja ją już tylko na toaletę sadzam, bo przecież z nocnika mi spiernicza zanim zrobi co trzeba. nie ma czasu na takie rzeczy.

sallis - normalnie się uśmiałam na całego :) i rozbudziłam bo prawie przysypiałam po winku ;) niezły opis robienia porannej kawki ;P to ja się wpraszam na taką - będzie lajtowa bo przypilnuję 2kę w piachu ;P

Bolo (jak tylko da się posadzić na 5sek na nocnik) też spiernicza z nocnika w długą i pieluchę zakładam na stojąco. To jakaś zmowa dzieciaków czy jak?

Beti - Bolcio ma resoraki i z otwieranymi drzwiami i bez i traktor z przyczepką i śmieciarę mini i dużą - pamiątka z Dźwirzyna, z której już rozebrał co tylko się da, wczoraj odkrył, że ma nowe auto bo zdjął z niej "pakę" i został sam ciągnik - podnieta na maksa była. Ma też wielkiego tira z naczepą z otwieranymi na boki drzwiami i suwanymi z boku - mega jest, bo może chować tam różne inne przedmioty i ma radochę, że je znajduje tam i że moja ręka robi przez nie łaaaaa ;), ma też 2 autka z zestawu z parkingu fp (parking schowałam bo się nim rzadko bawił - wyciągnę za czas jakiś i będzie jak nowy :)) miał też tani jak barszcz zestaw mini ciężarówek - straż, grucha i tir. Gruszkę z gruchy zgubił na spacerze, naczepę z tira zdemontował...co tam jeszcze... autobusy oczywiście! jeden przegubowy, jeden z lego duplo, jeden z otwieranym lusterkiem. Jeszcze jest ciężarówa do piasku na sznurku .No i jeszcze kilka niewymienionych :) dodam, że kupiliśmy mu 2 auta resztę dostał. uwielbia auta - niczym innym się nie chce bawić, a na sznurku to już w ogóle wymiata. Jak idziemy na spacer to bez auta nie wychodzi. Mówie: weź auto na drogę a ten leci wybiera, przebiera i bierze przeważnie albo blondasa z fp albo malucha z otwieranymi drzwiami :) Ogólnie solidne te zabawki mimo, że chińszczyzna. Jedynie z tej śmieciary nadmorskiej poodpadało mnóstwo elementów ale nie tak małych żeby je pożarł - zresztą jak coś odłamie to przynosi od razu.

Marzena - wielkie brawa za słomeczkę! super! a co przez nią pija? jak poranne mleczko? nie było mowu o kolejnym szafingu póki co. Karolinka starsza o 11 mies. Walentynka na sprzedaż? no coś Ty! to prototyp :)

witamy się już z Zielonej:)
pogoda w sumie dopisała, nie było ani gorąco ani zimno.Nadia zaliczyła spotkanie 3 stopnia z morze i bardzo się jej podobało;)Karmiliśmy mewy i wrzucaliśmy odzyskiwany piasek z powrotem do morza:) Musieliśmy zakupić kalosze;) W niedzielę zaliczyliśmy festyn z Okazji Dnia Dziecka ,który organizował mój tato.Zabawa przednia:) Najlepsza była przejażdżka bajkową ciuchcią...Nadia nie chciała z niej wysiąść -musiał interweniować dziadek;)
sallis-podobnego lajciku liznęłam u rodziców;)wystarczyło 5 sekund i otwarte drzwi i Nadia znikała :)jedyny plus,ze tam wszystko ogrodzone.
szczęśliwa-buziaki dla Iskierka w ostatnią miesięcznicę:**

miłego dnia wszystkim

e;) musimy uaktualnić suwaczek zębolkowy,wyszły dolne 4 i 3:)

Hej wszystkim ;)
Dziękujemy za buziaczki :]

szczęśliwa - buziaczki dla małego :)***********
A my dzisiaj bez planów ja się czuje masakra całą noc nie spałam bo jakiś wieczór wyznań dopadł mnie i P i tak do 9 rano przegadaliśmy. Przespaliśmy się do 11 i umieram teraz :)

Miłego dnia wszystkim :)

Hej ho,

mój sposób na Lenisławę niejadka (warunek: dziecko jest karmione): jedzenie przekładam do słoiczka i każę jej zamykać słoik nakrętką i co chwilę ją zrzucam i tak w kółko :p w trakcie gdy ona próbuje zamknąć, ja łąduję łyżkę z obiadem do buźki... Niestety moje dziecko jest dzikie, w obecności taty nie potrafi się w ogóle skupić i kończy jedzenie zanim zacznie :/ wczoraj zjadła raptem 3 łyżki obiadu... Mleko o 2 w nocy było nieuniknione...

Marzena - brawo za picie przez słomkę! :) Liczę, że z nowego kubka i L. zechce się tego nauczyć...
Współczuję Wam wszystkim przebojów z przewijaniem. U nas (OdPuKaĆ) jeszcze idzie to na leżąco...
Spraw nocnikowych nadal zazdraszczam. U nas strach...
Anias - imponująca kolekcja zębowa u Nadusi ;)
Katoryba - Lenie by się podobał ten zbiór aut :p Ona na chłopczycę narazie wyrasta.
Sallis - spuścić z oczu dziecka nie można, ale przestrzeń do zabawy jest wspaniała!

Leniwiec ze mnie totalny... Mielone powinnam robić, a zalegam na kanapie...

ej izuniek ja powinna sprzatac a siedzie i ogladam tv i uzywam neta;)

u nas tez z nocnikiem masakra, nauczyl sie wstawac z niego i ucieka po chwili:)

anias czyli, ze Nadia sie kapala w morzu czy jak?

kaotryba dzieki za swietny opis samochodzikow:) na pewno cos mlodemu w takim razie zakupie!

heloł!
dziekujemy za buziaczki - mój biegacz demoluje wszystko i sie smieje że to tortu jak dobiegnie to go zdemoluje jak nic hahahah

laski nastepny szafing za 3 miechy :) bede informowac a pewnie i wyczytacie w gaziecie czy w radio podadzą ;)

gratki dla majki za słomeczkę :) mega wygoda :)

anias super ż wróciłas teskniłam za was baby! a najbardziej za rozgadaną nadią :) a swoja droga jak dzwoniłam a ona krzyczała : to ciocia ciocia i moje imie to myslałam ze sie rozpłyne! jakie to słodkie :) i gratki nowych ząbków!

sallis zazdroszcze wygody :)

katoryba powiem ci raz jeszcze super stronka!!!!!! zdolna babeczka z ciebie -i ja do tych proszących o ceny kartek ;)

mamusio Noesi no i super-znaczy, ze jak gadacie ze soba to sie kochacie-wiec wartko byc troche połamanym hihi

Hej, hej!
katoryba- ja zamawiam kartkę na 18.06. tylko że jak da radę to mniejszą(o 1/3)! A ty zdolna jesteś tylko pozazdrościć...
karolq,szczesliwa,sallis-gogoja- miłe spotkanie :) oby takich więcej :) i na dłuższą metę!
madzioszka-oby humor szybko wrócił :)
martinii- by dziecie wytrzymało w brzuszku...

Ja na chwilę bo źle się czuje-wszystko mnie boli-a to po niedzielnym meczu w Koninie-gra o awans do II ligii. Pogoda nie dopisała i w deszczu się gralo. Udało nam się wygrałyśmy 1:0 i dodam że ja bramkę strzelilam(szczęśliwa na maksa byłam) a dziewczyny się na mnie rzuciły- fajne uczucie :-D
A Lila zajada czereśnie tak że uszy jej się trzęsą- nawet jagody posmakowała i również jadła i jadła... A jak fajnie wygląda bo cala umazana- grunt że dziecko szczęśliwe :tak:

Pozdrawiam resztę

reklama
hej ho,

katoryba - no poki co to pila wode jak jestesmy na obiadku ;) na razie bardziej to traktuje jako ciekawostke wiec picie mleka to pewnie za jakis czas ;) a od jutra majcia bedzie juz tylko na mm :( ciagle mi jakos smutno z tego powodu a ona chyba jakos to czuje, ze mniej przytulania bedzie bo teraz chetnie usypia przytulona do mnie a juz od co najmniej 2 miesiecy nieznosila tak zasypiac

szczesliwa - dzieki za gratki. a ty powiedz malemu ze tortu nie mozna masakrowac tylko robic mniam mniam :)

anias - no no to udany zabkowo wyjazd :)

izuniek - jak lena ma takie chlopiece zachowania to daj jej cos do poczytania na nocniku ;) majka na poczatku zawsze z ksiazeczka siedziala. a nocnik super, oszczednosc pieluch ;) tylko na wyjezdzie gorzej jak prawie caly dzien nas w domu nie ma ;)

oleczka - no to gratuluje awansu :)

martini - oj jeszcze maluszek poczeka, przeciez byla umowa ze poki my na wakacjach to nic sie nie dzieje :p

laseczki pytanko mam :) macie moze jakis pomysl na podawanie jajka? bo jakos na wakacjach mloda sie obrazila i ani jajecznicy ani na twardo nie che jesc... no i nie wiem jak mozna jej podac inaczej :/
a mnie dzis tak nogi bola ze masakra, pogoda troche sie pogorszyla i w bluzie trzeba chodzic wiec urzadzilismy sobie dlugi spacer plaza w mt, no i mi sie zachcialo mloda nosi a z tym obciazeniem i po piachu to jutro zakwasy gotowe :p

Ostatnia edycja:
Do góry